Kiemelt, Magyar Közélet

Orbán meglepődik?

|

A 2010-es kormányváltás után sikerült megfordítani az addigi rossz folyamatokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a külképviselet-vezetői értekezleten. Ma már csökken az államadósság – és az IMF-től felvett hitel előtörlesztése esetén ez tovább javulhat –, harmadik éve három százalék alatti a költségvetési hiány, az ország a saját lábán áll, a kormány kezelte a devizahitelesek problémáját, csökken a munkanélküliség és a háztartások rezsiköltsége, nőnek a bérek és a nyugdíjak, bővül a gazdaság – sorolta az eredményeket a kormányfő.

A gazdasággal kapcsolatban megjegyezte, nagyon meglepődne, ha az utolsó negyedévben nem lenne egy látványos bővülési adat. A kormányzat feladata az, hogy jó pályán tartsa az országot, mondta Orbán Viktor.O

Orbán Viktor arra is kitért, hogy Magyarország egyensúlyvédelmi politikát folytat, nem fogadja el ugyanis, hogy nemzetállami hatásköröket „lopakodó módon” tegyenek közösségivé az Európai Unióban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a keddi budapesti külképviselet-vezetői értekezleten. A kormányfő azt mondta, újabb és újabb indítványok születnek az unióban a nemzetállamok és a közösség közötti egyensúly felbontására, ami elfogadhatatlan. Hozzátette: A tisztázatlan közösségi-nemzetállami viszony ugyanis csak a nagyoknak jó, és kettős mércéhez vezet. Orbán Viktor hangot adott azon véleményének is, amely szerint válság idején a célzott intézkedések vezetnek eredményre. A nyugatiak ugyanakkor folyamatosan kifogásolják a célzott és nem pedig normatív magyarországi lépéseket, így például a bankadót és a telekommunikációs adót. E célzott lépések nélkül azonban a “büdös életben” nem jutunk ki a válságból.

Véleményem szerint az unortodox gazdaságpolitikával, a kis és közepes vállalkozók sanyargatásával tényleg nem. De most az egyszer legyen igaza a miniszterelnöknek. Fütyülök arra, hogy ő meglepődik-e, csak induljon már végre be a gazdaság. Ne a fekete, hanem az országot gazdagító.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE