Ez-az-amaz, Kiemelt

Korrupció az M6-os kivitelezésénél?

|

Házkutatásokat tartottak a Bilfinger Berger német építőipari cég mannheimi központjában, továbbá a magyarországi, bécsi és pozsonyi leányvállalatánál korrupció gyanújával- írta mai számában a Die Presse című osztrák napilap.

A cikkben arról is lehet olvasni, hogy ez év október közepén a rendőrség és az ügyészség házkutatást tartott a Bilfinger Berger, a második legnagyobb németországi építőipari cég bécsi leányvállalatánál . Emellett a mannheimi központban, valamint Magyarországon és Pozsonyban is előre be nem jelentett helyszíni vizsgálatot tartottak a hatóságok a Die Presse értesülése szerint.

A konszern szóvivője a lap érdeklődésére megerősítette a németországi házkutatás tényét, és azt is, hogy külföldi hatóságok is kivonultak, de arra nem tért ki, hogy pontosan mely országokban. “A német, valamint külföldi hatóságok házkutatást végeztek” – mondta Sascha Bamberger. A cég teljes mértékben együttműködik az ügyészséggel – közölte a szóvivő.

A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, a vizsgálatok középpontjában a magyarországi M6-os autópálya építési megbízása áll. A feltételezés szerint 2006-ban és 2007-ben “kenőpénzek folytak” annak érdekében, hogy a beruházás tető alá kerüljön – fogalmazott a lap. Felidézte, hogy a Dunaújváros és Szekszárd közötti 65 kilométeres szakasz megépítésére kiírt pályázatot a Bilfinger Berger, az osztrák Porr és a francia Egis konzorciuma nyerte 2008-ban.

A Bilfinger Berger Németországon kívül Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Romániában rendelkezik képviselettel

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Szakértő

    Kenőpénzek folytak? De még mennyire! Minden kilométer két milliárdot “termelt”! Ha megnézzük az alagutakat vagy a rétegrendet, rögtön kiderül a disznóság! Szerintem ez volt az évszázad panamája!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE