Magyar Közélet

Nem leszünk gyarmat

|

foto: mandiner.hu

Több tízezer ember részvételével, a Himnusz eléneklése után elindult a fővárosi Hősök teréről a Parlamenthez szombat délután a kormánypárti demonstrációs menet – jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

A magasba tartott helységnévtáblák tanulsága szerint az ország különböző részei mellett érkeztek résztvevők Erdélyből és a Felvidékről is. A tömegben több fideszes, valamint árpádsávos zászlót is látni lehet, továbbá olyan transzparanseket is hoztak magukkal, amelyekre azt írták: “Rabok legyünk vagy szabadok?!”, “Hajrá Orbán Viktor!”, illetve “Összefogtunk, véghezvisszük!”. “Nem leszünk gyarmat”
A téren összegyűlt, többségükben kokárdás, nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek megtöltik az úttestet az Andrássy úton a Hősök terétől az Oktogonig. Több helyen kisebb-nagyobb csoportok várják a menetet, sokan pedig sorfalat állnak az út mentén.
A résztvevők között van egy olyan diákcsoport is, amelyet két szerzetes kísér. Az egyik diák az MTI tudósítójának azt mondta: az esztergomi Temesvári Perbál gimnáziumból jöttek, és az iskola szervezete az utat, miután többen jelezték, hogy szeretnének részt venni a demonstráción.
A mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész és Széles Gábor nagyvállalkozó által szervezett tüntetésen a résztvevők a Hősök teréről a Kossuth Lajos térre vonulnak, a tervek szerint beszédet senki nem mond majd.
A kormány mellett demonstrálók a korábban közzétett felhívásukban azt írták: szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, “csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni”. A szervezők azokat várják a megmozdulásra, akik egyetértenek a mozgalom céljaival és akiknek “fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése”. Bencsik András szerint egymillióan voltak, mások szerint több tízezren. Bencsik sose látott még ennyi szép arcú embert, mint itt, és azt mondta a kormány mellett kiálló embereknek, hogy ma történelmet írtak és hőstettet hajtottak végre.

A FIDESZ bizonyította, hogy sok buta ember él még Magyarországon, mert tényleg nagy tömeg volt. Ez sajnos elszomorító, de megérdemeljük. A birka magyar népet még sokáig lehet feszíteni. Addig, amíg ily sok birka tüntet egy zsarnok, ország-és népnyomorító diktátor  mellett.

Közben egy másik tüntetés is zajlott a Sándor Palota előtt.

A demonstráció résztvevői a budavári Dísz téren, ahol a Magyar Köztársaság Barátai nevű Facebook-csoport felhívására tartottak tüntetést Schmitt Pál lemondását követelve. Az Ünnepélyes diploma(f)osztó elnevezésű rendezvényre érkezők szerint az államfőnek távoznia kellene az őt ért plágiumvád miatt.

Szóval, zajlik az élet a kellemes szélviszonyok között hajókázó Magyar Köztársaságban.

(forrás: MTI)

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE