Kevés híradás történik a bölcsességfog fájásról

Az elmúlt húsz évben átalakultak a médiafogyasztásban a szokásaink

Azt gondolom, a mi generációnk sokkal többet, és sokkal tudatosabban fogyaszt hírt, mint akár a szüleink vagy a nagyszüleink tették. Amíg az ő idejükben, fiatalkorukban leginkább a tévé és a rádió volt a legnépszerűbb formája a tájékoztatásnak, ma már szinte minden fontosabb híradás átkerült az online térbe, vagy minimum ott is elérhető. Újságot, napilapot, nyomtatott lapot is nagyon kevesen olvasnak már, még kevesebben fizetnek elő az ilyen jellegű tartalomra. Talán jobb is, hozzá kel tennem, emlékeim szerint ugyanis a mi újságjaink rendre az iskolai papírgyűjtésen végezték… Mondjuk meg kell hagyni, általában jó eredménnyel végzett az osztályunk, hála a szüleim gyűjtögetésének. Én azonban már másképp fogyasztom a híreket, és leginkább bizony az online világban követem az eseményeket.

Bár információt más csatornából nyerünk, a bölcsességfog fájásról még most is rengeteg rémhír kering

Au online csatornákon aztán temérdek téma hírei között böngészhetünk. Óriási választék, és talán pont ugyanezért lep meg, mennyire nem olvasunk egészséggel, egészségtudatossággal kapcsolatos híreket! Sok orvosi beavatkozás kapcsán is leginkább városi legendákból, ne adj’ isten rémhírekből szedjük az információnkat. Talán az egyik ilyen legnépszerűbb példa a bölcsességfog fájás, amelyről ma is nagyon sok a téves információ. Ha ezzel kapcsolatban szeretnétek picit megfelelőképp tájékozódni, nagy szeretettel ajánlom a figyelmetekbe a fogorvosbudapest.info oldalt. Itt ugyanis mindent leírnak, amit a bölcsességfog fájással kapcsolatban tudni érdemes. És számos mítoszt is eloszlat az oldal, ezért tényleg érdemes átgörgetni a tudnivalókat. Az első és legfontosabb információ: nem minden bölcsességfogat kell kihúzni. Bizony, bármilyen szkeptikusak lennétek is, az info így igaz. Ha ugyanis a fogak nem fejlődtek ki teljesen, és semmilyen akadályt nem jelentenek a szájüregben, akkor nincs teendő velük. Sőt, mi több, az evolúciós fejlődés során vannak olyan egyének is, ahol meg sem jelennek a bölcsességfogak!

Amint azonban a bölcsességfog fájást tapasztalunk, érdemes konzultálnunk a fogorvosunkkal. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy nincs elég hely az új fog számára, és ilyenkor valóban a fog eltávolítása javasolt. Már csak azért is, hogy ne torzítsa el a fogsort. Illetve helyhiány miatt a bölcsességfog tisztítása is nehezen megoldható, ez pedig nem kívánatos lepedék lerakódását vagy baktériumok elszaporodását jelentené a szájüregben. Persze, ahogyan a fogorvosbudapest.info is írja, nem minden bölcsességfog fájást követ egy még nagyobb tortúrát igénylő beavatkozás. Szerencsére a modern orvosi eszközök segítségével ma már jóval kíméletesebben elvégezhető a beavatkozás, mint például a szüleink idejében. Sőt, a beavatkozást követő fájdalom csillapítására is jóval korszerűbbek és kíméletesebbek a rendelkezésre álló gyógymódok. Ezért ha rettentően kínoz a bölcsességfog fájás, ne habozz sokáig, és ne odázd el nagyon a beavatkozást. Tájékozódj a fogorvosbudapest.info weboldalról a legfrissebb információkért, és mielőbb keresd fel a fogorvosod egy konzultáció erejéig!