Magyar Közélet

Bíráink tanulhatnának a brit ítészektől!

|

Jól megrakta hívatlan látogatóját az idős öklöző! Egy vakmerő 23 éves fiatalember támadt rá egy idős házaspárra Nagy-Britanniában. Kést rántott és az értékeiket akarta. Azonban ekkor érte a meglepetés, mert ő kapott egy-kettőt a szeme alá! A megfenyegetett férj ugyanis egy idős ökölvívó, a 72 éves Frank Conti volt, aki az első ijedség után alaposan megsorozta és kiütötte a meglepett támadót. A kiérkező rendőröknek így igazán sok dolguk nem volt, már csak össze kellett szedni a földön fetrengő sérült férfit, mert az idős úr a dolog nagyját már elvégezte előttük.

Frank ContiA 23 éves betörőt a napokban négy év börtönre ítélték és a bíróság a veréssel kapcsolatos ügyre csak ennyit mondott: „szerintünk a rabló csak azt kapta, amit megérdemelt.”

Azért valljuk be őszintén, Frank Continak marha nagy szerencséje, hogy nem Magyarországon születet, nem itt él, és nem nálunk védte meg magát, feleségét és értékeit. Képzeljük el, ha kishazánkban történik az eset. Szoboszlai bácsihoz hasonlóan a hatóságok láncra verve, ahogy a kutyát szokták oltásra húzni, vitték volna fogdába a kisöreget. Viszont a „pórul” járt ifjú titánt, mint sértettet azonnal kórházba szállították volna látleletvétel céljából, meg hogy közpénzen felgyógyítsák. Betörőnknek még azt a mesét is elhitték volna, hogy gyanútlanul, minden hátsó szándék nélkül és természetesen teljesen véletlenül tévedt -egy papírvágó késnek látszó tárgyal a kezében- ennek az igen agresszív bokszolónak az otthonába. Így nálunk az öreg Franknak kinézne minimum két év felfüggesztett, az életveszélyt okozó, nyolc napon túlgyógyuló testi sértésért. Sőt, ha súlyosbító körülményként a bíróság figyelembe veszi, hogy az öreg hivatásos profi bokszoló volt, akkor még akár letöltendő büntetéssé is válhatna az ítélet, esetleg ráadásként még egy-két évet oda is suhintanának. Aztán, mint Szoboszlai bácsi esetében, a közvélemény felháborodására és nyomására később a bíróság megrovás intézkedést alkalmazna vele szemben is, enyhítve ezzel az első fokon kiszabott egy év (végrehajtásban 2 évi próbaidőre felfüggesztett) fogházbüntetést, és nagykegyesen elengednék a perköltséget.

szoboszlai1A procedúra végén az idős házaspárnak is el kellett volna hagynia otthonát a „sértett” és népes családja zaklatásai, fenyegetései miatt, mert itthon a csibész, csaló, tolvaj gazembereket védi a törvény! Kitakarják az arcukat a TV-ben és az újságokban, a nevük kezdőbetűit írhatják csak ki, nehogy fel lehessen ismerni őket! Ezzel szemben a becsületes embereket, akik jobb híján megpróbálják megvédeni magukat és értékeiket, jól meghurcolják!

Hát igen, ez ma Magyarország. Azért van még mit tanulni a Lajtán túli igazságszolgáltatástól a magyar igazságtalanságszolgáltatásnak!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE