Patacsi Pilvax

Mi történik ma, Magyarországon?

|

 Kezdünk egy új sorozatot. Drábik János, Bogár László és mások írásaiból, hogyan jutott ide hazánk, ahová jutott? Az Antalli bársonyos rendszerváltás és az azt követő 20 év csődbe vitte az országot. Kezdjük a patacsi Pilvax szabad egyetemét. Még szabad.

Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adósság szorításában! Beszéljenek a számok: 1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták meg Magyarországot.1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a hatalmat a megszállóktól és a bábkormánytól.

1957 tavaszára, a “van másik” bábkormány megszilárdította rémuralmát.

1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be Magyarországra.1973-1989 között kifizetett a bábkormány tizenegy milliárd dollár kamatot az egymilliárd dollár után.

1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd adósság!

Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár! Visszafizetve: 11 milliárd dollár! Maradék adóság: 20 milliárd dollár! Erre, mondta Antal József: “Az adósságot vissza kell fizetni!” “Ez becsületbeli ügy!” Vajon kinek a “becsülete” múlott azon, hogy ezt a szélhámos pénzügyi műveletet elismerjék, amit a megszállók és hű kutyáik a magyar nép nyakába varrtak? 1989-2010 között felvettünk 50 milliárd dollárt. 1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral, plusz kamataival.

Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc is fizette a kamatokat. Mindegyik hazudott erről a magyaroknak! Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a kommunikációja, kevés az esélye. Csak akkor vehetjük fel eséllyel a harcot a saját pénzkibocsátásért, ha nem azzal a porhintéssel foglalkozunk, hogy mennyi a jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar tudja, hogy miért nem nyomtathatunk forintot, miért kell kölcsönt felvenni kamatra.

A rendszerváltás és az államadósság Ki áll a magyar pártok mögött? 2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény. Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.

Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát.

Soros György. 22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? “Mindössze” a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)

Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: “…ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat.”

Antall József miniszterelnök. Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt! Amennyiben erről beszéltek volna, azonnali hatállyal “forradalmat” robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád, és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.)

Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is. Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról! Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénzszerzés lehetőségét, és Magyarországot az óta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja.

A statisztikai évkönyvben, 1989-ben szerepelt a nemzeti vagyon kifejezés utoljára. 

Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított, és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat, vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent.

Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása.

Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk, és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak, mégis idegen kézbe került.

Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát, a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett. Orbán és Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése.

A SZABAD EURÓPA újságnál nekünk meggyőződésünk, hogy ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy-ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt – akárcsak Antall – az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.

A Fidesz is kihasította a saját sápját. Lásd: bábolnai gazdaságok privatizációja stb. De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették, és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 évi választás eredménye fontos volt, mert az Orbán-Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz, és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.

Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot, és 2004-ben, a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.

Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.

(Folytatjuk)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. james scott

  Helló vagyok Mr. AHMAD JAM, a törvényes és megbízható jog tulajdonosa
  Társaság, készpénzt adok világos és érthető módon, és
  Feltételek Saját értékeim és üzleti filozófiája a szenvedélyes elkötelezettség
  Az ügyfélszolgálatokhoz, Nagyon magas etikai normák és integritás, valamint
  Nyílt kommunikációs szabad áramlást az ügyfeleimnek adok ki
  Készpénz a rászorulóknak. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: AHMADJAM@mail.com

  Keresztnév:
  Vezetéknév:
  Foglalkozása:
  Szex:
  Ország:
  Havi bevétel:
  Szükséges összeg:
  Időtartam:
  Telefonszám:

  Vegye figyelembe az összes választ, hogy eljusson erre az e-mailre: AHMADJAM@mail.com

  Isten áldjon.
  Üdvözlettel,
  Mr AHMAD JAM

  ↑ LinkVálasz
 2. Lipcsik Zoli

  Örülök ennek a cikknek! Korrekt! Sokan tudunk minderről, de mivel e nép egyszerű fiai – lányai közül ezen tények újdonságként hatnak, asszem meg is osztom mindezt. Köszi!

  ↑ LinkVálasz
 3. Kovitomi

  Igen szerencse,hogy a fának esze van! Sajnos több, mint Torgyánnak! Ez a pojáca pedig néha még haknizik különböző politikai műűsorokban. Hálásak lehetünk neki. Az általa és más tetőtől talpig demokraták hihetetlen károkat okoztak az országnak!

  ↑ LinkVálasz
 4. Favágó

  Még szerencse, hogy a fának esze van!

  ↑ LinkVálasz
 5. balu56

  Még szerencse, hogy csak a chilei cseresznyével próbálkozott! Képzeld el, mi lett volna akkor, ha valaki megsúgja neki, hogy Chilében a cseresznyefák november végén hoznak termést! Azonnal letiltotta volna a cseresznyebehozatalt és kizárólag a cseresznyefák behozatalára koncentrált volna. Soha nem látott mennyiségű “novemberben termést hozó” cseresznyefa került volna a hazai gyümölcsfapiacra. Ha ez bejön Torgyánnak, akkor Magyarország simán áttérhetett volna fatüzelésre!

  ↑ LinkVálasz
 6. Kerekes J

  Igen a cseresznyét csak a chilleit ismerte. A földet meg a virágcserépből. Sok ilyen politikai kalandor tűnt fel a gengszterváltáskor. Ügynök létére sokra vitte a demokráciában.

  ↑ LinkVálasz
 7. balu56

  Nem csoda, hogy tönkrement a mezőgazdaság, hisz’ Torgyán a kolbászt meg a stifit megismeri, de a disznóról először azt hitte, hogy önjáró mobilkonnektor!

  ↑ LinkVálasz
 8. Fedőneve:Lábas

  Balu! Látod a Torgyán kolbászát? hát az nem semmi!!! Meg is érdemli a mezőgazdaság tönkre tételéért!!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE