Patacsi Pilvax

Néhány szó egy megvásárolt tüntetésről.

|

Óriásit téved Dokink, mikor azt mondja, hogy nagyon sok buta ember ember él még Magyarországon. Sokan voltak, az tény. De nem buták! Hogy miért voltak ennyien? Mert sokan megtudták, hogy tüntetni szeretnének! No’, de ne menjünk a dolgok elébe. Nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, de ez is egy mesterien kidolgozott, sátáni terv része! Az a kérdés motoszkált bennem, mi az oka egy szimpátiatüntetésnek a kormány mellett? Miért kellett ez az egész egy 2/3-os többséggel bíró kormánynak?
Kezdetben nem értettem, hogy jöhetett össze ez a több százezres tömeg, mikor akár merre járok, már a „vérfideszesek” is köpködnek, szidják Orbánt és a kormányt! Enyhébb esetben töredelmesen bevallották, hogy már nincs a nappalijukban a „bölcs vezér” képe.
Aztán „beugrott”. Rájöttem, miért vezette be és miért ragaszkodik a kormány az egykulcsos 16%-os szja.-hoz. Vámosi Nagy Szabolcs adta meg az ötletet pár évvel ezelőtt! Egy reggeli műsorban annyit kottyantott el, hogy hazánkban az szja. felét, az adófizetők 5%-a fizeti meg.  Egyébként az a hír járja, ezért a mondatáért ki is rúgták az APEH-tól!
No’ mindegy. Elkezdtem játszadozni a gondolattal, mi lenne, ha én lennék Orbán helyében, hogyan oldanám meg azt a feladatot, hogy egy végletekig kifacsart ország lakosságának nagy része “mellém álljon” még akkor is, ha számukra „kurva” kellemetlen döntéseket fogok hozni, illetve már be is vezettem egy-kettőt? A képlet egyszerű, mint a pofon.
Be kell vezetni az egységadót, ami első hallásra nagyon jól, hangzik. Bizony, bizony. Annak a bizonyos 5% adófizetőnek meg még inkább! Az eddigi 37% helyett 16%-os adót kell eztán fizetni. Plusz 21% a zsebükben marad!
Kicsit megborul a költségvetés, de máris két legyet csaptam egy csapásra.
Az egyik, hogy biztos lehetek abban, szinte az összes kedvezményezett „fideszes” lesz, mert a zsebükben hagyok mintegy 1500 milliárd forintot, amit majd bevasalok a kicsitől!
A másik, biztos lehetek a támogatottságomban is, hisz’ elvárhatom azt, hogy ennek a pénznek töredékéért akár országos méretű demonstrációt szervezzenek, miután ennek az öt százaléknak a kezében van a magyar gazdaság irányítása! Innentől kezdve a munkahelyeken dolgozók is automatikusan „fideszesek” lesznek. Próbálna meg valaki ágaskodni, másnap már biztos, hogy nem kell dolgoznia!
Tehát ott tartottunk, hogy a világon talán először nálunk fordult elő, hogy a kormány megszorító intézkedése mellett tüntetnek, illetve demonstrálnak!
Mi kell egy ilyen nagyszabású tüntetéshez? ……Hát persze hogy pénz! Pénz az meg van “doszta” amióta bevezették a 16%-os egykulcsos adót. Nem véletlen, hogy Széles Gábor a fővédnök. Csak Ő ezreket meg tud mozgatni a cégein keresztül. Aztán próbáljon meg a mai világban valaki ellentmondani! Hétfőtől már nem lesz munkahelye annak, aki megteszi.
Az meg csak hab a tortán, hogy az ingyen buszon kívül 3000Ft-ot fizettek fejenként a részvételért! Nem véletlen, hogy mentek! Hogy a viharba ne? Az sem véletlen, hogy annyi idős, hajlott korú, nemritkán hajléktalan külsejű ember látható a képeken. A transzparensek a rákosi kort idézik sőt, mintha onnan léptek volna elő. A szervezés is kísértetiesen hasonló elemeket tartalmazott. Bencsik András, az egyik főszervező nyilatkozata az ECHO Tv-ben, miszerint “Magyarország jobbik része ezt akarja” valamint, hogy „Orbán Viktornak rendkívüli pártja és elegáns fellépése van”, egyenesen arcpirító! No’ mindegy. Abban azonban már most biztosak lehetünk, hogy a Fidesz és akormány a harmincas évek “uram-bátyám” világát akarja a demokrácia leple alatt megvalósítani. A módszert nem kívánom minősíteni, mindenesetre ez a fajta önfényezés, öntömjénezés a diktatúrákra és diktátorokra jellemző!

baluhir.hu

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Testvéri szeretet

  hát én nem is vagyok a Fidesz. Sok mindent mondott a Fidesz! Nem is érdemes már rá figyelni!!

  ↑ LinkVálasz
 2. valaki hazudik

  “Ha 10 millióan tüntetünk akkor is kevesen leszünk.”
  Eddig nem ezt mondta a FIDESZ…………

  ↑ LinkVálasz
 3. Testvéri szeretet

  Egy baj van. Az Országunkat a rendszerváltásnak nevezett gengszterváltás alatt elkótyavetyélték. Lásd a pécsi Vízmű. Ha 10 millióan tüntetünk akkor is kevesen leszünk.

  ↑ LinkVálasz
 4. Tibinek!

  “A másik oldala az éremnek az, ha tovább sanyargat bennünket az EU és az IMF, akkor lehet itt bármilyen kormány, lehet bárki a miniszterelnök, teljes gyarmati függőségbe kerülünk. Én nem szavaztam az EU tagságra, és nem szeretem a “Viktort”, de azt sem, ha külső országok vezetői beleszólnak Hazánk belügyeibe”

  Tibi! OV holnap megy kuncsorogni az EU-hoz!

  ↑ LinkVálasz
 5. Maráczy Tibor

  Tisztelt Balu56!
  Természetesen Önnek joga van olyan véleményt megfogalmazni, amelyet gondol, vagy jónak lát. Ki, és miért ment el Pécsett és Budapesten tüntetni, lehet hogy Ön ezt is jól tudja. Én azt tudom, hogy Pécsett nem a Fidesz mellett szólt a rendezvény, hanem Hazánk önrendelkezése mellett. Azt is tudom, mert megkerestek, hogy a Fidesz Klub és társadalmi szervezetek koordinálták a Budapestre utazást, amelyért 2000,- azaz kettőezer forintot kellett fizetni fejenként. Ennyi. A másik oldala az éremnek az, ha tovább sanyargat bennünket az EU és az IMF, akkor lehet itt bármilyen kormány, lehet bárki a miniszterelnök, teljes gyarmati függőségbe kerülünk. Én nem szavaztam az EU tagságra, és nem szeretem a “Viktort”, de azt sem, ha külső országok vezetői beleszólnak Hazánk belügyeibe. Ezért utazott fel vonattal szintén a saját költségén a 67 éves ismerősöm és ezért nem tartom jónak és helyesnek, hogy a végső gyarmatosításra törekvő külföldi pénzügyi körök szószólójaként dumáló külső és belső ellenség véleményét harsogjuk. Most össze kell fognunk, és ha visszanyertük az önrendelkezésünket, akkor jöhet annak objektív megvizsgálása, hogy ki, kik mit rontottak el és mit nem.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE