Kiemelt, Magyar Közélet

Fából vaskarika Orbán Viktor módra

|

Hétfőn a Parlamentben Magyarország miniszterelnöke azt mondta egy interpellációs kérdésre, hogy hazánkban nincs tandíj, csak diákhitel. Nota bene mire is kell a diákhitek? Hát a tandíjra. Szóval a Nemzet Miniszterelnöke feltalálta a fa vaskarikát. Hol vannak a boldog békeidők, amikor is még népszavazást szervezett a szocialisták által bevezetni kívánt díj ellen 2008 márciusában.

A Kedves Vezetőnknek igaza van, ugyanis valóban nem lehet a tandíjat és a diákhitelt összekeverni. A tandíj az egy kötelezettség a diákhitel pedig egy egész aprócska lehetőség, hogy tanulj. Továbbá azt is mondta a vezető, hogy: „”a tandíj az a fizetendő összeg, amelyet ha a diák nem tud letenni, nem járhat iskolába”. Ezzel szemben – folytatta – a diákhitel olyan rendszer, amellyel „mindenki járhat iskolába, a tanításának költségeit az állam előre kifizeti”, a visszafizetést pedig halasztottan, nagyon alacsony kamattal teszi lehetővé. „A tandíj és a diákhitel nem keverendő össze.”

“A kormány diákhitelen és állami ösztöndíjon keresztül minden egyes diákot támogatásban részesít mondta Orbán Viktor. ” A hitel elég furcsa támogatás. Ösztöndíj meg nem jár mindenkinek.

A hitel az rossz, az nyomorítja meg az országot. Az IMF és a Világbank nyomorít. De a diákhitel az nem nyomorítja meg a diákot.Ez aztán a fából vaskarika!

Eddig csak Matolcsy értelmi képességében kételkedtem. Tegnaptól már máséban is.

 

 

 

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE