Utánajártunk annak, hogy mik a cégalapítás feltételei

A cégalapítás feltételei több részből állnak. A mai blogbejegyzésünkben erről lesz szó. A kutatáshoz, valamint a cikk elkészítéséhez a topcegalapitas.eu oldalt használtuk.

Ez a cég nemcsak bemutatja, mi a cégalapítás feltétele, hanem akár át is vállalja a teljes körű cégalapítás ügyintézését, valamint székhely szolgáltatást is biztosítani tudnak annak, akinek ez szükséges lehet.

Akár Kft. alapításról, akár Bt. alapításról van szó, minden esetben a segítségünkre tudnak lenni. Nagyon fontos információ az is, hogy a cégalapítás milyen költségekkel jár, az oldalon ezek is pontosan megtekinthetők, minden adat friss, tehát a cégalapítás költségeinek a tételei is a legfrissebb, 2021-es adatokat tartalmazza, úgy mint a cégalapítással kapcsolatos munkadíjak, mint például az ügyvédi munkadíj, továbbá ha székhely szolgáltatást is vásárol valaki a csomagban, akkor ez az ügyvédi munkadíj ingyenes, és az egész cégalapítás ingyen van. Ilyenkor kizárólag csak a székhellyel kapcsolatos díjat kell kifizetni 6 hónapra, amihez ráadásul ajándékba adnak is egy plusz hónapot. Ez azt jelenti, hogy egy egyszeri székhely szolgáltatási díjat befizetve hét hónapig biztos, hogy teljesen le van fedve a székhely kapcsolatos ügyintézés, amit teljes mértékben átvállalnak. A költségekhez tartozik még a cégalapításhoz szükséges tulajdoni lapnak a díja, amelyet egyébként maga az ügyvéd kérdez le. Illeték és közzétételi díj itt nincs. A pontos összegek magán az oldalon keresztül érhetők el. Azért is ajánljuk, hogy ott nézzétek meg, mert ott mindig friss adatok fognak lenni, és így mindig a legfrissebb összegeket fogjátok látni.

Itt találkozhattok még a különböző cégalapítási csomagokkal, amit biztosít nektek a cég, hiszen nem mindegy, hogy saját székhellyel rendelkeztek, vagy székhely szolgáltatást is szeretnétek igénybe venni, ráadásul a székely szolgáltatás is kétfelé tud elágazni, ugyanis lehetőség van arra, hogy budapesti székhely szolgáltatást vegyetek igénybe, valamint Újlengyelben is tudnak biztosítani székhely szolgáltatást, ami egyébként iparűzési adómentes övezet.

A cégalapítás előtti teendők is részletesen megtalálhatóak az oldalon, valamint ugyanígy a cégalapítás utáni teendők is fel vannak sorolva.

Most következzenek a poszt főszereplője, a cégalapítás feltétele. Ahogyan az oldalon is olvasható, nagyon fontos, hogy mindenki magával vigye az okmányokat, így a tagoknak és magának az ügyvezetőnek is vinnie kell magával a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, adókártyát. Saját székhely esetén a hozzájáruló nyilatkozatra is szükség van. Ehhez a nyomtatványt el tudja küldeni maga az iroda is a részünkre. Amennyiben székely szolgáltatást is igénybe veszünk, akkor nincs szükség erre a lépésre.

Az ügyvezetőre külön feltételek vonatkoznak, fontos, hogy legalább 18 éves legyen, cselekvőképes legyen. Az is nagyon fontos kritérium, hogy céljogilag ne legyen eltiltva, tehát ne álljon cégbírósági eltiltás alatt, ugyanígy foglalkozástól sem legyen eltiltva, valamint ne legyen akadálya az adóregisztrációnak sem. Ez ugyebár a NAV-os eltiltás, illetve erkölcsi bizonyítvány nem kell, csak akkor, ha kérdéses a büntetett előélet. Ugyanígy a tulajdonosokra is vonatkoznak feltételek. Ugyanazok vonatkoznak rá, amelyek az ügyvezetőre is, annyi kitétellel, hogy nem kell 18 évesnek lennie a tagnak, illetve az eltiltások közül csak az adóregisztrációra vonatkozó akadály kitétele szerepel.

A cégalapítás menetéről is egy hétpontos leírásban lehet olvasni az oldalon, ahol még egy gyakran ismételt kérdések rovat is megtalálható. Itt különféle kérdéseket válaszolnak meg a cégalapítással kapcsolatban. Olyan kérdésekre derül fény, mint hogy a kft. alapításához milyen törzstőkére van szükség. Ezen kívül a cégalapításhoz még mire lehet szükség, amit az imént fel is soroltunk a személyes okmányokkal kapcsolatban, azt is meg lehet tudni, hogy hány személy szükséges ahhoz, hogy valaki céget tudjon alapítani, mivel lehet igazolni a székhelyet a cégalapítónak, az sem mindegy, hogy milyen cégnevet választunk a cégnek, ezekre is vannak különféle szabályok, amiket szintén el lehet itt olvasni. A cégalapítás díja is fel van sorolva, aminek egy részéről már a cikk elején is írtam néhány sort. A cégbejegyzés idejéről is lehet információkhoz jutni, valamint azzal kapcsolatban is, hogy mikor lehet számlázni a cég nevében, illetve, hogy mikor lehet bankszámlát nyitni a cégnek.

Továbbá az oldalon egy blog is található, ahol még több különböző téma ki van bontva, érdemes ezekbe is beleolvasni, hiszen itt is megemlítik a költségeket, amikkel egy vállalkozás életében számolni kell, ezek sokszor nem jutnak eszükbe a vállalkozóknak a cégalapítás megkezdésekor így érdemes ezekben a cikkekben is jobban elmerülni.

Ezzel a cikkünkkel bízunk abban, hogy képet kaptatok arról, hogy mik a legfontosabb feltételek, és ezeken kívül mire érdemes még odafigyelni amikor cégalapítás mellett döntötök.