Nyári gumi miatt került a vezető hírekbe a fiatal pár

Mindeddig gyűlöltem a híreket. Elszomorítottak, lehúztak és rányomták a bélyeget az egész napomra. Nem beszélve arról, hogy a tévében sugárzott híradók valóságtartalmában közel sem voltam biztos. Épp ezért tévét sem néztek már hosszú, hosszú évek óta. Néhány hír azonban az interneten keresztül- mivel az online teret előszeretettel használom- így is megtalált, azonban a mindennapjaim során többnyire igyekszem ignorálni őket. Tudjátok, minél kevesebbet tud az ember, annál kevésbé fáj.

Balesetet okozott a nyári gumi hiánya

Múlt héten azonban, mikor meglátogattuk a kisunokámat, sikerült belecsöppennünk egy híradó tudósítás élő adásába. Sosem hittem volna, hogy ez velem megtörténhet. Szakadó esőben épp az autópályán haladtunk hazafelé, amikor pár autóval előttünk karambol történt. Tisztázatlan körülmények között egy személyautó lesodródott az útról és a szalagkorlátnak ütközött. Szerencsére senki nem sérült meg, de a műszaki mentés és a helyszínelés miatt órákra fennakadt a forgalom. Azonban ezekről a körülményekről akkor még mit sem tudtam.

Hazaérve kivételesen bekapcsoltam a televíziót, hátha információhoz juthatok a balesettel kapcsolatban. A téma vezető hírként jelent meg az egyik népszerű tévécsatorna esti adásában. A kisodródott autón nem volt nyári gumi, még a télit használták a gépjármű tulajdonosai. Ami természetesen az ominózus esetben fennálló időjárási körülmények között elégtelenül szolgált. Az autóban egy fiatal pár utazott, az ijedtségen kívül szerencsére nem esett bajuk. A tévétársaság megadott egy telefonszámot, amelyen hozzájuk lehetett fordulni. Így gyorsan tárcsáztam is őket, és miután kapcsolták a szerkesztőket, és megosztottam velük a kedvenc nyári gumi árusításával foglalkozó oldalamat.

Érdemes nyárira váltani

nyári gumi

Felhívtam rá a figyelmüket, hogy okvetlen osszák meg a kedves párral, hogy hol érdemes a nyári gumi vásárlását intézni – megsúgom, a gumidiszkont.hu-n. Azt mondták, kotnyeles vagyok és öreg, törődjek a magam dolgával. Pedig nem idős vagyok, csak tapasztalt és jót akartam a fiataloknak. Szerettem volna, ha tudják, hogy 7°C átlaghőmérséklet felett bizony már érdemes nyári gumira cserélni a télit az autókon. Ezzel számos problémát, köztük ezt a balesetet is megelőzhették volna. A nyári gumik kialakítása oly módon történt meg, hogy garantálják a biztos tapadást csúszós, vizes útszakaszokon is. Továbbá a barázdáltságuk is – igazodva az időjárási körülményekhez – képes elvezetni a vizet, ezzel is megakadályozva a kicsúszást. Bizony, ezért mondom mindig, hogy néha nem árt az idősebbekre hallgatni.

Napi jócselekedet

Aztán képzeljétek mi történt! Egyik nap álmosan kószálódtam ki az ágyból, hirtelen azt sem tudtam, milyen nap van és hol vagyok. épp hogy felocsúdtam, megcsörrent a telefonom. Fogalmam sem volt, ki hívhat, hiszen az unokák korán reggel még alszanak, más meg nem nagyon keres. Hihetetlen, de a balesetet szenvedett pár női tagja telefonált. Hát mégis összekapcsoltak vele a híradó szerkesztői! Megköszönte a jó tanácsot és az ajánlást. Azonnal vásárolt egy nyári gumi garnitúrát az általam ajánlott oldalról, hiszen az autónak szerencsére nem történt nagyobb baja a szerencsétlenség során. A gumikat már másnap rászereltette az autóra, hogy biztonságosan tudjon közlekedni. Úgy nyilatkozott, hogy nyári gumival rendelkező autót vezetni meleg időben sokkal egyszerűbb, gördülékenyebben halad a járgánya. Hát nem erről beszéltem? Örültem neki, hogy segíthettem és eljutottak hozzá a tanácsaim. Tudjátok, bizonyos kor után már boldog az ember, ha hasznosnak érezheti magát.

Azóta rendszeresen nézem a híradót, hogy tájékozódhassak a világban történt napi eseményekről. Hiszen képben lenni sohasem hátrány. Sőt, már a tévé sem az ellenségem többé, megbarátkoztunk. Rátaláltam néhány, számomra igencsak szórakoztató sorozatra, amelyek a tévé elé bilincselnek és mókássá teszik idős éveimet.