Jogdoki, Kiemelt

A deviza alapú hitelesek és a bomba robbantás II.

|

Tegnap reggel az MTV 1 adásában sor került az egyik megállapodást aláíró résztvevő, az akkori kormány képviseletében eljáró Veres János pénzügyminiszter “tetemre hívására”. Nézni is szánalmas volt, ahogyan a kérdésekre legnagyobb igyekezettel válaszolni kívánt, de csak mekegett-makogott.

A legfőbb kifogása az volt, hogy a szerkesztő nem tájékoztatta előre, hogy milyen tárgyban fognak neki kérdéseket feltenni, ezért nem tudott felkészülni, bár emlékezett a megállapodásra. Szerinte az üggyel minden rendben volt és van, nem értette / vagy nem akarta érteni / hogy mi is az üggyel a probléma.bank-devizahitel

Érve volt például, hogy a fideszes Kósa Lajos is felvett annak idején deviza elszámolású hitelt, tehát nincs probléma. No Comment ! Később, amikor a kérdezők kicsit sarokba szorították, akkor az egész ügyért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét “hibáztatta”, mert szerinte a kormány minden tőle lehetségest megtett, amit az ügyben tehetett, így ha mulasztott, vagy vétett valaki, akkor azok csak a bankok lehettek, ezeket pedig a PSZÁF hivatott felügyelni.

Vessük csak össze a kormány pénzügyminiszterének / csak megjegyzem, hogy jelenleg is országgyűlési képviselő / széles sajtó nyilvánosság előtt tett nyilatkozatát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök akkori nyilatkozatával: “a megállapodás célja, hogy ne engedjük égbe szökni az adósok terheit.

devizahitel

A pénzügyi válság túlmutat a gazdaság szokásos kilengésein. Nem kell a bankok magatartását befolyásoló kényszerítő normát alkotni, a kormány megállapodással is el tudta érni a deviza hitelesek megsegítését. Ha ezzel a technikával nem sikerült volna, akkor jogi kötőerővel kényszerítettük volna ki az együttműködést. Örülünk, hogy erre nem került sor.”

Hát kutya legyek, ha értem. Gondolom lesz még folytatás.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE