Változó világ

Kína másik arca!

|

Van olyan hely a világon, ahol nem csak Sándor, József és Benedek hordja, lopja zsákban a meleget, hanem szinte mindenki. Egészen extrém fűtési módszert találtak fel Kínában: az olaj-és földgázmezők munkásai a környékbeliekkel együtt saját otthonaikat is a frissen kitermelt gázzal fűtik.

A gázt pedig – valószínűleg teljesen illegálisan- hatalmas, 6-7 méter hosszú nejlonzsákokban szállítják, kézben vagy kerékpáron, és rutinos mozdulatokkal, pár perc alatt feltöltik a gázkutaknál – írja a chinasmack.com portál.

A bánya üzemeltetői azzal védekeznek, hogy ők többször is jelezték már a munkásoknak, hogy milyen veszéllyel jár az illegális gázcsapolás, de egyelőre képtelenek megállítani a folyamatot. Az illegális felhasználók ugyanakkor azt állítják, szerintük nagyon kényelmes és biztonságos ez a megoldás: egy zsáknyi gáz 5-6 napig is kitart. Egyelőre ugyanakkor nem érkezett hír arról, hogy felrobbant volna egy ilyen zsák, de állítólag egy idős ember már a levegőbe repült, amikor egy gázzal teli tasak felemelkedett vele. A Kína keleti részén fekvő Santung tartományban élő és dolgozó munkások a hatalmas nejlonzacskók szállításával természetesen az életüket kockáztatják: gyakorlatilag egy komoly robbanóerejű bombát szállítanak, amelyet akár egy szikra is könnyen felrobbanthat. A Pénzcentrum.hu által megkérdezett szakértő szintén elhűlve nézte a Kínában készült képeket, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy senki se próbálkozzon hasonló módszerekkel földgázt szállítani. A földgáz amellett, hogy rendkívül kényelmes energiafelhasználást biztosít, hasonlóképpen veszélyes is, nem hiába van szükség szakember közreműködésére bármilyen gázellátással kapcsolatos szerelési munkálat során. A földgáz rendkívül könnyen begyullad, robbanást okozhat. Amennyiben eddig valóban nem történt semmilyen baleset a kínai munkások között ebből a “földgázcipelésből” fakadóan, akkor az pusztán a csodának köszönhető.

forrás: pénzcentrum.hu

fotó: chinasmack.com

baluhir.hu

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE