Ez-az-amaz

Hajvasaló

|

A hajvasaló nemcsak nők ezrei használják, de a férfiak körében is egyre népszerűbb, hiszen formázza a hajat és szép külsőt kölcsönöz, de sajnos ez is csak úgy, mint sok ehhez hasonló „hajápoló” roncsolja a hajvégeket, töredezetté teszi és szétégeti a hajvégeket. Ha mégis vasalásra adod a fejet, ne spórolj a hajvasalóval. Ideális a kerámialapos vasaló, a borítása csökkenti a hajvégek töredezését! Arra szintén kell figyelni, hogy ezt sem minden nap szabad használni, az ideális, ha 2-3 naponta használod!

Vasalás után fontos a megfelelő ápolás, gondolok itt különféle hővédő szerekre, melyek némiképp védik a hajad. A samponok, balzsamok és egyéb hajvédő hajpakolások is nagyon fontosak. Amire figyelned kell még, hogy csak száraz hajat vasalj! Ne tegyél rá semmilyen hajhabot, vagy hajlakkot, mert a vasalás során ezek a termékek a nagy hő hatására beleégnek a hajba és megkeményedik.

Néhány jó tanács, hogyan vasalj hajat…

Bár ebben az évben a hullámos és göndör haj a menő, a hajvasalás nem ment ki a divatból.

Egy sima hajért nem kell azon nyomban fodrászhoz rohanni, elég beszerezni egy jó minőségű hajvasalót. A jelenlegi piacon már alig-alig találni egyszerű fémlapokkal ellátott darabot, annál több a kerámialapos, és az ionizált. Természetesen arra törekszenek a gyártók, hogy kevésbé roncsolja a hajat, ezért találnak ki különböző megoldásokat, de azért senkinek ne legyenek olyan téveszméi, hogy ha a fél fizetését ott hagyja a legújabbnak kikiáltott darabért, akkor az ő haja bizony még gyógyul is a hajvasalástól. Nincs lényeges különbség köztük. A kerámialapostól kevésbé száll a hajunk, az ionizált pedig be van vonva egy olyan réteggel, ami valamelyest táplálja azt.

A haj 160 foktól már vasalható, a jó fodrász igyekszik ezen a szinten megállni, nem pedig kapkodni, és felnyomni 220-ra. Ne melegítsd fel 220 fokra a hajvasalót, és ne tartsd egy tincsen huzamosabb ideig, máskülönben szó szerint elégetheted a hajad.

A hajvasalás technikája nem egy nagy ördöngösség, hamar bele lehet jönni. Lényeg, hogy a jól megszárított hajon alkalmazd, amit akár úgyis elérhetsz, hogy hagyod a levegőn megszáradni, vagy ha frizurát készítesz, akkor lehetőleg kerámia belsejű körkefével formázd. Ezek után tűzd fel egy részét, és így állj neki a műveletnek. Mindig a tövétől haladj kifele, kis tincsenként. Ahogy egy sor kész, fentről lebontasz egy következő adagot, és azzal folytatod. Nincs különösebben technikája, esetleg az okozhat gondot, hogy hátul se maradjon hullám, de ha kis adagokkal dolgozol, akkor ez is könnyen elkerülhető.

 

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE