Jogdoki, Kiemelt

Kocsis Máté provokációja és egy tiltakozás margójára

|

Olvasva a Kásler Árpád demonstrációjával kapcsolatos kommenteket, és a hozzánk érkező kérdéseket – Menjünk-e mi is Budapestre vagy sem? – szeretnénk egyesületünk álláspontját közzé tenni. Elöljáróban leszögezzük, tartalmát illetően maximálisan egyet értünk Kásler Árpáddal, lélekben mellette állunk, aki úgy érzi, ott a helye, menjen, nem beszéljük le erről.

Azonban mi EGYELŐRE más utat választottunk.

Mi is Parlamenthez készülünk, de a miniszterelnök úrnak írt petíciónk átadása-átvétele végett. Amennyiben nem veszik át tőlünk vagy nem hajlandók tárgyalni velünk, azon nyomban átértékeljük mai álláspontunkat. kozlemeny

Mielőtt tőlünk bárki azt kérné számon, miért nem merünk, vagy miért nem akarunk most a demonstrációra menni, szeretnénk jelezni, hogy ez nem bátorság kérdése, hanem a részünkről a „többet ésszel, mint erővel” alapelve. És ha az ész, a józan tárgyalás nem vezeti jobb belátásra a hatalmat, ha nem lesz más mód, mi is ott leszünk. Azonban mi egy másik utat választottunk. Egyelőre…

Mi nemcsak lyukat kívánunk ütni a hatalom közönyének falán, de le is akarjuk bontani azt! De lehetőleg törvényes módon, tárgyalással, azonnali jogalkotás kikövetelésével. Ha ezek nem vezetnek eredményre, felülvizsgáljuk álláspontunk helyességét.

Nem ítéljük el Kásler úr demonstrációját – lehet, hogy az ő útja vezet célhoz – de a hozzászólásokból azt látjuk, hogy már most zavar és káosz uralja a devizahiteles szavazópolgárok fejét, és máris elkezdődött a tüntetők megosztása. Ez számunkra veszélyes jelenség, amihez EGYELŐRE nem adjuk nevünket. Azonban természetesen a mi módunkon támogatjuk őket! Ez pedig nem más, mint a hatalom tárgyalóasztalhoz ültetése.

Mi a „baj” a tüntetésekkel? Csupán csak az, hogy a bejelentett tüntetés, demonstráció a hatalom megengedett és egyik bevált, népharagot, gőz kieresztő eszköze. Ezáltal minden tiltakozás, tüntetés és demonstráció a hatalom kezére játszik, amely alig várja, hogy az utcára menjünk. S ha netán magunktól nem megyünk, hát egy kiprovokálja. Miért jó ez nekik?

Mert akkor a hatalomnak nem kell tárgyalnia!

Gyaníthatóan ez történt most is. Ehhez felhasználták a Fidesz kommunikációs igazgatóját, Kocsis Mátét, aki e szégyenteljes cselekedetével éppúgy áldozattá vált – mert a magyar devizahitelesek egy csapásra kiközösítették -, mint ahogy válhat (!) Kásler Árpádék amúgy bátor és hazafias kiállása. Sajnos, ennek veszélye is fennáll.

Az a baj tehát a magyarországi tüntetésekkel (is), hogy a hatalom nevetve hivatkozhatja: lám, nálunk demokrácia, szólásszabadság van, bárki kimehet az utcára – ha tőlünk, engedélyt kap rá! -, és ott lehet, amíg bírja. Aztán úgyis kifáradnak és haza mennek. A médiában pedig két hétig lesz téma.

Egyesületünk ezzel szembe azt vallja, a média – mint kvázi hatalom – hathatós támogatásával előbb ültessük le tárgyalóasztalhoz az általunk megválasztott képviselőket, valljanak színt, hajlandóak-e esküjüknek eleget téve ezt az újkori magyar tragédiát a Parlamentben haladéktalan jogalkotási változtatásokkal megszüntetni, és a károsultakat kárpótolni.

A magyar kormány, a Kúria vélhetően tökéletesen tisztában van a „devizahitel”-nek nevezett csalással, csak valami felsőbb háttérhatalomtól félve nem merik ezt beismerni. Pedig közeledik 2014. a választások éve…

Egyesületünk célja, hogy segítsünk a magyar kormánynak, a Kúriának a döntéshozásban: ki fontosabb nekik, a magyar választópolgárok milliói, avagy az őket eltartó bankrendszer kiszolgálása.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Kovács Magdolna

  Elolvastam a cikket, jó. De az hiú ábránd, hogy “ezek” kezdenek majd valamit a petícióval. Azt FELEJTSÉK el, hogy ezzel a bagázzsal Önök tárgyalóasztalhoz tudnak ülni. Elöször is azért mert ezek nem fognak senkivel tárgyalni, annál gőgösebbek és önteltek. Másodszóra pedig ezekkel nem is kell leülni tárgyalni, mert ezek már jó néhányszor átverték, becsapták, megalázták, megölték az embereket. Ilyen férgekkel már nem kell tárgyalgatni. Ezeket el kell zavarni. Ennyi.

  ↑ LinkVálasz
 2. Patacsi Pilvax Szerkesztőség

  Tisztelt Surján Mihályné!

  A Patacsi Pilvax illetve a Patacs – Rácváros Egyesület minden tagja kedveli Kásler Árpád úrat! Tiszteljük azt a nemes küzdelmet amelyet folytat. Mi arra céloztunk, hogy a hatalom akar bennünket provokálni! Már rég megoldhatta volna a problémánkat 2/3-os felhatalmazással.

  ↑ LinkVálasz
 3. surján mihályné

  KEDVES PATACSI-PILVAX SZERVEZET!
  Nem tudom,önök miből gondolják,hogy Kásler Árpád nem volt nyitott a tárgyalásokra.Nagyon tisztelem az Önök munkásságát is,de kérem ne állitsanak valótlan dolgokat a BAÉSZ-ről és Kásler Árpádról.

  ↑ LinkVálasz
 4. Kopasz Kopter

  Hogy ki fontosabb nekik? ? ? ? ? ? ?
  Ha akartak volna akkor tehettek volna már valamit, nem egyszer, nem kétszer, hanem sokszor. De nem tettek semmit, 180 forintos rögzítés? Van olyan akinek egy ilyen szerződés módosítás után több a törlesztője mint előtte + a gyűjtőszámlán szaporodó.
  Miről beszélünk?
  Beszéljünk arról is, hogy hányan lettek öngyilkosok! Árpádék 3000 emberről beszélnek.
  Ezen én nem vitatkozom, de legyen csak 1500.
  Az állam, a mi államunk hagyott 1500 embert meghalni, mert inkább a zsebüket tömték.
  Hát engem nem fognak hagyni meghalni. Tízen éve megy már ez a deviza alapú hitelezés. Tízen éve egyetlen kormány sem ismerte fel a helyzetet?
  Dehogynem! Felismerte! Hagyták, hogy megtömjék a zsebeiket a mi kárunkra és ez még mindig nem elég nekik, az életünket is akarják. De én nem fogom olyan könnyen adni az életem, meg kell, hogy küzdjenek érte velem.

  ↑ LinkVálasz
 5. Kopasz Kopter

  Na ez a baj! “Aztán úgyis kifáradnak és haza mennek.” Süket fülekre talál amit a nép kér.
  Egy petícióval ugyan ez lesz, átveszik, ráülnek és hagynak tovább szenvedni minket.
  Pénzbiztos úr is 7 hete, hét hete várja a költségvetését, hogy megkezdhesse a munkáját. Pedig aztán Ő tényleg normálisan közelít a kormányhoz is.
  Hol van itt tenni akarás a kormány részéről? Hol? Hát sehol! Nekik így jó ez az egész, ahogy van. Elveszik a pénzünk, a munkánk, az életünk. És mi csak lehajtott fejjel vonulunk a vágóhídra.

  Minden tiszteletem az Önöké is, a tenni akarás a lényeg.

  Nyisd ki nép a szemed, hallasd a hangodat! Közeleg a pillanat mely e népet ismét szabaddá teszi.
  ELÉG VOLT, ELÉG VOLT, ELÉG VOLT.

  ↑ LinkVálasz
 6. Szabadság tér 8-9 .

  2013. február 11-én 10:00-tól gyülekező Budapesten, Szabadság tér 8-9 . Mindenki öltözzön rétegesen, vastagon, sapka, kesztyű elengedhetetlen, hozzon magával kis hátizsákot a legszükségesebbekkel, hosszú ostromra rendezkedünk be ha szükséges. Csak piros, fehér, zöld zászlókat hozzanak magukkal! Mindenféle pártcsatlakozástól elhatárolódunk. Tiltakozunk a kiadott aljas közlemény ellen, tiltakozunk a magyar nép nyomorba döntése ellen és megvédjük magunkat a bankárok és végrehajtóitól valamint az általuk megvesztegetett állami bűnözőktől.http://www.facebook.com/events/211172335693222/?context=create

  ↑ LinkVálasz
 7. Laca

  Névtelennek!
  Valóban összefogásban rejlik az erő! -DE a sorok közt olvasva kitetszik, hogy ebben a cikkben semmi nem utal a bomlasztásra.
  Hála Istennek, egyre többen vívják elkeseredett csatájukat a banki terror ellen.
  A becsapott, kifosztott tömegnek teljesen mindegy, hogy ki nyeri a csatát,- csak végre célt érhessenek!

  ↑ LinkVálasz
 8. PDÁ

  Kásler Árpád a rendőrök gyűrűjében. 2013.02.09.

  A hatalom nem volt képes türelemmel végignézni a devizahitelesek- 2013. február 09. napjára- meghirdetett D-day spontán akcióját. Már a tüntetés 2. órájában megjelentek, számon kérve a vezért…, akihez jelenleg is folyamatosan csatlakoznak.
  A becsapott és dühös emberek körében jó néhányan már közvetlenül a kilakoltatás előtt állnak, miközben jogi lehetőségük ugyan lehetne, de a közjegyzők ellen mégsem tudnak fellépni. Többnyire az anyagi és információhiány sodrásában olyan emberekkel találkoztam, akiknek már nincs jövőjük, de van gyerekük és egy alacsony szintű megélhetést biztosító havi jövedelmük. Persze éppen csak annyi, hogy személyes költségmentességre már nem legyenek jogosultak, pártfogó ügyvédre ne legyen lehetőségük…
  Igaz, hogy sokat nem érnének vele, mivel a pártfogó ügyvédek közömbössége, és tudatlansága olyan mértéket öltött az elmúlt időszakban, hogy az ügynek többet ártanak, mint segíthetnének.
  Az ügyvédek erkölcsi hozzáállása a devizahitelesek ügyében páratlanul ál humánus, sőt mintha az ellenérdekeltség rajzolódnak ki tevékenységükben…
  A kontraszelekció vastag gyűrűjében a kisember szinte beleájul, majd- miután rásütötték az önhibás állampolgár sztereotípiáját- elvárják a bankok, hogy önfegyelmezett nyugalommal átadják otthonuk lakáskulcsát…

  Soha ennyire aljas még nem volt a világ békeidőszakban! A bankok, a nép elleni bűncselekmények végrehajtói lettek, felbuzdítva a politikai elit által, érdekcsoportjaik mindenek felett áll, kegyetlenségük végigsöpört az országon.

  1993-ban Ausztriában – a társadalom elleni bűncselekménynek minősítették ezt a banki gyakorlatot, és azonnal beszüntették!
  Ez az ún. carry trade tőzsdei ügylet, amely egy olyan tőzsdei befektetési gyakorlat, amely kizárólag rövidtávon hoz hasznot a befektetőnek, a 15/20 éves futamidőre tervezett bank csalás esetén azt eredményezi, hogy a folyamatos hiteltörlesztés esetén is növekedjen az eredeti tőketartozás összege.

  Ez tehát azt jelenti, hogy a zálogkötelezettek pénzével felelőtlenül befektetési pénzügyi ügyleteket bonyolítanak le a bankok, ami egy bújtatott „adás-vételi”szerződés, és semmiképpen nem hitelnyújtás a Ptk. és a Htp. alapján.

  Magyarországon- az akkori MNB elnök jóváhagyásával- a 2000-es évek elején engedélyezték az egyoldalú szerződésmódosítás jogi kereteinek kitágítását a bankok részére. Nem tehetünk mást, mint a szavak erejét használjuk és a bűncselekményt bizonyítjuk a hatóságok előtt.

  Kérem, minél többen jöjjenek el és győződjenek meg személyesen milyen a mai magyar ember sorsa…Én tudom, mivel ott voltam
  P. D. Á.

  ↑ LinkVálasz
 9. Névtelen

  I. L.- nek igazat adok. Már elmentünk a falig!Meddig gyakorolgatjuk az “úri” viselkedést? Össze kell fogni a csoportokat és egymást támogatni,megosztva semmit nem érünk el!

  ↑ LinkVálasz
 10. Névtelen

  Tegnap késő estig,és ma délelőtt is hiába kerestem az MTV-n a Felcsuti-Rónai beszélgetést. Vajon miért? Itt akadtam végre rá!Gyorsan nézze meg mindenki, mert lehet hogy innen is eltűnik!Csak nem valakik félnek valamitől?

  ↑ LinkVálasz
 11. I.L.

  Ma folytatódott a Kossuth téren a deviza hitelesek demonstrációja. A hideg,és a havazás ellenére sokan eljöttek, de még nem elég. Kérek mindenkit,hogy vegyük komolyan ezt az ügyet,mert itt a lét a tét. Sokan vagyunk akik bajba kerültünk a bankok kizsákmányolása miatt. Senki ne gondolja, hogy őt elkerüli a végzet. Valamilyen formában mindenki károsultja ennek a rabló, népnyúzó, embereket semmibe vevő bankároknak, és a tetteik felett szemet hunyó kormánynak. Mindenki érintett. Ne hagyjuk!!! Most kell összefogni, itt az idő,és nincs tovább. Mindenkinek ott kell leni.
  L.I.

  ↑ LinkVálasz
 12. zsebierika

  Szerintem saját magunkat osszuk meg,pedig ezt a hitelt meg kell oldani,mert marad az ország 3o %-a az út szélén.Azt látom nem közeledünk,elhatárolódunk ,önös érdek…sorolhatnám,de érthető ez amit akarok írni így is.
  Pedig nagy szükség lenne az egymáshoz közeledésre,összefogásra.

  ↑ LinkVálasz
 13. Attila Kovács

  “Kocsis Máté provokációja és egy tiltakozás margójára”

  Ha nem vettétel volna észre, Árpád és mások is már mindent megpróbáltak, hogy tárgyalásos úton rendezzék az ügyet. Nézzetek utána!
  Ő hiteles, ti azonban ezzel a szöveggel nem túlságosan. A megosztás tőletek jön.
  Ha fideszes kulisszák mögött megbúvó megosztó lennék, szerintem ‘jobb’ cikket én sem tudnék írni jelen pillanatban, mint ti!

  ↑ LinkVálasz
 14. I.D.

  Friss hírek.

  Haza ugrottunk a Kossúth térről, száraz ruhát cserélni. Jó a hangulat kint… barátkozunk egymással, van mikrofon és hangszóró is. Kint van a BAÉSZ, a BÉCS, a Koppány Csoport. Keressük a megoldást. kb 150 fő van kint. Jöjjön aki tud! szükség van a létszámra. és jó érzés összetartozni. gyertek!

  ↑ LinkVálasz
 15. Kásler Árpád

  Hitünk töretlen!
  Közzétéve: 2013. február 9., szombat Szerző: Kásler Árpád
  Tudom, hogy mindenkit váratlanul ért a bejelentésünk, de hadd oszlassam el a kételyeket.
  Ha visszaolvassák felvezető kommunikációnkat akkor láthatják, hogy volt egy fordulat, mégpedig február hatodikán, amikor előre beharangoztuk, hogy nagy valószínűséggel előre hozzuk a megmozdulás időpontját, ha a szükség úgy kívánja.
  Nos a következőkről van szó. Hatodikán teljesen megbízható forrásból értesültem, hogy a Gyulán ülésező Fidesz frakció, meghozta azt a döntést, hogy „dolguk végeztével” egy provokatív kommunikációt tesznek közzé, amire nagy valószínűséggel rávetem magam és összerántok felkészületlen állapotban egy demonstrációt. Az időjárás előrejelzések alapján is minden feltétel adott volt ahhoz, hogy sikertelen próbálkozás legyen.
  Joggal megkérdezhetik, hogy ha mindezt tudtam, akkor mégis miért ültünk fel a csalinak, akkor amikor a többi szervezet nem dőlt be ennek? Hát többek között azért vagyunk folyamatosan lépés előnyben, mert képesek vagyunk felmérni az aktuális helyzeteknek előnyeit és hátrányait. Minden lépés rejt kockázatokat, de a mai nap beigazolta, hogy helyesen döntöttünk.
  A nekünk felállított kelepcét, ellenük fordítjuk. Szép számmal gyűltek össze emberek a hideg és havazás ellenére és végig kitartottak. Példát mutattak mindenkinek aki otthonról várja a győzelmet. Mivel tudtuk előre, hogy kijön a kommunikáció és azt is, hogy milyen szándékkal, éppen csak a szöveget nem ismertük, ezért kialakítottuk a stratégiánkat és innentől kezdve, elveszíti a jelentőségét az, hogy szándékos vagy véletlen kommunikációról van szó.
  Szándékosan vagy sem, de biztosították a jogalapot a „spontán” elindítandó folyamatoknak. Itt a siker vagy bukás azon van, hogy tudunk-e folyamatos létszám gyarapodást felmutatni. Az előrejelzések alapján igen. Ma 120 ember tartott ki a hideg ellenére és sokan jelezték vidékről a holnapi érkezésüket.
  Holnapra legyünk kettőszázan vagy többen, holnaputánra pedig még többen és így beindul a láncreakció. Hihetetlen jó élmény volt ahogy az emberek elkezdték megszervezni önmagukat. Volt aki poharakat hozott, volt aki teát, mások szállást biztosítanak a vidékieknek. Estére beérkezett az ajánlat, hogy 70-80 vidéki embert elszállásolnak Budapesten ingyen. Igaz szerény körülmények között, de zuhanyzási lehetőségek és fűtött helyiség van.
  Így kezdődnek a nagy dolgok és akik kételkedtek majd elmondják utólag, hogy ők megmondták, de ez így volt és így lesz, nincs ezzel semmi baj.
  Este hétre bementem a Teve utcai Rendőrpalotába egyeztetésre, kilencre már végeztünk is. Holnap azaz feb. 10.-én újból gyülekezünk a Kossuth téren reggel 10 órától. Hétfőn viszont új helyszín van a már korábban bejelentett rendezvényre való tekintettel, sokan emiatt is aggódtak, hogy összemosnak a szocik féle meneteléssel. Aggodalmuk ok nélkülinek bizonyult ismételten, mert ezen a napon a Bankcenter előtt gyülekezünk (Szabadság tér 7) .
  Száz szónak is egy a vége, mi itt vagyunk a gáton és várunk Önökre. Lassan nem lesz kifogás a távolmaradásra, mert minden adott. Szóval tessenek felállni a fűtött lakásból és jó vastagon, rétegesen felöltözni. Bakancs, sapka, kesztyű, kötelező. Addig maradunk itt, amíg ezrek nem jönnek. ugye nem akarják hogy itt legyek hónapokig? El kell érni a kritikus tömeget, de ez sajnos nem megy egyik pillanatról a másikra, de ha végig pereskedtem a dolgot Luxembourgig akkor ezt is megcsináljuk.
  Na viszlát, holnap a helyszínen, Budapesten a Kossuth téren.
  Kásler Árpád
  Budapest, 2013.02.09

  ↑ LinkVálasz
 16. elnyomottak nem leszünk

  A nagy Magyar valóság! 2013.02.09. szombat.
  Helyszín: Budapest, Kossuth tér

  „A nagy hidegben feltűnt egy asszony két kiskorú gyermekkel. Árpi meghatódva megköszönte a hölgynek, hogy eljött, de kérte hogy ne fagyoskodjon a két kicsivel. Az asszony így felelt. A Devizahitelem miatt a férjem 500 km re kell hogy dolgozzon tőlünk, és már nem csak a hitelem van veszélyben hanem a családom, a házasságom, az életem is. FÉLTEM A JÖVŐNKET AZÉRT VAGYOK ITT. HA CSAK ENNYIT TUDOK TENNI A CSALÁDOMÉRT, AZ IS TÖBB A SEMMINÉL. …..Néma csend lett”….

  Nemzeti dal, napjainkban!

  „Rabok voltunk mostanáig,
  Büntessük meg alázóink!
  Kik szabadon éltek, haltak
  Most rabszolgaként dolgozhatnak!
  A magyarok istenére Esküszünk,
  Esküszünk, hogy elnyomottak nem leszünk!”

  és Sinkovics Imre előadásában!
  http://www.youtube.com/watch?v=lWQ8bp8D6Z0

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE