Gasztro bűn

Nem kell rántott hús, és én mászolygok

|

Én Hoppy Lőrinc vezekelek és mászolygok. Gyermekeimere, Horatióra és a másik háromra is esküszöm, leéltem vagy ötven évet, de nem tudtam, hogy nem szabad. Én cselevény vagyok és kötölye. Most már tudom. Rántott húst soha. Mert sok. Ami ott nyavarázik benne. Az mind transz-zsírsav. Nem ehettem volna eddig. Magas a tartalma, de mégis csak jó. Hoppy Lőrinc, rázd meg magad, ne legyél katagány.

És Toporján nekem most azt mondja, ha a Féllábú és Flórián ezt akarja, akkor extra-ropogos-csirkeszarnyaknem lehet. Mert magas. A Transz-zsírsav benne. Hova tűnnek a vasárnapi ebédek varázsa? Hova tűnnek a rántott hús illatai? Hova tűnik a normális emberi ész? Én Hoppy Lőrinc postamester nyavalyászok és főleg, mert. Ágoston atya is megáldotta, nekem miért nem lehet? Kitiltják! Mert magas. A benne, és főleg a transz-zsírsav. És rendelet mondja ki, felmérést kell készíteni a lakosság transz-zsírsav bevételéről. Na, csak jöjjenek Ameline konyhájába. Megnézem azt én, Bormester Virgil. Onnan ő úgy csapja ki őket, mint a bizgenyj. És lesz, mert lenni kell, Minta Menza Menü. MNM. És ha ez mégsem, akkor majd jönnek a Keszenyők. Mert fő az egészség. A lábasban. És benne a sok transz-zsírsav. És lobog benne a sok répa zöldség, mogyoró. Én balamér! Ha ezt tudtam volna! Rendeletileg vagyok letiltva a transz-zsírsavról. Ő én mászolygó és televény, vagy csak hibáimból soha nem tanuló csöketvény. Soha többet transz-zsírsav, soha többet rántott hús. És mit nekem a pörkölt és a töltött káposzta! Jöhet az osztriga, és a bálna-málna, cápa, fránya és még valahánynév a naptárban dögönynézve és ha kell még akár…bár ezt nem is kívánom tekervényezni. Soha többet rántott hús. Az MNM is tagadja létét, talán már csak történelem. És mit ne mondjak, a cigánypecsenye is Kesző Domonkos átka, mert ő a temetését is eltervezte, és a zászló megy elől. Soha többet rántott hús. Mert magas. A benne szelevény transz-zsírsav.

Mirabella pörköltöt főz a struccból, a strucc pedig a faliórából és a cipőfűzőből és a nagypárna tollaiból. Mert abban nincs. Jelen. A transz-zsírsav. Mert az egészségtelen. Csak én buta, nyászolygó és csalavén Hoppy Lőrinc ezt még nem tudtam. Soha nem voltam kellően öntudatos. Csak magamnak. Mindent. A rántott húst is.

Vajon lesz-e még? Ha mondjuk egy minisztérium kitiltja? Lehet-e? Mászolyogjak még tovább?

(A cikk a 71/2013.(XI.20.) EMMI rendelet alapján csökevényezett.)

(A cikk értelmetlenségét köszönjétek Hamvas Bélának és olvassátok a Karnevált.)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE