Patacsi Pilvax

Gumicsont

|

Jövő héten nagyon figyelni kell a parlamenti közvetítést. Én úgy érzem, Lázár János szegényekről mondott bölcsessége csak egy gumicsont.

Odadobja a FIDESZ a nagyérdemű nép elé, tessék, ezt lehet rágni most egy- két hétig. Közben pedig az országgyűlésben már nem csak a vármegyéket állítják vissza, hanem a régi hűbéri rendszert is. És megszavazzák a királynak életünket, vérünket, de még a zabot is. Lehet persze most azt mondani, hogy Lázár egy politika hulla ezzel a mondásával és még a Jó Isten sem tudja feltámasztani, de ne higgyétek. Sőt, nekem az a gyanúm, hogy a FIDESZ tábora (mármint a politikusok) igazat is adnak Lázárnak és ők maguk is így gondolkodnak. Az elefántcsonttoronyból nem látszik a szegénység és főleg nem annak kialakulása. Bizonyára vannak, akik saját maguknak köszönhetik életmódjukat, mert tényleg nem szeretnek dolgozni, játékgépeznek, alkoholisták stb. De nehogy már 3 millió ember ilyen lump legyen!!

Ha valaki ezt Svédországban mondja, (bár ott van annyi esze és józan megfontolása egy politikusnak, hogy ilyet nem mond) még igazat is adok neki. A skandináv országokban ugyanis biztosítják a népnek azt a lehetőséget, hogy becsületes, akár kétkezi munkából is meg tudjon élni anélkül, hogy megtapasztalja a szegénységet.

Mindenesetre leckét kaptunk gőgösségből, cinizmusból és remélem, most már sok választópolgár belátja, hogy ránk csak akkor van szüksége a politikának, amikor szavazni kell. Vakuljak meg, ha még egyszer ebben az életben elmegyek és bárkire is voksot adnék. Lehet, hogy áttérek a lóversenyre. A ló okos állat.

Addig pedig rágódjunk a gumicsonton.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. B52

  Nem mindegy? Alkotmány lesz. Olyan, amit ők szeretnének.Jó lesz az.

  ↑ LinkVálasz
 2. éjjeliőr

  Doki! Már megint azt fogja valaki mondani, hogy szar cikket írtál! Nem lehet hozzászólni!
  Nem lehet, de legalább még szabad!
  Lehet, hogy csak én nem tudok hozzászólni? Megvárjuk a zembereket!
  Addig olvasgatom a Talpra Magyart.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE