Kiemelt, Pécsi hírek

Pécs a maja naptár és a devizahitelek

|

Látszólag a három dolog nem fér össze. Azaz mégis. Pont most kell a majáknak megjövendölnie ez év végére a világvégét, amikor is Pécs 2009 májusa óta folyamatosan sikeres? Amikor aZemberek kormánya 50 literig engedi a pálinkafőzést? Nem szép dolog ezzel riogatni maja részről a pécsi polgárokat.

Pécs város sikereinél csak az adóssága nagyobb. Ezt az adósságot nagyrészt devizában halmozta fel a mediterrán sikerek városa. Mondjuk az adósság 90 százaléka nem forint hitel. Bértollnokok, banki szakemberek, politikusok gyakran mondják, hogy felelőtlenek az emberek. Mert tovább nyújtózkodtak a paplannál.

Na de a város? A város vezetése a templom egerénél tesz tisztelgő látogatást, mert annyira el van adósodva. A várost pedig felelős vezetők irányítják. Vagy nem? Egy különbség azért van a Sikeres Béla pécsi átlag polgár, és a pécsi városvezetés között. Nevezetesen az, hogy Sikeres Béla pécsi polgár a maga által felvett hitelét egyedül fizeti vissza. Ha devizahitele van, akkor kb. a háromszorosát.

Viszont Sikeres Béla fizeti a pécsi városvezetés által felvett hiteleket is. Valamennyi pécsi lakossal egyetemben. Az egy izgalmas kérdés, hogy ki, és hogyan adósította el a várost? Volt is egy vizsgálat. A sommás eredmény az, hogy nincs jogalap a felelősségre vonáshoz!

Mondjuk, miért nem felel az, aki megszavazta? Milyen hatásvizsgálattal vizsgálták, hogy e terheket elbírja-e a város? Nem volt telefonos közvélemény-kutatás. De a város jövőjének, és fenntartható fejlődésének elkótyavetyéléséért nincs jogalap a felelősségre vonáshoz.  Ez a politika és egy közösség képviselete?

Ha a maják tévednek, és a világvége elmarad, akkor a 2013. esztendő a jósok éve lesz. Jó sok problémája lesz a városnak is, és a polgárainak is. A város urai pedig mossák a kezeiket, mert politikai felelősség az nincs. Ugyanis ez egy következmények nélküli város. A politika csinál világvégét a maják nélkül is.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

    Szellemes és igaz írás. Majd teremtünk jogalapot a felelősségre vonásra. Nürnbergben is felelősségre vontak embereket olyan jogszabályok alapján, amelyeket az elkövetés után hoztak. Az angolszász jogrend ezt lehetővé teszi, mert ítélt ügy kapcsán lehet elmarasztalást hozni. Vagyis, ha valakit már elítéltek közvagyon elpocsékolásáért, akkor mást is el lehet ítélni erre hivatkozva. Felelősségre kell vonni 1990-től minden pécsi döntést hozó embert. Természetesen a bizonyítási kötelezettséget is meg kell fordítani. A számonkérés alá vont személynek kell bizonyítania, hogy nem bűnös. Ez nem jogellenes, mert a város tönkretétele tény. A városi vagyon elpocsékolása tény. Ezt az elmúlt 22 év alatt sikerült az “elitnek” produkálnia. Felelniük kell érte!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE