Kiemelt, Patacsi Pilvax

Siker vagy káosz?

|

Hoffmann Rózsa szerint sikertörténet az államosítás. Január 3-án a gyerekek látszólag ugyanabba az iskolába léptek be, mint amelyikből a téli szünet előtt távoztak. Mindössze annyi a változás, hogy az állam által kreált intézménye, a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ (KIK) január 1-jével átvette a szakmai irányítást az iskolák fölött.

Hoffmann Rózsa államtitkár ezt sikertörténetnek titulálja. Akkor miért demonstrálnak a diákok? Vajon komolyan gondolja az államtitkár asszony amit mond? Már az általa kreált változások elvezetnek-e az oktatás színvonalának emelkedéséhez? A folyton módosuló keretszámok, a költségtérítés körüli bizonytalanságok a folyamatos bizonytalanság, amit a politika okoz az oktatásban bizony nem sikertörténet.hoffmannr

Az államtitkár asszony majd akkor beszéljen sikerről, ha megszűnik a pénzek kivonása az oktatásból, ha megszűnik az a bizonytalanság, amit a politika okozott, ha a pedagógusoknak csak az oktatással kell törődniük. Ha iskola baksai iskola taneszköz ellátottsága olyan lesz majd, mint a Nevkoé. Ha a pedagógusok járandóságai maradnak, ha lesz életpálya modell. Akkor beszéljen sikerről, ha megmarad a pedagógusok meglévő bérpótléka, valamint cafetéria juttatása.

A sikertörténettel szemben az iskolavezetők bizonytalanságról, káoszról panaszkodnak. A tanárok munkáltatója a KIK, de nincsenek munkaszerződések, nincsenek munkaköri leírások. Csak nagy káosz.

A patacsi Pilvaxból úgy látszik, hogy a tündérmesékben siker és boldogság van. A magyar valóságban viszont egészen más a helyzet.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. lényeglátó

  A történések hátteréről 1998 Kapuban

  A globalizációnak alig van szüksége értelmiségre. Írni, olvasni,
  gondolkodni, okosan beszélni tudó értelmes emberre. Csak végrehajtó
  hajcsárokat igényel. Ezért kell szűkíteni a tanulás lehetőségét,
  kizárni belőle a szegény ember fiát. A globalizáció csak kis létszámú
  sikeres egyént visel el, akiket pénzzel köt magához. A sok ember is
  zavarja a globalizálás terveit. A népességfogyást az egészségügy
  lezüllesztésével, reformjával lehet gyorsítani. Nincs szükség istenre,
  hazára, erkölcsre, felebaráti szeretetre.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE