Jogdoki, Kiemelt

Válasz Doubravszky György úrnak

|

Köszönjük gyors és jó szándékú válaszát! Egyesületünk teljes mértékben egyetért Önnel abban, hogy a közérdekű pereknél most gyorsabb eredményre vezethet a háromoldalú szakmai tárgyalás.

Egyetértünk Önnel abban is, hogy amennyiben nem tudnak megegyezni, utána Ön kezdeményezze a törvényi módosítást, ám véleményünk szerint a mielőbbi törvényi módosítást abban az esetben is elengedhetetlennek látjuk, ha sikerül gyors megegyezésre jutni. Ugyanis csak a törvényi módosítás fékezné meg a probléma jövőbeni újra eszkalálódását.devizahitel

Egyesületünk ezért mindenképp delegálni kívánja a szakértő csapatba Dr. Léhmann György ügyvéd urat, mert mint említettük, jelenleg az ő személye biztosítja számukra is az elfogadható és hiteles jogi képviseletet.

Kérjük, amint lehetséges, névvel, beosztásukkal jelölve pontosítsa számunkra, mit jelent: „A háromoldalú szakmai tárgyaláson banki szakemberek vesznek részt civil oldalról is.”? E kérdés tisztázása nélkül aggályaink merülnek fel ugyanis valamely bankhoz kötődő szakemberek civil elkötelezettségével kapcsolatban.

Tisztában vagyunk vele, hogy Önnek még nem áll rendelkezésére a szakértő csapat, annak létrejöttét türelemmel várjuk, munkáját készséggel segítjük, támogatjuk!

Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy Ön „nem a magyar kormány”, hanem egy még nem felállt hivatal kinevezett vezetője.

A zavartalan és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködést és tárgyalást tartjuk célravezetőnek, ebben a szellemben kívánunk munkájához sikert!

Üdvözlettel:

 A Patacs – Rácváros Egyesület elnöksége

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Boros Imre

  Megjelenés ideje: 2013.02.27.

  Az Echo Tv összeállítása a devizahiteles tárgyalásokról, amelyben nyilatkozik Doubravszky György is, majd beszélgetés Boros Imre közgazdásszal a megoldásokról.

  http://www.youtube.com/watch?v=bJ3Ip_ky5PU

  ↑ LinkVálasz
 2. Zsargó István

  1988-ban oxigénhiánnyal sulyos oxigénhiánnyal gyönyörű kisfiunk született. Mindenhova elvittük, ahova csak tőlünk tellett. (orvos, természetgyógyász,Dévény Anna…) A panellakásból szerettünk volna családi házba költözni, mert már nagyon nagy nehézség volt gyermekünket felvinni a 3. emeletre.A nullától lejjebbről indultunk (semmink sem volt,csak a szeretetünk, no meg az elszántságunk…) Felépítettünk egy vállalkozást, egyre jobban ment! 2002- ben megvettük a házat 8.5M-ért. 2004-ben 8.5M hitelt vettünk fel és eladtuk a lakást is 7.2M-ért. Az első tör- lesztőrészlet75ezer volt, mely egyre emelkedett (ismerős? 2008-ban újabb 3M-t vettünk fel, hogy rásegítsünk a vállalkozásunkra.A törlesztések egyre szívták el a pénzt. Már 185ezret kellene fizetni (már nem bírtuk!), árfolyam- gáttal már “csak” 140ezret kellene. Fizettük utoljára ez év februárban (már ezt sem bírjuk!!)Visszafizettünk kb 7.5 milliót,de a tőketartozásunk még mindig 10.5 millió, + a kamata!

  ↑ LinkVálasz
 3. K. József

  Demokráciában élünk Magyarországon ? Nem. Ez egy diktatúra.
  Az ócsai lakóparkhoz szeretnék néhány szót hozzáfűzni.
  Örülhet a kis diktátor és a brancsa, meg a seggnyalói, hogy megcsinálták a magyar lágert, a szerencsétlenül járt , átvert emberek számára, Európában egyedülállóan, és ez számára a segítségnyújtás. El kell hagyniuk az otthonukat, ahol több évtizede éltek és dolgoztak.
  Vajon hány ember gazdagodik meg ennek a lágernek az építéséből, mert ne mondja senki, hogy a 80 lakás felépítése több, mint kétmilliárdba kerül.
  Amikor egy lakást maximum 12 millióból ki lehet hozni anyaggal , és munkadíjjal együtt, amit ott produkáltak.
  Szakmabeli vagyok, értek hozzá és nem a levegőbe beszélek.
  Ha azt hangoztatják, hogy több, mint kétmilliárdba került, akkor nem, 80 családon tudtak volna segíteni, hanem 200-300 család problémáját is meg tudták volna ennyi összegből oldani, ha kifizették volna a hiteljüket és az államnak törlesztették volna vissza forint hitelből.És az a 2-3 száz család a saját otthonában maradhatott volna.
  Csak az a baj, hogy a lágert azért kellett építeni, hogy megint zsebre menjen nekik a sok pénz. Meg verhessék a mellüket, hogy mennyit tettek a devizahitelesekért.
  Még Petőfitől szeretnék idézni, amit átköltöttem: Talpra Anya, Apa, Nagymama és Nagypapa, mert már rabok vagytok!
  És ne hagyjátok, hogy az unokáitok, gyerekeitek is azok legyenek !
  Össze kell fogni, és el kell törölni ezt a diktatúrát !
  Mert ez az ország sajnos arról híres, hogy a dolgozó magyar embert kizsákmányolja.
  Változtassunk ezen !

  ↑ LinkVálasz
 4. K.A.

  Talán azok magánvagyonát kellene megtámadni, akik a hibás banki termékeket lehetővé tették. Legalább nem hülyítenék tovább a miattuk ellehetetlenült embereket. Legalább nem uszíthatnának – mert nem telne rá nekik sem – egy valamit segíteni akaró a szemetet eltakarító kormány ellen. Mert most az történik. Miből gondolják a hitelrokkantak, hogy a libás – motimos – offshorbankár milliárdos bagázs segít majd nekik? Ők tették lehetővé, és most visszasírják őket. Gratulálok!
  Úgy tűnik, nem csak a zsebek lettek üresek… Vakok és agyatlanok is lettek…

  ↑ LinkVálasz
 5. Lukács Imréné

  Árfolyamgát=átverés, belevágtunk, mentünk nagy boldogan fizetni, megemelték az kamatszórzót 406,80-ról, 471,80-ra,és a napokban megint kaptunk értesítést kamatemelésről, megkérdeztük a bankunkat, ha nem egyezünk bele a kamatemelésbe, akkor mi lesz, akkor egyösszegben kifizethetünk a 9 millió helyett a l5 milliót és már 4 éve fizetünk.Mindezt svájci frankalapú jelzáloghitelre. Most már csak a vasúti sinek maradnak az egész családnak, mert mi idős szülők és a fiunk 4 eltartottal már nem bírjuk tovább! Ennyit a devizahitelesek megsegítéséről!!!Igen már irtam hasonló, de most már nem megy tovább. S.O.S.

  ↑ LinkVálasz
 6. Lukács Imréné

  Árfolyamgát=átverés, belevágtunk, mentünk nagy boldogan fizetni, megemelték az kamatszórzót 406,80-ról, 471,80-ra,és a napokban megint kaptunk értesítést kamatemelésről, megkérdeztük a bankunkat, ha nem egyezünk bele a kamatemelésbe, akkor mi lesz, akkor egyösszegben kifizethetünk a 9 millió helyett a l5 milliót és már 4 éve fizetünk.Mindezt svájci frankalapú jelzáloghitelre. Most már csak a vasúti sinek maradnak az egész családnak, mert mi idős szülők és a fiunk 4 eltartottal már nem bírjuk tovább! Ennyit a devizahitelesek megsegítéséről!!!

  ↑ LinkVálasz
 7. tadity

  Én ugyan egy egyszerű kisember vagyok csak a sok közül, de arra esküszöm, hogy nem hagyom, hogy tovább nyomorítsanak bennünket a bankok és a kormány emberei. Mert itt mindkettő hibás, nincs kivétel. El kell nyerniük a nép ellen elkövetett büneikért a megérdemelt “jutalmukat”. Én részt veszek minden gyülekezőn és maximálisan támogatom Falus Zsolt és Kásler Árpád munkásságát. Ami pedig a Doubravszky megbízott pénzügyi biztos urat illeti, hát a viselkedése és a hozzáállása egyszerűen undorító. Én azt mondom őt már kilóra megvették. Ő már csak sütögeti a maga pecsenyéjét, és nem átallott hazugságokat terjeszteni. Én ott voltam a Kossuth téren és tiszta lelkiismerettel állíthatom, hogy Kásler Árpád egy szóval sem említett semmilyen összeget, melyet ez a nyomoronc oly fennen hangoztat, és amellyel csak lejáratni akarta Kásler Árpádot. A pénzügyi biztos úr is most már az eltakarítandó szemetek közé tartozik. És ha lenne benne egy kis becsület akkor önmagától lemondana.

  ↑ LinkVálasz
 8. Pénzügyi jogok biztosának!

  Pénzügyi jogok biztosának!
  Röviden és vázlatosan.
  Őszig nem tudnak várni a kifosztott és végtelenített hitelcsapdába csalt emberek! – Miután lassan ennivalóra sem jut!
  Ennek az aljas uzsora tevékenységnek azonnal véget kell vetni.

  Az nem fog menni, hogy 5 év után most elölről kezdjük és újra és újra tárgyalgatnak az éppen aktuális illetékesek a nyilvánvaló tényről.
  Átvágták a bankok az embereket, – igen vagy nem?
  – ha és amennyiben igen akkor záros határidőn belül a kormánynak el kell döntenie melyik oldalon áll! A bankokat támogatja továbbra is vagy kiáll a polgárok jogos érdekei és igaza mellett.
  Az értelmetlen jogászkodásnak véget kell vetni.

  Tudjuk a magyar népre jellemző a széthúzás! – de most a 24. órán túl fogjunk végre össze és lássuk be kis hazánk a karvaly tőke áldozata úgy 40 éve, és ennek az újabb lenyúlásnak azaz „hibás banki terméknek” a bevezetésének nem volt más célja, mint a polgárok teljes ellehetetlenítése, – totális kifosztása.
  Tehát nincs tovább.
  A további időhúzásra nincs lehetőség! – pénz biztossal vagy nélküle, azonnali változtatásra van szükség.

  ↑ LinkVálasz
 9. az én esetem a te eseted

  Zsolt Falus
  Amit felvettem visszafizetem kamattal, de most már meg kell nekik téríteni a nekem okozott kárt !

  Sajnálatosan a járulékos károkozás sokkal nagyobb mint a nyilvántartott hitelem összege…

  …és az én esetem a te eseted is.

  A teljes tartozás nyilvántartás eltörlését követeljük !

  Zsolt

  ↑ LinkVálasz
 10. F.Zs.

  A Bankcsapda érdekvédelmi civil szervezet levele 2013/02/20
  http://www.bankcsapda.eu/blog/a2013-02-20-bankcsapda-csoportnak-es-tamogatoinknak-/

  Bankcsapda-csoportnak és támogatóinknak!

  Közel egy éve megállíthatatlanul, megalkuvás nélkül, erős hittel, meggyőződéssel állunk ki három és félmillió honfitársunk érdekeiért. Amikor feltártuk és megértettük azt, hogy mi történik velünk, megfogadtuk a végsőkig harcolunk…
  Bizonyítékaink alapján, mely szívós és kitartó oknyomozásunknak köszönhető, soha nem készítettünk olyan forgatókönyvet, hogy egyenként kiegyezzünk saját pénzintézeteinkkel a háttérben. Pedig ne legyen kétsége senkinek, megtehettük volna.
  Önzetlenséget, melyet tanúsított Falus Zsolt Ferenc, aki nem kevesebbet tett, mint megmutatta azt az utat, mely képes felszámolni, megoldani, megsemmisíteni az öt éve fenntartott helyzetet, sarkalt arra, hogy Szervezetbe tömörülve kiálljunk érte és védelmét biztosítva, kitartását, hitét megerősítve támogassuk és segítsük munkájában.
  Hálátlanságunkról tennénk tanúbizonyságot, ha nem tartanánk ki mellette a végsőkig. Emberi mivoltunkat tagadnánk meg, ha elfordulnánk tőle csak azért, mert valaki a szürke, homályos távoli messzeségből egy ígért halmazzal feladásra, meghátrálásra, cselekvőképtelenségre tudna biztatni minket.
  Ne higgyétek, hogy nem tudták azt mi folyik Magyarországon! Ne gondoljátok azt, hogy csak az utóbbi egy évben jöttek rá azok, akik most zászlajukra tűzték „megmentésünket”, hogy nem tudták mit követtek el ellenünk, ellenetek!
  De gyávaságból, hatalomféltésből, megalkuvásból nem tettek semmit!
  Tisztelt honfitársaim, közel a cél, de még kihasználják, azt, amit régóta (egyes helyeken tanítanak) alkalmaznak. Négy lépés, melyet követnek, és ami rendszeresen be is válik hiszen, aki nem ismeri a lépéseket egyenként, azt megvezetik, nevetségesé teszik, megzsarolják, ellehetetlenítik.
  Így lehet becsületes emberből számkivetettet, aljas gyávából hőst faragni.
  Bizonyítékaink megkérdőjelezhetetlenek! Ezt alátámasztja az Európai Számvevőszék Elnöke személyesen írt válaszlevelében. Az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) viszontválaszában, megerősíti felvetéseinket. Egyedülálló, a világon sehol nem tárgyalt az IMF civil szervezettel, Mi mégis elértük.
  Ezek után a saját hazánkban mégsem vagyunk méltók arra, hogy tárgyaljunk a magyar kormánnyal. Az Európai Unióban tisztelettel, nemzetközi szervezetek köreiben ámulattal tekintenek ránk. Vannak, akik támogatnak lehetőségeikhez mérten, de vannak olyanok is, akik rettegve figyelnek, mi történik, mert az vesztüket okozza.
  Bárhol a világon, már kitüntetések és gratulációk millióit fogadhatnánk, mert feltártuk, aljas merényletek, életellenes cselekedetek sorozatát, Magyarország gazdaságának tönkretételét.
  Ehelyett Mi történik? Nem vagyunk méltók arra, hogy képviselhessük azokat, akik kitaszítottságra, sorstalanságra vannak ítélve.
  Nem akarjuk lángba borulva látni hazánkat, annál sokkal jobban szeretjük, de vajon ellenérdekeltjeink valóban megértették a szombati üzenetünket?
  Nagyon bízom és még hiszek az emberek önzetlen és kitartó hűségében. Nagyon remélem nem hiába áldoztam fel, vettem el családomtól minden szabadidőmet, nem hiába áztam, fáztam, vagy éppen a tűző napon, forró betonon tartottam ki órákon keresztül, azért, hogy most elforduljatok, feladjátok, megalkudjatok.
  Nem értem, nem miattam, hanem sorstársainkért, az elhunytakért, családjainkért, mindannyiunkért, a hazánkért. Akinek sok, nagy teher megmenteni milliókat, az csak gondoljon, családjára az adjon neki erőt.
  Tisztelettel kérek, mindenkit erősítsétek szervezetünket, mert ezzel Falus Zsolt Ferencet erősítitek meg hitében, hogy nem állhat meg a cél előtt!
  Fejezzük be együtt, egymásért! Végképp töröljük el, szabadítsuk fel adósrabszolgaságba taszított sorstársainkat!
  Tisztelettel: Grell Antal
  B.É.CS.
  Nemzeti Internet Figyelő
  « Mi az igazság az Európai Unió hétéves költségvetése körül? – Morvai Krisztina beszámolója A Bankcsapda csoport szombati tiltakozása (Videó)

  ↑ LinkVálasz
 11. Jadranka

  Jadranka világa
  “Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket”
  Nem bővítenék tovább az ócsai telepet. Az alvállalkozók szerint csak a most épülő 80 házat húzzák fel. 80 ház gáz nélkül, 80 család bölcsőde, óvoda, iskola nélkül… 80 család aki depressziófelmérő után kerülhet a ki a semmibe, a prérire…. 80 család akinek esélye sem lesz “visszatérni a társadalomba”…. 80 család munkalehetőségek hiányában… 80 ház készül…, eredetileg 500-at akart a kormány 2012 tavaszára… 80 család kivágva a pusztára, hogy elmondhassuk megoldottuk a devizahitelesek problémáját…

  Nem…, ez nem dicsőség ez szégyen a javából és egyik legnagyobb szégyen. Mert egy kilakoltatásnál jelenleg nincs gyalázatosabb cselekedet amit hatalom eltűrhet és tétlenül és asszisztálva nézhet.

  Amikor én devizahitelesekről írok akkor azokra a szerencsétlen emberekre gondolok akik annak idején nem láttak más kiutat egy boldogabb élet, egy saját otthon megteremtésében, – beleértve saját magamat is, – mint a hitelt. És nem volt választás, vagy devizahitel vagy egy lófütyi…

  Nem azokra gondolok akik végtörleszteni tudtak, nem…, nem a képviselőkre és a hozzájuk közel állókra gondolok akik mellényzsebből kiperkálták a milliókat azért, hogy még több milliókat nyerjenek a végtörlesztésen…. Ezekről szól a miniszterelnök tavaly őszi levelében emlegetett “Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket”. Hát ez tényleg egyedülálló. Mert mindenhol lopnak a képviselők de ennyit és egy-egy ciklus alatt csak nálunk lehet. Ungarische Spezialitäten.

  Végtörlesztettek…, mert tellett rá, mert volt miből… Belőlünk… Vettünk a képviselőinknek lakásokat… De kurva rendes népség vagyunk mi pórnépek…. Rendesek…? Vagy hülyék?

  facebook.com/jadranovic

  facebook.com/jadravica

  facebook.com/jadrankavilaga

  twitter.com/jadravica

  youtube.com/Jadravica

  Még több itt: http://jadravica.tumblr.com/archive

  ↑ LinkVálasz
 12. Népirtás a vád a bankok ellen!

  Népirtás a vád a bankok ellen!

  Több ezer ember gyűlt össze 2013.02.16-án, a fővárosi Kossuth téren. Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke egyhetes toborzó körútjának végén azt mondta: –„ Ami ebben az országban devizahitel címszóval történt és történik, az egyenlő a népirtással.”

  Forrás: http://www.borsonline.hu/20130217_nepirtas_a_vad_a_bankok_ellen

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE