Ez-az-amaz, Pilvax Primőr

Roswell

|

Az Új-Mexikóban fekvő Roswell egy távoli kis porfészek volt 1947 júliusáig. Akkor ott Roswell mellett lezuhant egy UFO. A jelek szerint meghibásodott a jármű hajtóműve, és ez okozta a katasztrófát. 1947. június 24.-én Kenneth Arnold pilóta, egyik útja során furcsa objektumokat pillant meg az égbolton. Az ő beszámolójában szerepel először a repülő csészealj kifejezés. „Úgy kacsáznak, mint a csészealjak!” Az UFO (Unidentified Flying Object) kifejezést csak hat évvel később kezdték használni.

Szóval valami lezuhant a farmon. A közeli légi bázisról Jesse Marcel őrnagy is kiszállt vizsgálódni. A bázisra visszatérve Marcel jelentésére hivatkozva kiadtak egy sajtóközleményt, miszerint egy lezuhant repülő csészealj darabjait találták meg. Akadt olyan helybéli lakos, aki a roncsból is tudott szerezni néhány darabot.

Sőt Jesse Marcel őrnagy jelentése szerint a repülő szerkezet vékony, nagyon kemény fémből készült, amit a rendkívüli könnyűsége ellenére sem elvágni, sem elégetni nem lehetett. Alig huszonnégy órával később azonban a hadsereg gyökeresen megváltoztatta álláspontját! Már úgy nyilatkoztak, hogy a repülő csészealjnak nézett légi jelenség egy időjárás-előrejelző hőlégballon volt, mely egy közeli farmra zuhant le.

Walter Haut hadnagy volt a közeli légi bázison a sajtóért felelős tiszt. Ő volt az aki 1947-ben az “azonosítatlan repülő tárgyak” lezuhanásának észlelése nyomán az eredeti és a módosított sajtóanyagokat kiadta. Haut 2006-ban meghalt. Halála előtt, azonban de eskü alatt tett vallomást hagyott hátra. A volt sajtótiszt ebben azt vallotta, hogy az időjárás figyelő hőlégballon pusztán fedőtörténet volt. A valódi roncsokat a hadsereg gondosan összegyűjtötte, és egy katonai hangárban helyezte el. Haut a vallomásában azt állította, hogy ő maga nemcsak a járművet, de a földönkívüli testeket is látta.

Haut arról is beszélt, hogy az eset után hónapokig zajlott a nyomokat eltakarító operatív tevékenység. A hadsereg a lezuhant tárgyak minden egyes darabkáját igyekezett összegyűjteni és a helyszínt az eredeti állapotába visszaállítani. Arról is beszámolt, hogy a hangárban személyesen is megnézhette a 3,6-4,5 méter hosszú és 1,8 méter széles roncsot, amelyen sem ablak, sem szárny, sem farok, vagy bármely, a leszállást segítő eszköz nem volt. A roncs mellett két, vitorlavászonnal részben betakart “földönkívüli tetemet” is látott, melyek 1,2 méter magasak lehettek, aránytalanul nagy fejjel.

„Meggyőződtem róla, hogy amit személyesen láttam, az valamely idegen világ járműve és legénysége volt” – szögezi le végül Haut eskü alatt tett nyilatkozatában. 1994 júliusában az amerikai légierő közzétett egy jelentést The Roswell Report: Fact versus fiction in the New Mexico desert (A Roswell-jelentés: Tények és fikciók az új-mexikói sivatagban) címmel. A légierő álláspontja szerint a roswelli eset egy Project Mogul nevű szupertitkos programhoz kapcsolódik. Ennek során nagy magasságba repülő hőlégballonokkal juttattak az égbe speciális érzékelőket, amelyek a szovjet nukleáris teszteket voltak hivatottak ellenőrizni. A jelentésben leírták azt is, hogy az időjárásjelző hőlégballon sztorija valóban csak a tényleges események elkendőzését szolgálta. A légierő másik, 1997-es Roswell-jelentése szerint a roncsok közt talált “űrlények” valójában a kísérletekhez használt bábuk voltak

Talán soha nem tudjuk meg, hogy mi történt Roswellben. Egy biztos egy haldokló a halálos ágyán nem hazudik. Talán jogos a kérdés, hogy amennyiben csak egy meteorológiai ballon volt, akkor miért kellett ekkora felhajtás? Miért kellett a roncsok összegyújt katonáknak is titoktartást fogadniuk? Tapasztalt tisztek, és maga a farmer is hogyan nem ismerték fel a bábukat? És miért aránytalanul nagyfejű bábukat használtak a kísérlethez? Roswell nevét megjegyezte a világ. Ma is turisták ezrei utaznak ma is oda, hogy lássák a helyet ahol lezuhant valami.

Az is érdekes, hogy évtizedekig a kormányok hallgattak az Ufókról. Ennek ellenére több tonna titkos jelentés készült a semmiről, ami nem is létezik.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE