Kiemelt, Magyar Közélet

Piros pont Matolcsy ülepén

|

Piros pont jár Matolcsynak. Nem azért mert a magyar gazdaságpolitika irányítója olyan okos. Sületlenségeket tud mondani méghozzá sokat! „Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták” – fogalmazott Matolcsy Hódmezővásárhelyen.

Tette ezt azután, hogy Lázár János olyat mondott a Nemzetgazdasági miniszter felkonferálásakor, hogy: „Felhívtam miniszter úr figyelmét, hogy igyekezzen most is valami olyat mondani, amivel beírja a nevét a gazdaságtörténetbe”.

Óriási mondás. Matolcsy beírta magát, de nem az aranyoldalakra. Orbán Viktor Matolcsyban látja a magyar jövőt. Több millió magyar meg sötéten. Az értelmiség nagy része már kitántorgott külföldre, mert épp ésszel nehezen viselik a gazdasági „Mekk Elek” ötletelését és sületlenségeit. Nemrég ékes angol nyelven mondta, hogy a válságnak vége. Dehogy van. Az Orbán kormány alatt már nem is lesz, erre a garancia maga Matolcsy.

Nem tudom, hogy a miniszterelnökön kívül ki hisz még Matolcsynak. Ki hiszi el azt a sok sületlenséget, hogy minket másol Európa. Mivel? Az untordoxiával? A nyugdíjcélú megtakarítás államosításával? Az ostobábbnál ostobább adók bevezetésével? A hazai kis és közepes vállalkozások sarcolásával?

Aztán amikor semmi sem jön be, akkor lehet fokozni az ostobaságot olyan mondásokkal, hogy Brüsszelben hibás számokkal dolgoznak, hogy kettős mércét használnak, hogy akadékoskodnak. De ott az EU-ban, vagy az IMF-nél miért nem állnak szóba Matolcsyval? Miért Varga Mihály vezeti a tárgyalásokat?

Lehet a piros pontos ülepű Matolcsyból még a Nemzeti Bank elnöke is. Ez ennek a kormánynak már mindegy. Világosan látszik, hogy Matolcsy egy álmodozó dilettáns, aki a piros pontot nem a babák popsijára, hanem a miniszterelnök homlokára tette.

Az emberek még egy 2/3-os fülkeforradalom után sem olyan ostobák, mint amilyennek a kormányzati stratégák gondolják. Elviselik a megszorításokat, ha látják az értelmét. De a folyamatos megszorításokat, amelyek egyre mélyebb és mélyebb válságba viszik az országot, azt nehezen.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Szakértő

    Matolcsynak nem piros pont van az ülepén, hanem barna vonalkód!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE