Kiemelt, Pécsi hírek

Pécsnek nincs egy eurója?

|

Pécs igen sikeres városának nincs egy eurója a gyermekétkeztetésre. Ugyan Pécs számolatlanul éri el a sikereket 2010 májusa Páva Zsolt második eljövetele óta, ennek ellenére az idei esztendőben a rászoruló gyerekek tizedének sem jut hely a nyári szociális étkeztetésben.

Pécs igen sikeres városában ötezer nyolcszázan részesülnek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben. Ők rászorulónak számítanak az ingyenes szociális gyermekétkeztetés tekintetében, közülük azonban idén csak a rászoruló gyerekek töredéke vehet részt a programban.

Moór Eszter Pécs igen sikeres város önkormányzatának népjóléti bizottságának vezetője úgy nyilatkozott: „a pécsi önkormányzat a szociális nyári gyermekétkeztetés keretében ötszáz gyermek ellátásáról gondoskodik”.templomegere

A népjóléti bizottság elnöke azt is elmondta, az önkormányzat értesítést küld a legnagyobb bajban lévő családoknak, a segítséget pedig az ötszáz leggyorsabban jelentkező veheti igénybe. Mihez képest a leggyorsabb?

Ha Pécs csak nyer, akkor erre miért nincs pénz? A polgármester miért nem talál ott hon egy francia eurót erre? Vagy az igen sikeres város önkormányzati cégeinek vezetői prémiumát miért nem erre fordítják?

Erős túlzás egy bizottságot népjólétinek nevezni, ha csak a rászorulók egy tizedének tud segíteni. Mi lenne, ha Pécs a kudarcok városa lenne? Pécs ne a Tüke pénzt, hanem a templomegere fityinget vezesse be. Egy gyereknek nincs ideje megvárni még jobbra fordul a sorsa. Most szeretne jóllakni, játszani, szép ruhában járni. Kár, hogy a gyermekétkeztetésre már nincs egy eurója sem Pécsnek.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. A SIKEREK VÁROSA

    Dr. Hargitai János kormánymegbízott közleménye a Magasházzal kapcsolatban:A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala ,Járási Épitésügyi és Örökségvédelmi Hivatala jún. 6. án, majd 12- én helyszíni ellenőrzést végzett. Megállapították, hogy a tulaj nem tett eleget a felszólításnak, a kifogások továbbra is fennállnak. Fél-millió leperkálását követelik kerítés hiányáért, figyelmeztető táblák elmulasztásáért nyílászárókért ,nyitott liftaknák miatt, ésatöbbi- ésatöbbi….. Az elmúlt napokban én is helyszíni ellenőrzést végeztem sikerre ítéltetett városomban, s a bejárásom a Néprajzi Múzeum felé vitt. A könnyed szellócske apró hámladékkal lepett el ,ami a nyakamon levő testrészemet ugyan nem sújtotta, mert igyekeztem úgy elosonni az épület előtti tíz méteren, hogy akkor indultam előtte futásnak, amikor az autók nem tülköltek mellettem. A járdaszegélyt tartottam ugyanis biztonságosabbnak a házhozlapulásnál. Bejárásom alkalmával megállapítottam, hogy előljáróinknak még mindig nem jutott annyi pénz, hogy az épület homlokzatát rendbetegyék. Ezért figyelmeztetem Őket, hogy a vakolat nem fog válogatni, s ha netalán egyszer arra gyalog visz a menetük / ami nem kizárt/, kalap ide vagy oda, fájni fog az égi áldás!Bejárásom során eljutottam a volt Radnóti Kollégium maradványához.Már messziről virítottak a kilőtt ablakok s nekirugaszkodás és dobbantás nélkül átvihettem volna a kerítés -részleteket, …Mellette a felújított palota csak az ellentétet erősíti . Az épület ugyan zárva van ,de minek?! Ablakokon át is be lehetne jutni… Előljáróink bérbe adhatnák valami jó kis háborús filmhez vagy valami lövöldözős krimihez… Ezért ismét felszólítom előljáróinkat, ne sokat vacilláljanak, mert úgy járhetnak, mint a magasházas tulaj, és felszólíthatják saját magukat az épület körülkerítésére, és akkor be lennének kerítve!Oda lenne a minap fentről jött millácska!Utam nem ért véget, mert a Szanatóriumot is sikerült megtalálnom . Szerencse, hogy busszal mentem, így a sok bozót nem jelentett akadályt , hogy észrevegyem a gaztengerben. Volt még ép ablak! Sőt láttam valami kerítésfélét is , de ha igaz az, hogy a rókák ravaszak, akkor nem kell nagyon erőlködniük a kerítésnél. Na és mit láttam? Portást. Bár ahogy elnéztem.. ha valaki próbálkozna itt!:… Ezért az épület leromlásért mennyi lesz a bünti, és kinek jár ez a megtiszteltetés? Vagy a közösségi épületekért nem jár?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE