Jogdoki, Kiemelt

Deviza alapú hitel és egy fontos ítélet

|

A Dunaújvárosi Városi Bíróság 2013. május 2.-án I fokú ítéletében dr. Komjáti Sándor tapolcai ügyvéd által képviselt két adós ellen megszüntette a végrehajtási eljárást, amelyet a CIB Bank indított.

A CIB Bank, mint 100 %-ban pervesztes köteles megtéríteni a per során felmerült perköltségeket 528 000 Ft-ot valamint 306 000 Ft végrehajtói díjat.

A bíróság az ítéletét azzal indokolta, hogy a fogyasztási lakossági kölcsön szerződés semmis, amely nem tartalmazza a szerződéssel kapcsolatos összes költséget, így nem tartalmazza a szerződés a folyósításkor vételi árfolyam és a törlesztéskor eladási devizaárfolyam közötti különbséget,(árfolyamrés) amely a felpereseket terhelte ezért a szerződés érvénytelen.devizah

Tisztességtelen az a magatartása a banknak, hogy nem nyújtott semmilyen tájékoztatást az árfolyam kockázattal kapcsolatban és nem értelmezte az árfolyamrés lényegét, holott mindezen kérdések olyan szakértelmet igénylő kockázatelemzést tesznek szükségessé, amely kizárólag az ilyen jellegű pénzügyi tevékenységet folytató bank oldalán volt meg. Ezért tisztességtelen az olyan szerződési kikötés és ez miatt semmis, amelyet az általános szerződési feltételként megfogalmazó fél egyoldalúan köt ki, de amelynek értékeléséhez megfelelő szakértelem mindenképpen szükséges. A pénzpiacokat, az árfolyamkockázatokat „üzleti gyakorlata révén” ismerő bank így tisztességtelenül jut kedvezőbb helyzetbe a rejtett a felperesek, adósok által fel nem mérhető kockázatból eredően.

Ezeken túlmenőn elfogadta azon érvelést is a bíróság, hogy az egyoldalú kamatemelésre vonatkozó ügyleti rendelkezések is semmisek, mert a kamatemelésének lehetőségét részletező ok-okozati listát a felek nem tárgyalták meg.

( A Patacs – Rácváros Egyesület nevében gratulálunk dr. Komjáti Sándor  ügyvéd úrnak!)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Szabó László

  Tisztelt Komjáti Úr ! Gratulálok a győzelméhez és egyben szeretném a segítségét kérni abban, hogy az Ön által a Cib-bel szemben nyert per ítéletét részemre megküldeni szíveskedjen !? Tisztelettel : Szabó László (egy elkeseredett hiteles)
  Ui: esetleg, ha már fel van töltve valahová az anyag, akkor ennek elérési címét szeretném elkérni.

  ↑ LinkVálasz
 2. a nagy átverés

  Az árfolyamgát egy késleltetett csőd,
  ami mellet egy idő után mindenképp fizetésképtelen leszel.

  ↑ LinkVálasz
 3. Huba

  1.Az én fejemhez is pisztolyt fogtak, amikor aláírtam a papírt! Nem, nem én voltam hülye, és kapzsi, amikor tévét vettem, és egy új kocsit is!

  2.OrbánV. nem tudom miért titkolja a cigánygyilkosságokat, …illetve nagyon is tudom!!

  ↑ LinkVálasz
 4. rablóhitel

  Háborút két féle módon lehet nyerni!
  Magyarország az idegen hatalomnak úgy tűnik nagyon fontos, miután mindkét fegyver egyszerre került bevetésre.
  1./ Pénzzel: – devizaalapon nyilvántartott forinthitellel,
  népszerű nevén, rablóhitellel.
  2./ Fegyverrel: – cigánybűnözés, és az agyonhalhatott aljas gyilkosságok sorozatával.

  ↑ LinkVálasz
 5. Közjegyzők

  A KÖZJEGYZŐKRŐL!
  DR. DAMM ANDREA
  Közjegyzők felelőssége:
  Nagyon fontos kérdés. A közjegyzőkre vonatkozó törvények nagyon szigorúak. A közjegyzőktől egy olyan magas szintű felelősséget várt el a jogalkotó akkor, amikor az ő magatartását megfogalmazta, amiből – nagyon sajnálom, de kénytelen vagyok kimondani -, semmit nem teljesítettek, de semmit.
  Több közjegyzőhöz sok-sok ember ellátogatott, – többen az én javaslatomra és kérésemre is azért -, hogy meséljenek nekik arról, hogy ők mit tudtak erről a hiteltermékekről , hitelfajtákról. El tudták volna-e magyarázni az embereknek, hogy azok a sok-sok oldalas szerződések miről szólnak. Mindegyik közjegyzőtől az volt a válasz, hogy nem is ő fogalmazta a szerződéseket, nekik e-mailen átküldték, már minden megvolt, csak a saját papírjára rá kellett applikálnia és aláíratnia.
  Egyetlenegy közjegyző nem hogy nem magyarázta el a szerződés tartalmát és a várható következményeit – nem is tudta -, hogy ezek gyakorlatilag milyen termékek és milyen kilátása lehet az adósnak ezekben az ügyekben. A legnagyobb probléma az, hogy a jogszabály egyértelműen leírja, hogy a közjegyzőnek: akkor is ha látja, hogy az ügyfél magabiztos abban, hogy ezt a szerződést meg fogja kötni , nem egyszerűen fel kell olvasnia a szerződés szövegét – hiszen azt mindenki meg tudja tenni -, hanem benne van a jogszabályban, hogy EL KELL MAGYARÁZNIA! És amikor például ahhoz a részhez ért volna – ami arról szól számtalan szerződésben -, hogy már most hozzájárul és elfogadja a fél, hogy a bank bármikor bármilyen tartalmú nyilatkozatot tesz, az valós és úgy kell tekinteni, hogy ő azt elfogadta. Mondjuk mikor ehhez a szabályokhoz értek volna a közjegyzők – nagyon kíváncsi lennék – hogy magyarázták volna például el ennek a tartalmát, ugyanis ez tényszerűen jogszabálysértő megfogalmazás.
  A közjegyzőknek nagyon jól jött az a sok pénz, amit kerestek ezek alatt az ügyletek alatt, nagyon sok pénzt kerestek. Ez sokkal nagyobb felelősséggel is jár és ha csak egy közjegyző egyetlen ügyfélnek mondta volna, de uram/hölgyem – én elolvastam ezt a szerződést, még ha nem is én szerkesztettem és én úgy látom ebben nagy kockázat van -, abban a pillanatban sarkon fordult volna a fél és elhagyja a helyiséget. A magyar ember nem hazárdjátékos, különösen nem ilyen számban. A magyar ember hallgat a nála okosabbra. Hogyha ezek az okos emberek – hiszen nem lennének közjegyzők -, csak apró jeleket adtak volna arra, hogy ők úgy érzik ezek kockázatos ügyletek, nagyon sok szerződés nem köttetett meg volna meg, viszont a bevételeik sem realizálódtak volna – ez is igaz

  ↑ LinkVálasz
 6. Volner János

  Volner hadat üzent a magyarokat a saját hazájukban földönfutókká tévő bankok ellen.

  Régóta várt lépésre szánta el magát a nemzeti ellenzék pártjának frakcióvezető-helyettese. Lerántotta a leplet narancsék “adósmentő” tevékenységéről, egyúttal hadat üzent a nemzetünket kizsigerelő “legális uzsorások” ellen.
  Volner János egyértelműsítette felszólalásában, hogy az árfolyamgát bevezetésével a kormány nem tett mást, mint hogy az elkülönített számlák kamataival is a bankokat hizlalja.
  A “megmentett” devizahiteles családok ugyanis sok esetben 30-40 százalékkal magasabb kamatot kénytelenek fizetni.
  A képviselő kiemelte, hogy a pénzintézetek “véletlenül” pont 0,3%-kal emelik a tranzakciós díjaikat, amit a forradalmi kétharmad csak tétlenül bámul.
  “A Jobbik nem fogja nézni, hogy az emberek földönfutókká váljanak a saját hazájukban, ha úgy tetszik, akkor hadjáratot fogunk indítani a bankok ellen!” – fogalmazott tisztán Volner.
  A “nemzeti ügyek” kormányát nem érdekli a kisemmizett hitelesek sorsa, de a Mazsihisz és a Hitgyüli első füttyszavára cionista nagykoalíciót köt a Bajnai-félékkel.
  Volner hadat üzent a magyarokat a saját hazájukban földönfutókká tévő bankok ellen. Régóta várt lépésre szánta el magát a nemzeti ellenzék pártjának frakcióvezető-helyettese. Lerántotta a leplet narancsék “adósmentő” tevékenységéről, egyúttal hadat üzent a nemzetünket kizsigerelő “legális uzsorások” ellen. Volner János egyértelműsítette felszólalásában, hogy az árfolyamgát bevezetésével a kormány nem tett mást, mint hogy az elkülönített számlák kamataival is a bankokat hizlalja. A “megmentett” devizahiteles családok ugyanis sok esetben 30-40 százalékkal magasabb kamatot kénytelenek fizetni. A képviselő kiemelte, hogy a pénzintézetek “véletlenül” pont 0,3%-kal emelik a tranzakciós díjaikat, amit a forradalmi kétharmad csak tétlenül bámul. “A Jobbik nem fogja nézni, hogy az emberek földönfutókká váljanak a saját hazájukban, ha úgy tetszik, akkor hadjáratot fogunk indítani a bankok ellen!” – fogalmazott tisztán Volner. A “nemzeti ügyek” kormányát nem érdekli a kisemmizett hitelesek sorsa, de a Mazsihisz és a Hitgyüli első füttyszavára cionista nagykoalíciót köt a Bajnai-félékkel.
  Volner hadat üzent a magyarokat a saját hazájukban földönfutókká tévő bankok ellen.

  Régóta várt lépésre szánta el magát a nemzeti ellenzék pártjának frakcióvez…

  ↑ LinkVálasz
 7. B.B.

  ITT A VÉGE EMBEREK. A KORMÁNY KIMONDTA: VESSZENEK A DEVIZAHITELESEK!

  Becsapott devizások! Ti 4 millió áldozat!

  Fodor Sándor sorai igazak és hitelesek számomra. 2013. június 6-án kivétel nélkül az utcára kell mennünk. Nincs kifogás, hogy dolgozok, hogy messze lakom. Itt már nincs jelentősége annak, hogy meddig húzod, mert pár hónap és úgy is bevégzed. Végezzük hát be 6-án emelt fővel.

  Sándor szavai megrendítettek. Nincs tovább. Ha nem érzed ennek a súlyát barátom nem vagy érdemes a jobb életre és sunnyogva fogsz önmagad és gyermekeid árulójává válni.

  Innentől kezdve jogunk és kötelességünk van ellenállni és bitóra húzni az árulókat, kirablóinkat. Innentől nincs mentség egyetlen szervezetnek sem a távolmaradásra. Innentől kezdve úgy Kásler, mint Falus, de a többi szervezet vezetője is köteles utcára hívni követőit. Innentől kezdve felelős minden magyar ember, aki nem hajlandó megkezdeni a valósi háborút, amiről annyit beszélnek.

  Fonjátok a köteleket.
  Sehonnai bitang ember,
  Ki most, ha kell, halni nem mer,
  Kinek drágább rongy élete,
  Mint a haza becsülete.

  Arra kérek mindenkit, tízszerezzük meg a meghívásokat. Jusson el a 6-i utcára vonulás az ország egész területén. Hirdessétek fórumokon, az utcán plakátokon, szórólapokon.

  Fodor Sándor

  MOST FIGYELJ ÉS LÉGY RÉSEN!!!!!
  Készüljön, mindenki a legrosszabbra! A megkeresésünket a megyei kormányhivatal elnöke zaklatásnak minősítette, miután nem tűrtük a mellé beszélését! A választott képviselőnk pedig kijelentette, hogy nem áll szándékában a kormánynak a kilakoltatások azonnali leállítása! Június elejétől nyári, parlamenti szünet lép életbe. A kilakoltatások és a végrehajtások folyni fognak gőzerővel, közben honatyáink nyaralnak! Legfeljebb az árfolyamgát nevezetű árulást és időzített bombát automatikusan rákényszerítik az eladósodottakra! Ébredj Magyar! Fegyvert tisztíts! Kaszát egyenesíts! Nem a tiltakozástól kell félni, hanem attól, hogy gyerekeid és unokáid is ilyen rettegő világban fognak élni. Küzdj és harcolj az Ő jövőjükért!

  ↑ LinkVálasz
 8. Névtelen

  És mi van az ügyvéd házával, autójával? Azt miért hagyta elárvereni?

  ↑ LinkVálasz
 9. Fosztó Gyuláné

  Gratulálok a sikeredhez!
  Klári

  ↑ LinkVálasz
 10. A legfőbb ügyészhez jó szándékkal

  A legfőbb ügyészhez jó szándékkal, – okulásként!
  “Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel.”
  (Wass Albert)

  Azt nem hiszem el, hogy kis hazánk regnáló hatalmát csupa korrupt, karrierista, megalkuvó és gyáva alak reprezentálja.

  „A patkányok lázadása
  Az ember, mikor ezt észrevette, fogta a megmaradt szalonnát, rúdra kötözte, s a rudat a dróttal fölakasztotta a gerendára. Ebből lett csak az igazán nagy felháborodás a patkány…ok között. – Szemtelenség, gyalázat! – kiabálták, mikor rájöttek, hogy nem férkőzhetnek hozzá. – Elrabolja az élelmünket, kifoszt, kizsákmányol! Nem tűrjük tovább!

  És föllázadtak. – Mienk a ház – hirdették ki maguk között -, mienk is volt örökké, csak megtűrtük benne az embert, amíg jól viselte magát! De most elég!

  S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s aztán büszkén kihirdették a kertnek, fáknak, az állatoknak és a madaraknak – még a virágoknak is -, hogy a ház nem ember-ország többé, hanem patkány-ország, jog és törvény szerint. S azzal uralkodni kezdtek patkánymódra.
  (Wass Albert részlet)”

  ↑ LinkVálasz
 11. Gyöngy

  Nekünk a pécsi Volksbanknál vannak svájci Frank és Eurós hiteleink.Mi is várjuk a fejleményeket….

  ↑ LinkVálasz
 12. Laca

  A Patacsi Pilvax Szerkesztőség nevében köszönjük Dr. Komjáti Sándor ügyvéd Úr önzetlen segítségét.
  Tiszta szívből reméljük, hogy egyre többen segítik elő a rablóhitel végleges felszámolását.

  ↑ LinkVálasz
 13. Dr.Komjáti Sándor

  Köszönöm a gratulációkat.

  Ha valakinek nincs pénze ügyvédre feltudom ajánlani azt a megoldást, hogy kérjen támogatást keresetlevél megírására a lakhelye szerinti (megye)Igazságügyi Szolgálat Jogi Segítségnyújtó Osztályhoz(népügyvédje). Kérheti,azt is hogy más megyében lévő ügyvéd (név szerint engem is kérhet)nyújtson segítséget.

  ↑ LinkVálasz
 14. Jobb ha tudod

  Jobb ha tudod kinek köszönheted nyomorod!
  A DEVIZA HIIEL MEGALKOTÓI: J árai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter….Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a „hitelfelvevő” részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt.
  http://magyardilihaz.blogspot.hu/2013/03/magyarorszag-nem-az-en-vilagomrona-peter.html..

  ↑ LinkVálasz
 15. Mano

  Az az érzésem hogy ez igy marad és csak akinek pénze van és perelni az tud majd továbbra is elérni valamit ebben a tetves országban!

  ↑ LinkVálasz
 16. VERITAS

  Meghívó!2013.június25. 10 óra, Kúria. Budapest, Markó u. 16 2. sz. tárgyaló.jogállam, vagy bírósági önkény? A Kúria dönt.Véget vet-e a Kúria a hónapok óta tartó hazudozásnak?Megálljt parancsol- e az igazságszolgáltatás a politikai elit ámokfutásának?Lehet-e Magyarországon végérvényesen pert nyerni a bankok ellen? OTP – bankkal kapcsolatos felülvizsgálat. Pénzügyi Ismeretterjesztőés Érdekképviseleti Egyesület. Facebook Figyelj! Add tovább!

  ↑ LinkVálasz
 17. senki

  Ajánlom figyelmedbe a hitelesmagyar.com oldalt. Ott biztosan találsz valakit, vagy legalább valami kiinduló pontot a saját ügyedhez.

  Nézz szét ott!

  ↑ LinkVálasz
 18. senki00

  Senkinek ne legyen kétsége az igazságszolgáltatásban !
  csak idő kérdése és a vétkesek bűnhődni fognak !!!
  /bármilyen keresztapa is képviseli Őket/

  ↑ LinkVálasz
 19. georg54

  Gratulálok a bíróság döntéséhez, és Önnek Ügyvéd Úr, aki ez kiharcolta.

  ↑ LinkVálasz
 20. M.J.

  M. János
  A bankok jegyzett tőkéjét meghaladja a problémás hitel állomány Magyarországon! Gyakorlatilag a bankrendszer csődben van. De állami védelem alatt áll. AZ EGÉSZ TÁRSADALOM A MEGROGGYANÁS HATÁRÁN VAN EZEN ELADÓSÍTÁS FOLYTÁN!

  Már régóta mondom: akár van hiteled, akár nincs, ÉRINTETT VAGY!!!

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Ro52WHG_Ss#!
  Judit Dsupin:
  Azt mondom, hogy a Varga Istvánnak az a mondata, hogy magyar lakosságot devizában adósították el, akkor neki is lóf@sz a seggébe.Mert ne mondja ki egy szakértő azt, ami valótlan.————————————————————————– ” A polgár eladósodott devizában , mégpedig úgy, hogy a Bankok pontosan tudták, hogy soha nem tudja visszafizetni, aki fölveszi”—————————————————————————visszafizetni? amit nem kaptunk meg? devizában adósodott el a polgár?—————————————————————————–“Ha ezt nem a Nemzeti Bank írja le, hanem én, mint egy nyolc általánost végzett ember,ugyanígy kell hogy tudjam . Ha én húsz évre felveszek hitelt, akkor megnézem, hogy az a valuta, amiben számolnom kell, milyen árfolyamon jelent meg,hogyan változott a húsz év alatt”- az adatokat kellett számításba venni”— nehogy a mi nyakunkba varja már a felelősséget, hogy nekünk kellett volna megnézni a húszéves statisztikát.———————————————Továbbra is azt mondom, hogy mindhiába erőlködnek: nem áll fenn egyikünknek sem kölcsöntartozása, mert nem kaptunk pénzkölcsönt. Nem jött létre kölcsön jogcímen tartozása egyikünknek sem, mert ahhoz azt kellett volna a banknak követelnie, amit a rendelkezésünkre bocsátott .Visszafizetni nem lehet mást, mint amit megkaptunk. Miféle visszafizetésről beszél Varga István? Annak a visszafizetéséről,

  ↑ LinkVálasz
 21. Erzso01

  Gratulálok az ügyvéd Úrnak!

  Van Valaki a Keszthelyi Magyarországi Volksbank Zrt-nél,devizás?Nyert már a bankkal szemben pert valaki?

  ↑ LinkVálasz
 22. csillagzafir

  Csak gratulálni tudok az Ügyvéd Úrnak! De jó lenne ha nem egyenként kellene a bankokat perelni mert így soha nem lesz vége. Van aki nem tud ügyvédet fizetni. Ha hoznának olyan döntést hogy az összes bank tisztességtelenül járt el /végül is ezt minden bíróság és bank tudja/ akkor a bankoknak kötelességük lenne az összes hitelesekkel felvenni a kapcsolatot és korrigálni a hibáit.Így talán visszanyernék az ügyfelek bizalmát, mert ők elsősorban a kibocsájtott kölcsönökből szedik az uzsora kamataikat!!!

  ↑ LinkVálasz
 23. csillagzafir

  Csak gratulálni tudok az Ügyvéd Úrnak! De jó lenne ha nem egyenként kellene a bankokat perelni mert így soha nem lesz vége. Van aki nem tud ügyvédet fizetni. Ha hoznának olyan döntést hogy az összes bank tisztességtelenül járt el /végül is ezt minden bíróság és bank tudja/ akkor a bankoknak kötelességük lenne az összes hitelesekkel felvenni a kapcsolatot és korrigálni a hibáit.Így talán visszanyernék az ügyfelek bizalmát, mert ők elsősorban a kibocsájtott kölcsönökből szedi az uzsora kamataikat!!!

  ↑ LinkVálasz
 24. lowqupec

  Aegonnal szemben nyert már valaki?

  ↑ LinkVálasz
 25. Pepszy

  És mi a helyzet a fellebbezéssel?
  Elsőfokon hiába nyer bárki, ha a következő fordulókon elsikálják.

  ↑ LinkVálasz
 26. Turul

  Gratulálok dr. Komjáti Sándor ügyvéd Úr!
  Remélem a sajtó ettől kezdve az ilyen és hasonló pernyerésektől lesz hangos
  és nem a PSZÁF elnök népbutító nyilatkozataival.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE