Kiemelt, Pécsi hírek

Az Isten ujja Pécsett és a körbetartozások

|

Utálom a XXI. századot. Kihal belőle a lovagiasság, a becsület a költészet, az emberség. Ez így van Pécsett is, a szülővárosomban is. Habár Pécs számolatlanul sikeres Pécs polgármestere egy új lovag. Bemondásra kifizet 23 millió forintot. Igaz szerződést, vagy közgyűlési határozatot sem mutatott fel, de a lovag az lovag.

Érdekes lenne felmérni, hogy olyan sikeres vállalkozók akik „ráncfelvarrást” végeztek a Nevelési Központon, vagy építgették az Expó Centert, illetve a Zsolnay Kulturális Negyedet, hány alvállalkozónak nem fizették ki a járandóságukat? Vannak néhányan az ilyen sikeres kapcsolati tőkésből a bögyömbe, de velük nem történik semmi. Csak megy a hülyítés, meg az elszámoltatás, de a mi kontónkra. Mert ez demokrácia.

A városunkban a nagy tekintélyű építész olyan veretes dolgot mond az Expó Centerről, hogy az „egy az egyben kísérleti modell volt!” Óriási. Csak az a baj, hogy nem a saját pénzével kísérletezett, hanem a közösségével. Az már szomorúbb, hogy ezek után nem zárta ki a kamara. A vállalkozók pedig az óta is futnak pénzük után. Nekik nincs bemondás, nincs lovagiasság, és Jusztícia szolgái is tehetetlenek. Van, akinek fizetnek bemondásra van, akinek nem. Az isten a középső ujját mutatja nekik. Amihez a törvény is asszisztál.

A „rendszerváltással” a politika rátette a mancsát a gazdaságra, a kultúrára az igazságszolgáltatásra, és a demokrácia paródiája mutatta csak meg igazán, hogy vannak az egyenlők, és az egyenlőknél az egyenlőbbek. De a körbetartozások maradnak.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    T. Vizes8-as!

    A gazdaság tette rá a kezét a politikára. Tökéletes felismerés volt, hogy nincs annál jobb lobbi, ha a döntéshozói hatalomba a gazdasági csoportok a saját embereiket ültetik be. A módszerek ugyan változtak a húsz év alatt, de a lényeg nem. Én még olyant tanultam, hogy a finánctőke és a politika összefonódása a fasizmus. Egy Dimitrov nevű alkoholista bolgár mondta. Amennyiben igaz a meghatározása, akkor ma egész Európában fasizmus van. Csak az összefonódás mértéke különböző.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE