Kiemelt, Pécsi hírek

Pécs, a garantált siker városa

|

Megmondom őszintén, irigylem városunk vezetőit. Irigylem őket, mert bármit is tesznek, bárminek nekivágnak, mindig biztosak lehetnek abban, hogy garantáltan és sikeresen célba érnek.

Azért tegyük hozzá, hogy ehhez a sikerhez a pécsi polgároknak az égvilágon semmi közük nincs. Politikusaink mindent saját erejükből, helyüket a munka frontján keményen megállva, erőt és időt nem kímélve érnek el. Bár néha talán jobb is, hogy így történik.

Hogy egyedül is lehet emberfeletti munkát végezni, és ezáltal hatalmas, korábban soha nem tapasztalt eredményeket elérni, azt a sikerlistán szereplő alábbi néhány példa, a bizonyítja.vhaza

Asztaltársaságunk lassan két éve, 2011 márciusában tette szóvá, hogy a tulajdonos – a lakók megkérdezése nélkül, a következményekkel nem számolva – tarra vágta a Melinda utcai kiserdőt. Utóbb kiderült, hogy a területet rendeleti úton zöldterületből építési területté minősítették át. A tervek szerint az egyik nagy áruházlánc bevásárlóközpontot épített volna az erre abszolút alkalmatlan „telken”. Végül a bizniszből nem lett semmi, viszont a varjak, az erdő korábbi lakói elözönlötték a Kertváros környékbeli parkjait. Hogy bizonyítsák a polgároknak jó szándékukat és határtalan megértő készségüket, városatyáink faültetéssel körített hétvégi akciókba kezdtek. Senki ne gondolja, hogy mindez kampányfogás vagy reklám lenne! Erről szó sincs. Vezetőink olyan hibákat próbálnak kijavítani, amelyeket valakik annak idején elkövettek. A valakik persze nem ők voltak. Legalábbis többek számára az eseményeket a jótékony feledés homálya borítja.

Ténykedésüknek persze látható és kevésbé feledhető nyomai is vannak. Elég, ha az átlagos pécsi polgár a zsebébe nyúl, és előhúzza a helyi buszbérletét vagy egy buszjegyet. A városi tömegközlekedés árai hajmeresztő mértékben emelkedtek, és ehhez hős politikusaink nem kis mértékben, nyilatkozataikban indokolva az emelés szükségességét, hozzájárultak. A siker ismét megtalálta hőn szeretett vezéreinket, akik ezzel újabb gesztust tettek a választók felé. Épp időben, mivel sokan már nem tudták eldönteni, mit kezdjenek a helyi adók és a nem éppen alacsony közüzemi díjak után megmaradó forintjaikkal. És mindezért ráadásul még minőségi szolgáltatásban is részesülünk. Igaz, hogy néha kimarad egy-egy járat, esetleg út közben a motortér kigyullad, vagy a busz kettétörik a csuklónál, de mindez csak az egyébként unalmas utazást teszi élményszerűvé. Mivel már amúgy is elég sok probléma volt vele, a városvezetés úgy döntött, meneszti a szakszervezeti vezetőt is. Furcsa módon ettől a buszok továbbra is ki-kimaradoznak, és látványos módon megsérülnek. Néhány vélemény szerint egyre inkább botrányos az, ami városunkban tömegközlekedés címén folyik. Ők bizonyára nem tudják, hogy a sikernek sokszor ára van, amelyet valakinek meg kell fizetni.

Ezt az árat fizetik a Megyeri tér ingatlantulajdonosai és lakói is. Önkormányzatunk úgy határozott, hogy a Magasház mögött tátongó gödör mellett megajándékozza a környék polgárait egy benzingőzös, füstös, életre szóló élménnyel. Persze nem véletlen, hogy pont itt jelölték ki a belvárosba és az Egyetemvárosba igyekvők által fokozottan igénybe vett ingyenes parkolót. A terület ugyanis lakossági elégedetlenség esetén kiválóan alkalmas egy nagy forgalmat lebonyolító mélygarázs megépítésére. Ha a terv beválik, ebből valaki biztosan profitálni fog, de az természetesen nem Pécs város közönsége lesz.

Ne feledjük azt sem, hogy Pécs 2010-ben birtokolhatta az Európa Kulturális Fővárosa címet. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki néhány évtized múlva csak a milliárdos nagyberuházások – Tudásközpont, Kodály Központ, Zsolnay Kulturális Negyed – látványos, egyes esetekben több éves késésére és a kivitelezési bakikra fog emlékezni. Aligha mondható el, hogy a nagy hangon beharangozott évadban a megnyitó és a záró rendezvény mellett elhalmoztak volna minket az ingyenes kulturális programokkal. Több programra is jó lett volna eljutni, de sajnos mindegyik komoly pénzbe került. A kapkodás és a szakszerűtlenség nyomaival a belvárosban járva lépten-nyomon találkozunk. A térburkolatot az elmúlt évben számtalan alkalommal cserélték, mert rendszeresen kilazul, télen vagy esős időben pedig szinte lehetetlen közlekedni az ideiglenesen korcsolyapályává váló kövezeten.

Mindezek után már csak arra vagyok kíváncsi, mikor kerülnek felszerelésre a város határában az Európa Sikeres Városa táblák. A napi események láttán erre már aligha kell sokat várni. Na, nem mintha bárki is várná!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Bulvár Kund

    Igen van aki elhiszi a siker városát! Dr. Páva Zsolt, Nagy Csaba, Csizi Péter, Dr. Hoppál Péter. Illetve a csókosok. Dr. Mikes Éva, Blasio, Merza Péter. Hosszan sorolhatnám!

    ↑ LinkVálasz
  2. Maráczy Tibor

    Ami a bérleteket illeti. A KDNP két képviselője, (egyébként tudja valaki a nevüket), azzal kampányolt, hogy kismama bérlet lesz. Ehhez képest simán megszavazták a tanuló és diák bérleteknek a 20%-on felüli, + 5%-os emelését. Náluk ez a családcentrikus gondolkodás. Nem tudom, hogy akkor miért kell csodálkozni azon, hogy így mennek a dolgok, amikor azok, akiknek erkölcsi ellensúlyt kellene képezniük a liberális Fidesz vezetőkkel szemben, súlytalanok.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE