Kiemelt, Magyar Közélet

Pokorni és a Fidesz erkölcsi tisztasága

|

Pokorni Zoltán a Fidesz politikusa interjút adott a Magyar Hírlapnak. Érdekes dolgokat mondott Fidesz politikájáról. „Mert erkölcsileg tiszták maradtunk. Igaz, változott a megítélésünk, két éve túlértékeltek, ma viszont kicsit alulértékelnek minket az emberek.

Az igazság valahol a két érték között van. Láthatóan, már úgy látják az emberek, hogy nem tudjuk egy csapásra legyőzni a mögöttünk hagyott szocialista vezetés és a világgazdasági fejlemények okozta válságot. Az államháztartás és a költségvetés állapota viszont sokkal jobb, mint Európa számos országáé, tehát ezen a területen – számos feszültséget vállalva – jelentős eredményt értünk el.

De ez a siker a devizahitelesek kimentésén és a családtámogatások növelésén túl egyelőre még nem könnyíti látványosan a választók napi gondjait, ugyanakkor azt is tudják, nem mi kormányoztuk ebbe a helyzetbe az országot.”

Pokorni Zoltán szerint a Fideszben nincs korrupció. „Az, hogy nem csökken a népszerűségünk, azon is múlik, hogy a Fidesz szakítani tudott a szocialisták két cikluson keresztüli korrupt kormányzásával. Korábban – még a választások előtt – többször is beszéltem arról, hogy az elszámoltatás a 2002 és 2010 közötti időszak bűnöseinek felelősségre vonása mellett nekünk is üzen. Az elszámoltatás amellett, hogy leszámoltunk a 2002-től 2010-ig élő kormányzati hagyománnyal, azt is jelenti, hogy a Fidesz saját tagjai számára is erkölcsi mércét állít. Mindenkinek, aki része ennek a nagy politikai családnak, legyen akár önkormányzati képviselő, kormánytisztviselő, polgármester, államtitkár vagy miniszter.”

Pokorni Zoltán bírálatot fogalmazott meg Hoffman Rózsa tevékenységével szemben. Közismert, hogy a Fidesz oktatási szakpolitikusa már többször kritikával illette az államtitkár asszonyt. „Az oktatásban aránylag könnyű valamit leállítani, de nehéz felépíteni, ehhez több év kell. De azért is gondolom ezt a folyamatot veszélyesnek, mert ez a nagylélegzetű alakítás pontosan a választási kampány kezdetekor okozhat hatalmas feszültséget az oktatásügyben. Ez a szakmai problémák mellett komoly politikai kockázatot is rejt magában, hiszen az oktatásban több tízezren dolgoznak és az iskolás gyerekek szülei is részben ez alapján fogják megítélni a munkánkat.”

Az oktatásügyben nem ért egyet a pártjával, de más dolgokban viszont azonosul a pártja politikájával. Nem tudom, hogy 2008 márciusában, amikor a Fidesz szociális népszavazást kezdeményezett a Gyurcsányék által bevezetett tandíj ellen is, akkor már Orbán Viktor önfenntartó egyetemekben gondolkodott? Már akkor is csak a foci támogatásán gondolkodott. A múlt évben még a filozófusból, jogászból, bölcsészből volt sok. Több informatikus, és több műszaki végzettségűre lenne szükség. Most kiderült, hogy azok számát is ritkítják úgy, mint Matolcsy a gazdasági sikerekét.

A korrupció nem csökkent, hiszen nem kerültünk jobb helyre a Transparency International listáján. Mindösszesen minőségileg új kategóriába lépett. Ilyen dolgokról beszélt október 26-án Pécsett Dr. Ángyán József is.

A Magyar Hírlap alapján:

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/pokorni-zoltan-nem-szabad-szo-nelkul-hagynom-a-hibakat

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Szakértő

  “Isten ujja torzó” az még hagyján! Képzeljük el, mennyibe került volna, ha a nemi szervét szobrosítják meg.

  ↑ LinkVálasz
 2. Maráczy Tibor

  Javaslom, hogy hirdessünk versenyt! Ki tud Pécsett erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető ügyeket? Olyant, ami józan paraszti ésszel érthetetlen. Aki nyer az kapjon egy mosolyt a Patacs Pilvaxban egy oda járó csinos hölgytől vagy egy jóképű férfitől, attól függően, hogy milyen nemű a nyertes. Kezdem: Mecsek Áruház előtti lakásimitáció, Megyeri tér és annak minden vonzata, Isten ujja torzó, Kovács Béla háza, Dél-patacsi telkek, elengedett kötbérek, milliárdokkal nagyobb beruházási költségek, gyenge minőségű kivitelezések, amelyeket szó nélkül átvettek.

  ↑ LinkVálasz
 3. Névtelen

  2010.Pokorni :” ha mieink is belnyúlnak a közösbe levágjuk a karját”
  Hány félkarú rabló ülne most a fideszben ?

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE