Ez-az-amaz

Az előrehozott főpolgármester

|

Budapest, ex-főpolgármestere kérelmét megírta az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatósághoz, hogy korkedvezménnyel nyugdíjba vonulhasson. Erre most még 58 évesen lehetősége van. A törvény szerint öregségi nyugdíjba mehet a korhatár betöltése előtt hét évvel az a polgármester, aki három vagy ennél több választási ciklus során tölti be ezt a tisztséget. A törvény a rossz. Miért lehet valaki a gengszterváltás óta polgármester?

Meg állapítottak neki egy szerény összeget. A volt főpolgármestere kevesli ezt az összeget. Írta a Bors, és az Index. A kicsi a Borsban azt olvashatjuk, hogy ennek az oka az, hogy az utolsó két aktív évében nem keresett többet bruttó 900 ezer forintnál.

Az Indexben az olvasható, hogy 200 ezer forint lenne az a nyugdíj, amit kézhez kapna. A volt főpolgármester szerint nem számoltak el neki nyolc évet, A kiesett évek alatt azokat az éveket érti a volt SZDS-es politikus, amikor 1981 és 1989 között ellenzéki szerepe miatt nem kapott munkát és közveszélyes munkakerülőként tartották nyilván. A volt főpolgármester állítása szerint dolgozott abban az időben is. Szamizdatot szerkesztett. Igaz az előző rendszerben az a tevékenység illegális munkának számított, sőt büntették. Így hivatalosan nincs benne, a nyugdíjalapjában.

A most megállapított nyugdíja 200 ezer forint lenne. Az általa kifogásolt nyolc év néhány tízezer forintot jelentene. Ezért jogi útra tereli a kérdést.

A 2009-ben és 2010-ben átlag bruttó havi 900 ezer forintos keresetét azzal indokolta, hogy politikai támadásoknak volt kitéve. Igaz ez volt azaz időszak, amikor is a volt főpolgármester körül mindenki korrupt volt, csak ő nem. Amikor is kiderült a horvátországi nyaraló, ahová néha szolgálati gépkocsival utazott.

No comment.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Sondi

    I feel so much happier now I undersantd all this. Thanks!

    ↑ LinkVálasz
  2. Justy

    Leküldeném csórikát Gyöngyöspatára, téesznyugdíjjal.Ha túléli, övé a nyugdíjemelés…

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE