Patacsi Pilvax

Irénke néni Alkotmány asztala

|

A patacsi Pilvax közvélekedő közössége csatlakozott özv. Kovács Béláné, Irénke néni felhívásához. Szeptember elején özvegy Kovács Béláné, Irénke néni azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy állítsák fel az 1989-es, jelenleg is hatályos Alkotmány asztalát. Irénke néni kérvényezi azt is, hogy jelöljenek ki egy felelős személyt az alkotmány asztalának gondozására.

Ezen munkatárs legfőbb feladata az lenne, hogy méltó módon szolgálja és gondozza az alkotmány asztalát és jelentőségéhez mérten biztosítsa, hogy 2011. szeptember 15-étől valamennyi állampolgár kezébe vehesse hazánk hatályos alapdokumentumát.

Az Irénke néni Alkotmány asztalának, azaz előzménye, hogy augusztus végén elrendelték az Alaptörvény asztalának a felállítását. A jegyzők megkapták a területi közigazgatásért felelős államtitkár levelét is, amelyben Szabó Erika részletekbe menően előírja, hogy miként kell az asztalt felállítani.

A levél szerint egy külön helyiséget kell biztosítani az Alaptörvény számára, ahol az meg is rendelhető. A helyiségben egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges üveglappal lefedni, és dekorációval ellátni – kerül majd az Alaptörvény, fölé pedig egy táblát kell elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal.

Kovácsné Irénke néni

Tehát az Alaptörvény nyomtatott példányát minden önkormányzatnál külön asztalra kötelesek a polgármesterek kihelyezni. Üveglap alá, nemzetiszínű szalaggal rögzítve. Az üveg talán azért kell, nehogy ellopják, vagy összefirkálják, vagy a pofátlan hatalom ellenes legyek össze ne piszkítsák. Mi már augusztus 31-én rendelkeztünk az ALAPTÖRVÉNNYEL.

Sajnos külön helyiséget nem tudtunk biztosítani a törvénynek. Csak külön asztalt. Igaz Magyarországon sokan csak a székükhöz ragaszkodnak. Sokan a rendszerváltás óta. Meg nem méretvén nagy demokratikus Önön magukat.

A patacsi Pilvax közvélekedő törzsközönsége mindössze azt nehezményezi, hogy csak Kövér László aláírásával lehet rendelni Alaptörvényt, és Schmitt Páléval nem. A Köztársasági Elnök Úrnak sajátos kultusza alakult ki, elsősorban Jónás nevű tagunk jóvoltából. Azért is nehezményezzük, hogy Schmitt aláírással nem lehet ALPTÖRVÉNYÜNK, hiszen mégis csak ő írta alá a nem sztálinista, és nem kommunista Alaptörvényt. Ő tett fel kényes kérdéseket a kormánynak az Alaptörvénnyel kapcsolatban, így járulva hozzá a minél tökéletesebb Alaptörvényhez.

Ebben a helyzetben értesültünk Irénke néni Alkotmány asztala kezdeményezéséről. A Patacsi Pilvax közvélekedő közössége azonnal csatlakozott,- az esélyegyenlőség jegyében- a felhíváshoz.

Tehát miért is csatlakoztunk? Azért mert van egy parancsra elrendelt asztal, mely majd háromezer példányban létezik. A központi hatalom diktál a helyileg megválasztottnak. Ebben a helyzetben úgy éreztük, hogy Irénke nénit támogatnunk kell!

Az Irénke néni által dedikált példányt elhelyeztük a patacsi Pilvaxban. A könyvjelzőkkel egyetemben. A könyvjelzők szövege tanulságos. „ Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására.”

A Nemzeti hitvallása is egyszerű Irénke néninek: „villanyszáma, vagy paprikás krumpli?” Vagy a másik: „a bank elküldte a második felszólítást is.” Sajnos mindennapos problémák ezek több millió honfitársunknak.

Az Alaptörvény Asztala lehet, hogy része a kormány munkahely teremtő programjának? A miniszterelnök azt mondta, hogy egymillió munkahelyet teremt. Tehát az önkormányzatoknak most 3600 asztalszolgát kell felvenni. Így már csak 996 400-t kell teremteni. Többen gondolkodunk is, hogy megpályázunk egy ilyen állást. Néhány hónapig, míg köznép elégedetlensége, a devizahitelek, a visszamenőleges hatályú nyugdíjak miatti felháborodás tart, nem lesz jó asztalszolgának lenni. De e utána a világ legnyugisabb állása, úgy is mondhatnánk, hogy nyugdíjas állás lesz. Hiszen a miniszterelnök azt mondta, hogy 40 évre megköti a következő kormányok kezét. Havi 92 ezer fixszel, az ember pedig könnyen viccel.

Irénke nénitől elnézést kérünk! A dekorációt kiegészítettük. Tettünk egy darab kolbászt, egy fej vöröshagymát az asztalra. Valamint egy kaktuszt is. A Nemzet Párnája felirattal.

Hajrá Irénke néni! Hajrá patacsi Pilvax!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. VOGI

  Kedves Beáta. Nem értem az összefüggést. Az én nagymamám meg Karolina. És ö is patacsi. A szomszédom nagymamája Amália. Biztosan sok patacsinak van vagy volt nagymamája akiknek nevet adtak a szüleik. Nem valószínű, hogy bárkinek is ez eszébe jutott volna, hogy az ön nagymamájáról lenne szó. Eddig a pillanatig. De nyugodjon meg, szerintem ez az Irénkenéni nem az az Irénkenéni aki az ön nagymamája.

  ↑ LinkVálasz
 2. Dr. Kósa Beáta

  Na most ezzel nekem csak az a bajom, hogy a nagymamámat özv. Kovács Béláné sz. Tóth Irénnek hívták….és ő Kovács Béla a Kisgazdapárt hajdani főtitkára, belügyminiszter és fölművelésügyi miniszter özvegye volt..mindenki csak Irénke néni néven ismerte Patacson… lehetett volna Mari néni is…

  ↑ LinkVálasz
 3. Kvcsl

  Jónás köztársasági elnök kultuszt teremtett? Normális? Margit mi van ott?

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE