Kiemelt, Magyar Közélet

A Szijjártóizmus és a baltás

|

Pár nap óta a baltás ügy miatt a nemzetközi média figyelmében van jobb sorsa érdemes kis hazánk. Feltűnő módon a magyar diplomácia vezetője ebben a kérdésben alig-alig hallatja a hangját. Nyilatkozik viszont Péter a Szijjártó. Aki külügyi- és külgazdasági államtitkár. Külügyi államtitkár, de nem a külügyminisztériumban. Ez is Hungarykum.

Valaki külügyi államtitkár, de nem a külügyben, hanem a Miniszterelnökségen, vagyis a kancellárián. Péternek igen gazdag külpolitikai tapasztalatai vannak. A gazdasági részét hagyjuk, mert elég nekünk Matolcsy is.

A külügyi államtitkár szerint minden rendben volt. A nemzetközi jog betartásával történt minden. Csak az azeriek nem tartottak be semmit. Naivitás is volt elvárni, hiszen Azerbajdzsán 2004-óta mindent elkövetett a baltás kiszabadításáért. Magyarul az azeriek átdobtak bennünket, mint azt a bizonyosat a palánkon. Azerbajdzsán fővárosa Baku, azaz Baki. Amit a magyar diplomácia elkövetett ez ügyben az a nemzetközi jog messzemenő betartásával elkövetett BAKI! Bakiben ennek örültek, a világ meglepődött rajta. Talán ezért hallgat Martonyi, mert ő tudja. Péter pedig nyilatkozik. Szijjártó Péterben kb. annyi diplomáciai érzék van, mint a fiam hintalovában az ütemérzék. Történt, hogy Péterünk beavatkozott az amerikai belpolitikába. Szijjártó Péter részt vett a republikánus párt elnökjelölő kongresszusán. Utána a sajtónak azt nyilatkozta, hogy Barack Obamával szemben szívesebben látná a republikánus Mitt Romney-t elnökként. A demokraták kongresszusára nem is hivatalos (!) Obama magyarázatot is vár a baltás kiadására. Eddig ezt a regnáló amerikai elnök nem tette, bármit is követett el kormányon a Fidesz.

De azt az amerikaiak fogják novemberben eldönteni, hogy ki lesz az elnök. Nekünk teljesen mindegy, és a világnak is. Az amerikai elnöknek is igen szűk a mozgástere, mert akár Obama lesz a következő, akár Romney, a következő elnöknek már szembe kell néznie a gazdasági problémákkal, amely azért megrengeti a világot. Emlékeztetőül az 1929-33-asnak emlegetett válság is tíz évig tartott, és egy háború lett a vége.

Reméljük, a háború elmarad. A szijjártóizmus pedig veszélyes jelenség. Vannak követői, is. Mint az okos Selmeczi Gabriella, a szociálisan érzékeny Zsiga Marcell, és a szép Vitézy Dávid. Akik készek bármire, de nem jók semmire.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

    Nagyon találó megnyilvánulás. Azért a mélységeibe is érdemes lenne belemenni az ügynek. Mert az igazi gondok azzal a fránya üzlettel(?) gyűrűznek be, ebbe a történetbe.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE