Logisztikából áll az életem

A munkám miatt nagyon sokat kell utaznom. Mondhatni, hét napból ötöt többet vagyok az autómban, mint otthon. Amikor utazok, akkor reggelenként mindig a rádióban hallgatom meg a híreket. Talán elkapok egy-két információt ilyenkor, hogy merre van esetleg útlezárás. Nyilvánvalóan nem csupán ez szól a kocsimban, hanem a kedvenc zenéim végtelen lejátszási listája is.

Minden napot alaposan meg kell terveznem. Általában az indulás előtti este kilogisztikázom, hogy most éppen melyik városba menjek, merre, hogy álljak meg pihenni. Természetesen mindig elolvasom az útinformációs híreket, és az alapján próbálom meg kitalálni, hogy melyik a legkényelmesebb útvonal a számomra.

Az egyik nap az autópálya mellett a benzinkútnál csak egy tízóraira álltam meg. Miután megkaptam a szendvicsemet és a kávémat, leültem egy üres asztalhoz. A telefonomon pörgettem a híreket, amikor szembe jött velem egy olyan cikk, amely a logisztikus munkájáról, kihívásairól szól. Nagyon jól megfogalmazták eme szakma minden tulajdonságát, már az első mondattal sikerült ott tartaniuk a cikk végéig.

Gondoltam bővebben rákeresek arra, hogyan válhat valaki logisztikussá. A képzésről az Oktatozone oldalán találtam további információkat. Első körben a képzés részleteinek kezdetéről olvashatunk: mikor indul a tanfolyam, mennyibe kerül, meddig lehet jelentkezni, hol lesz az oktatás. Ahhoz, hogy elfogadják a jelentkezésünket, érettségire lesz szükségünk. A kepésítő vizsgáról pedig egy külön pdf fájl tartalmaz teljes körű szolgáltatást.

A logisztikus a munkaerőpiacon keresett szakember. Tevékenységük nemzetközi szinten is kiemelkedő, hatékony működése elengedhetetlen például a versenyképesség javításában. Feladatok szerteágazó, minden gazdasági szinten más feltételeknek kell megfelelniük. Személyük hozzájárul egy vállalat sikeréhez, hiányuk gazdasági hátrányt okozhat. Fontos kiemelni még azt is, hogy egy olyan szakmáról beszélünk, amely egy nagyon széles spektrumot tölt be a munkaerőpiacon. Minden ipari ágazatban megállja a helyét.

A logisztikus képzés során olyan képesítés szerezhető, amely lehetővé teszi a logisztikai folyamatok sikeres és hatékony kezelését. Megtanulják, és alkalmazzák a beszerzési, termelési, készletezési és elosztási logisztika területén minden műveletet és számításokat. A modern technológia rejtelmeibe is bevezetik ezt a képzést választókat, ahol megismerik, hogyan mozgatnak nagy mennyiségű árukat szerte a világon.

Azoknak ajánlják ezt a tanfolyamot, akik a logisztika területén szeretnének elhelyezkedni. Akiket érdekel a szállítmányozással kapcsolatos szervezőmunka, illetve olyan fiatalok számára is kedvező választás lehet, akik a tudásukat szeretnék gyarapítani.

Az Oktatozone képzése alatt az érdeklődők elsajátítják a raktározás és szállítás módszereit, az ellátási láncok tervezését és optimalizálását, az áruk és szolgáltatások áramlásának kezelését a gyártástól a végfelhasználóig, a beszerzési, készletezési és termelési módszereket, illetve a logisztikai alapismereteket, az alapfogalmaktól a logisztikai rendszereken át egészen a teljesítmény mérésig.

A tanfolyam számos előnnyel bír. Piacképes szaktudást ad, gyakorlati oktatási szemléletet ad át, miközben modern módszerekkel tanítanak, közvetlen és támogató légkörben oktatnak, az ára megfizethető, igényesen felszerelt tantermek és tanműhelyek várják a tanulni vágyókat. Arról nem is beszélve, hogy az Oktatozone több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik. A legjobb szakemberekkel dolgoznak, a profi felkészítés után a vizsga sikeressége szinte teljesen biztos. Saját fejlesztésű tananyagok mellett, a tankönyveket is biztosítják a résztvevőknek. Az oktatás Budapest frekventált helyein vagy online történik, a magánszemélyeknek pedig részletfizetési lehetőséget is ajánlanak.

További információkért a kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségeken, vagy személyesen az ügyfélfogadási időben az Oktatozone irodájában érdeklődhetünk.