Kiemelt, Pécsi hírek

Róna Péter Pécsett

|

Róna Péter közgazdász tart előadást november 6-án, szerdán 17 órakor a Művészetek és Irodalom Házában. A szakember egyebek mellett arról beszél, hogy miért hibás termék a devizahitel, kinek a felelőssége a devizahitel-válság.

Róna Péter szerint a devizaalapú kölcsön hibás termék, mert nem felel meg a kölcsön fogalmának. A kölcsön tőkeértéke egy fix összeg, ami nem változhat, miközben a devizaalapú kölcsön tőkeértéke változó.

ronapeter2

Sem a világszerte alkalmazott – leszámítva Közép- és Kelet-Európa elmúlt tíz évben kialakított gyakorlatát –, sem pedig a magyar polgári törvénykönyv 523. cikke szerint megfogalmazott kölcsön fogalma nem ad lehetőséget a kölcsön névértékének megváltoztatására. Ilyen termék, mint a devizaalapú hitel, térségünkön kívül a világon sehol sincs, és sohasem volt. A bankok elvesztették a magyar társadalom bizalmát, és ez mindannyiunk vesztesége

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. VERITAS

  Illemoktatásra is megfelelt volna a tegnapi Róna Péter által hirdetett fórum. Érettségire készülő ifjaknak tanulságos lett volna , ha “élőben ” látták volna, mi megengedhető, mi elvárható, mi zavaró, mi önkényes, mi a stílus és ember kapcsolata. stb. A levezető elnök személye , passzív tétovasága adta az alkalmat arra, hogy az általam eddig / humora által!/ tisztelt N. B. A. tíz percnyi előadás után belekotyoghatott Róna Péter előadásába.. …. mikrofon,és engedély nélkül próbálta adni a tutit, mintha a színtéren lett volna , s mi az eőadására váltottunk volna jegyet.. Róna Péter illemből is megmutatta úriember voltát, nem vágott közbe, nem vette erőszakkal vissza a szót, bár megtehette volna . Végtelen nyugalmának köszönhetően, Ő igen illedelmesen meghallgatta a felkéretlen szószólót, bár az eset kapcsán mások is eltanulták a beszólás mikéntjét, és zajlott ami nem kellett volna. Róna Péter közvetlensége, és érthető magyarázata újból megerősítette elszántságunkat, hogy nem lehet lezárni a devizahiteles kölcsönök megoldását , mert a korrupció elhatalmasodása minden megoldás gátja, ellene a kormány nem mer tenni, és nem is akar . Vajon miért? Végső győzelemig kell a kitartás! Köszönet a Patacsi Pilvaxnak, hogy a devizások gondjait magáénak érzi!

  ↑ LinkVálasz
 2. Névtelen

  Milyen egy tenyérbemászó bérenc féreg ez a magyar hírlapos arc…

  ↑ LinkVálasz
 3. Z. Kárpát Dániel

  Tényleg csak ennyi telik az újságíróktól? – vagy csak gazdáik elvárásainak igyekeznek megfelelni?!
  „Ha a kacsa nem tud úszni,- Nem a víz a hülye.”

  Z. Kárpát: “Hiába törleszt a kormány, 2800 milliárddal több lett az államadósság” (2013-11-07)

  http://www.youtube.com/watch?v=ulEbNF6GSTY

  ↑ LinkVálasz
 4. nagyot koppan, aztán elh...

  “Róna Péter beszéde után Lőrincz Miklós számolt be röviden a Patacs-Rácvárosért Egyesület hiteleseket mentő tevékenységéről”

  Azért jó, hogy LM már nem amerikai hadgyakorlatokról irogat itt!

  ↑ LinkVálasz
 5. Erste-károsult balek

  Róna Péternek minden tisztelet kijár azért, hogy bár helyzete és lehetőségei megengednék azt, hogy messziről elhatárolódjon a devizahiteles ügyektől, mégis kiáll a becsapott és bajba jutott magyar emberek mellett, eleget tesz a meghívásoknak.
  Egyszerűen, mindenki számára érthetően magyarázza el, milyen folyamatok eredményeképpen jutottunk idáig. Egy ilyen komoly szakmai presztizzsel (jogász, közgazdász) és szakmai múlttal rendelkező ember véleményét nyugodtan tekinthetjük SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYNEK! Aki meg akarja cáfolni a bankok és a kormány képviseletében, csak próbálja meg!

  Hihetetlen volt az a pillanat, hogy a nyugalmával, logikus érvelésével a padlóra küldte a hepciáskodó, öntelt, gőgös önmagát “krémnek” tituláló ügyvédripacsot, aki nem tudja megkülönbözteti a kölcsön fogalmát a devizavételártól sem!

  Hihetetlen, hogy ma Magyarországon ilyen felkészületlen, vagy totális függésben levő, ezért sokszor korrupt, sarlatán emberek dönthetnek milliók sorsáról akik érdemtelenül vannak döntési pozícióban! Ezt egyszerűen nem lehet megengedni!

  dr. Polt Péter miért is fekteti vagy utasítja el a számos civil szervezet és mozgalom által megtett feljelentéseket ÉRDEMI VIZSGÁLAT NÉLKÜL? Ha azért mert nem érti, akkor szakmai alkalmatlanság címén kell eltávolítani onnan – ezen a szinten és ilyen jelentőségű ügyben a szakmai hozzá nem értés elfogadhatatlan – ha pedig érti és a bankok és kormány védelmében teszi, akkor pedig azért, bár jelen teljesítménye kétségessé teszi, hogy az önmaga által tett (vagy nem tevéssel megvalósított) cselekményeket tudja-e még minősíteni büntetőjogászként. Felháborító, hogy a jogi egyetemeken a diákokat egy ilyen bakiért simán kivágják a nagy tekintélyű professzorok, akik most gyáván, meghunyászkodva tűrik, hogy egy ilyen ember, pusztán a pozíciója miatt így megalázza a bünetőjogászokat és az ügyészeket! Milyen becsülete van a szakmában egy ilyen embernek? Mit szólnánk hozzá, ha egy (címében!) matematikus professzornak elküldenének egy egyszerű matemaikai feladványt, és ő nem tudná megoldani, hímezne-hámozna, közben a szájából kilógna a sponzor cukorpapírja aki azzal akarja eladni az édességet, hogy 2X2=8??

  Ez az egész devizahitelezési ügy az elején volt nagyon trükkös, amíg szakemberek szépen lassan fel nem tárták – manapság már mindenki számára hozzáférhetően és érthetően – ezen bűnszövetkezetben elkövett csalás módszereit és eszközeit. Eddig lehetett hivatkozni arra, hogy nem értik, nem tudták, stb. DE a jelen tények ismeretében a büntetőeljárások megindításának akadályozása BŰNPÁRTOLÁS!!

  ↑ LinkVálasz
 6. Használj készpénzt!

  Zágráb és Bukarest harcba szállt a bankok ellen. 2013.11.06.
  Bombaként robbant október elején a hír, hogy a bukaresti legfelsőbb bíróság kötelezte az OTP Bank Romaniát: 50 százalékkal csökkentse egy ügyfele svájci-frank-alapú hitelszerződésének kamatát − visszamenőlegesen is −, mert irreálisan magas kockázati felárral számolt a hiteldíjmutató megállapításánál.
  Az eset precedenst teremthet Romániában, ahol egy hónapja lépett életbe az a jogszabály, amely szerint jogerős bírósági döntés esetén a hitelintézetnek nemcsak a felperes szerződéséből, hanem az összes megállapodásból törölnie kell az önkényesnek nyilvánított klauzulákat.
  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=3991#sthash.CGDRW0Md.dpbs

  – Ne hagyd élni a bankot! Bojkottáld őket!
  – Használj készpénzt!
  – Ne fizess uzsorát!
  – A bank halál a pénz hiánya!

  ↑ LinkVálasz
 7. Erste-károsult balek

  Most figyeljetek! Az elkövetkezendő hetekben kezdődik a bíróságok “megdolgozása”, felűnt nekik, hogy a jog és a józan ész egyértelműen az adósok mellett áll, és a szakma becsületes képviselői egyre több esetben számukra adnak igazat! Rés keletkezett a kromány és a bankok egyébként nagyon átlátszló, az együttműködésüket látszólagos nagy ide-oda mondogatással lelpezendő szánalmas színjátéknak. Nagyon nem mindegy, mit dönt most a kúria. Itt most az egész magyar jogrendszer, a jogászok és a szakma becsülete a tét! Ha meghasalnak, akkor ennek beláthatatlan következeményei lesznek.

  Lázár Dénes (PITEE) kritikája a Kúria ítéletéről nagyon ül.: A kúria szereptévesztésben volt, amikor a szerződést semmisnek nyilvánítva mégis érvényessé nyilvánította a szerződést. Nagyon ciki, ezt már az egyszerű magyar emberek is látják, nem csak a szakemberek. A KÚRIA DOLGA A MAGYAR TÖRVÉNYEK BETARTATÁSA, ÉRVÉNYRE JUTTATÁSA, NEM PEDIG A BANKRENDSZER FIZETŐKÉPESSÉGÉNEK VÉDELMEZÉSE! A bankok, a magyar fizetőeszköz és a nemzetgazdaság védelmére megvannak (VOLTAK) a magyar állam megfelelő szervei, MNB, PSZÁF. A magyar államban működési engedéllyel rendelkező bankok fiskális rendben tartása az ő dolguk és felelősségük lett VOLNA, NEM A KÚRIÁÉ!

  Azt hisztik, az emberek nagy része már nem tudja azt, hogy miért sunnyognak a bünetőfeljelentésekkel, és miért nem indítják meg az eljárásokat? Ó nagyon is félnek attól, hogy az érintett bankárok, köztisztvielők, esetleg politikusok ellen meg kellene indítani a büntető eljárást.. De van egy másik, sokkal fontosabb ok is, ami miatt titkolták illetve ködösíteni igyekeztek a semmisség jogkövetkezményeit. A LÉNYEG. : Ha a lefolytatott eljárás eredményeképp kiderülne a nyilvánvaló tény, a csalás, akkor az a polgári peres eljárások eredményére is döntően kihatna! Igen, a büntetőeljárás lezárulása után indulhatanának csak meg IGAZÁN a polgári perek!

  Ma a polgári bíróságok csak addig tudnak jutni, hogy megállapítsák a semmisséget. A Polgári törvényköny semmissége alapján még így is lehetőség van arra, hogy az eredeti állapotot helyre állítsák, azaz mindenki azt kapja vissza, amit kapott. A bank annyi FORINTOT kap vissza, amennyit adott, az adós pedig letudhatja ezt a szerződést. De amint látható, ez csak a legoptimálisabb helyzet, ennek megítélése a bíró SZUBJEKTÍV belátásától függ, lehet “jogászkodni” hogy devizában kell-e visszafizetni a tartozást, vagy forintban. Ha a bünetőbíróságok megállapítanák a csalást, illetve annak minősített eseteit, akkor a polgári bíróságok bíráinak nem kellene többé azon gondolkodniuk, hogy semmisség esetén deviza vagy forint jár vissza, illetve milyen kamat. A helyzet egyértelmű lenne.: az adós csak és kizárólag a köcsönkapott összeg visszafizetésére lehetne közelezhető. Forintban. CSak annyit kellene visszaadnia, amennyit forintban felvett. SŐT. Jogosult lenne kártalanításra és kártérítésre is, mindazzal a kárral összefüggésben, amit neki a bank OKOZOTT! Ha bankok csalása által a a bankoknak az egyes adósoknak okozott vagyoni és nem vagyoni kárt is meg kellene fizetni, no akkor kiderülhetne, hogy a bank sok esetben jóval többel tartozik az adósnak, mint az ő neki. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben a bank SEMMILYEN kamatot nem számolhatna fel az általa adott pénösszegre, még jegybanki alapkamatot sem. Bezony. EZÉRT nem akarják megindítani a büntető-eljárásokat.

  És most ezért is igyekeznek a semmisség jogkövetkezményei körül számukra keletkező “veszélytócsát” elvezetni. No, kíváncsi vagyok mi lesz az “egységesített” vélemény ezen a téren.

  ↑ LinkVálasz
 8. A pécsi ítélőtábla ítélete.

  – Ne hagyd élni a bankot! Bojkottáld őket!
  – Használj készpénzt!
  – Ne fizess uzsorát!
  – A bank halál a pénz hiánya!

  Hatalmas pert nyert a devizahiteles a bankkal szemben!
  A pécsi ítélőtábla ítélete.
  Jogerős ítélet született egy perben, amelyet Léhmann György ügyvéd egyik ügyfele számára nyert meg, az ítélet kimondja, hogy a szerződés megkötésekor fizetett törlesztőrészletet kellett volna fizetnie mindvégig, így az eddig pluszban fizetett összeget majd a futamidő végén fogják elszámolni, vagy abban az esetben ha a bank nincs megelégedve a döntéssel és eljárást kezdeményez.
  http://hitelek.org/2013/10/24/hatalmas-pert-nyert-a-devizahiteles-a-bankkal-szemben.php

  ↑ LinkVálasz
 9. Használj készpénzt!

  “Bent vannak a tüntetők!” 2013.11.04.
  – Ne hagyd élni a bankot! Bojkottáld őket!
  – Használj készpénzt!
  – Ne fizess uzsorát!
  – A bank halál a pénz hiánya!

  Tegnap az utcán, ma a bankfiókokban, holnap az ágyatokban leszünk bankárok! Harcosok vagyunk, az ördögtől sem félünk! Minden ajtót kinyitunk, minden ablakon bemászunk, “a tüntetők már a spájzban vannak”! Saját eszközeiteket fordítjuk ellenetek!
  http://www.youtube.com/watch?v=mIBl0XxyFDU#t=243

  ↑ LinkVálasz
 10. Polgár

  A devizahitel nem hibás termék, hanem egy különösen nagy értékben, előre megfontolt szándékkal, csoportosan elkövetett gazdasági bűncselekmény!

  ↑ LinkVálasz
 11. Használj készpénzt!

  – Ne hagyd élni a bankot! Bojkottáld őket!
  – Használj készpénzt!
  – Ne fizess uzsorát!
  – A bank halál a pénz hiánya!
  ——————————————————-
  Léhmann-perek: Debrecenben két jelzáloghiteles is nyert
  2013. április 13.
  Kontroll nélkül, egyoldalúan, bármikor nem lehet az ügyfélre terhelni a bank többletköltségeit, ezt mondta ki a Debreceni Törvényszék, amikor két devizahiteles polgári peres eljárásában hirdetett ítéletet. Mindkét per adósának jogi képviselője a siófoki Léhmann György.
  http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/lehmann-perek-debrecenben-ket-jelzaloghiteles-is-nyert-492794

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE