Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Unortodox fizetések a MNB- nál

|

Matolcsy György MNB elnök, korábbi Nemzetgazdasági miniszter egy képviselő által feltett kérdésére adott válaszából megtudhatjuk, hogy az év elején 587 148 forint volt a jegybanki átlagfizetés, ez 623 510 forintra nőtt novemberre. Matolcsy szerint a két átlagfizetés egyébként különböző okok miatt nem összehasonlítható. A jegybank elnöke válaszában azt is közli, hogy tíz ember van az MNB-ben összesen, aki többet keres 2 millió forintnál.

Azt is megtudhattuk, hogy ez év január elsején 571 ember dolgozott a jegybankban, március 4-én, az új vezetés érkezésekor már 585, majd szeptember 30-án 604. A PSZÁF beolvadása után természetesen tovább bővült az állomány, október elsején már 1112 dolgozója volt az MNB-nek. A PSZÁF – ból egyébként 521 embert vettek át.matolcsygy

Habár Matolcsy György szerint is havi 47 ezerből meg lehet élni, ennek ellenére alaposan túl van fizetve a volt miniszter és jelenleg jegybank elnök. A Matolcsy György által képviselt és kivitelezett gazdaság és most már a financiális politika is zsákutca. Az általa hirdetett és folytatott unortodox gazdaságpolitikát csak erős izgalmi állapotban szokás gazdaságpolitikának nevezni. Valójában, amit ebből látunk az bukdácsolás az egyik rossz döntésből a másikba. Matolcsy dilettantizmusának árát egy egész ország fizeti meg. Az általa is képviselt gazdasági és pénzügyi politika, az általa bevezetett megszorítások kivéreztette a középosztályt, és ellenségként kezeli a szegényeket.

Matolcsyn nevethetne az ország, de kínjában. Nehéz nevetni az unortodox Matolcsyn és a tevékenységén, amely milliók életét keseríti meg és teszi kilátástalanná az ország felemelkedését.

http://www.parlament.hu/irom39/13038/13038-0001.pdf

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE