Ez-az-amaz, Kiemelt

Kedves Mikulás!

|

Kedves Télapó! Vagy ha tegeződünk, Kedves Mikulás!

Én egy nagyon jó kisgyerek vagyok. Anyukám ugyan nem osztja ezt az elképzelésemet, mert a múlt héten a tapétára kentem a vajas kenyér megkent felét, pedig nekem tetszett, mert a tapéta kék, a vaj meg sárga, és a kettő jól mutatott. De hidd el, én tényleg egy nagyon jó gyerek vagyok. Apukám ugyan megharagudott rám a múltkor, mert leengedtem az autó összes kerekét, de ezt én előre megfontolt szándékkal csináltam, mert anyukám azt mondogatja, hogy apu nem csinál semmit. Most legalább felfújhatja a gumikat. És ez még sportnak is jó.

Kedves Mikulás! Én egy nagyon jó gyerek vagyok. Anyukám ugyan szívbajt kapott és jelenleg a kórházban vegetál, apukám pedig lekevert egy erős felindulásból indított maflást, amikor kilógattam három éves kishúgomat a kilencedik emeleti erkélyünkről, de erről sem tehetek, mert dohos szaga volt és én csak ki akartam szellőztetni és egy kicsit kirázni.

Kedves Mikulás! A tanító néninek se higgyél, mert az nem úgy volt. Majd én elmesélem. Igaz, hogy bedugtam az iskolai WC kefét a tanító néni autójának kipufogó csövébe, de mindezt csak jobbító szándékkal tettem, mert nagyon kormosnak láttam. És a jó gyerek ott segít, ahol tud. Én pedig nagyon jó gyerek vagyok.

A szomszéd néninek se higgyél, mert ő is feltupírozta az eseményeket. Én csak azért kötöttem konzerves dobozokat a macskájának a farkára, hogy ha elkóborol, mindig tudja, hol keresse, mert a konzerves dobozok nagyon hangosan zörögnek, sokkal hangosabban, mint ahogy egy macska nyávogni tud.

Kedves Mikulás! Most, hogy ilyen szépen megismerkedtünk, eláruljam, mit kérek Tőled? Vagy inkább soroljam? Kérlek Mikulás, emeld a jövedéki adót, az Áfát és egyébként is mindenféle adót. Csökkentsd a munkahelyek számát, mert akkor a szüleim is munka nélkül lesznek és sokkal több időt töltenek majd velem. Emeld a benzin árát, és a képviselők fizetését, hogy legalább ők vehessenek a gyerekeiknek ajándékot, mert nekem azt mondta az apukám, hogy most csak virgács lesz. Hozzál nekem egy nemzeti trafikot, mert az lesz jövőre a menő, és szívasd tovább a bankokat, meg a sok gonosz multit, hogy ők is tudjanak minket szívatni. Kedves Mikulás! Azt sem bánnám, ha bezárnád a parlamentet. Kívülről, úgy hogy a képviselők ne tudjanak kijönni. Bennünket meg, ahogy Hofi Géza klasszikusa mondja, zárjál be a diliházba, nehogy ez a sok hülye kintről be tudjon jönni. El leszünk mi ott.

Kedves Mikulás! Arra is megkérlek, mert én jó gyerek vagyok, vigyél egy-egy virgácsot az IMF-es néniknek és bácsiknak, mert nem ültek le velünk beszélgetni, és hátha ettől megijednek, és leülnek.

Kedves Mikulás, most befejezem a levelemet és egyszerűsítek, mint a számtan órán. Hozzál mindent, ami nincs. És lassan már semmi sincs, jó nagy zsákot készíts!

Kedves Mikulás! Tavaly szinte ugyanezt a levelet írtam Neked, úgy látszik az egy év alatt semmi sem változott. Tudod én nem is bánom, mert azt mondta a tanító néni, hogy nehezen tanulok meg új dolgokat. És azt is mondta, hogy betonozzam be magam nyakig, azért nem fogok kikapni, és akkor úgy maradhatok idétlen időkig.

Puszillak Mikulás: Viktorka a 4/b-ből.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE