Kiemelt, Magyar Közélet

Navracsics szerint a Kúriának igaza van

|

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este foglalkozott a deviza alapú hitelekkel is. A fideszes politikus szerint a Kúria jogosan döntött úgy, hogy megvárja az Európai Unió Bíróságának döntését, és igaza van abban, hogy egy ilyen széles körű társadalmi probléma kezeléséhez jogalkotásra van szükség.

Navracsics szerint a Kúriának igaza volt akkor is, amikor jogegységi döntésében kimondta, hogy ilyen széles körű társadalmi problémát a jogalkalmazás nem tud kezelni, jogalkotásra van szükség. Ám ahhoz még meg kell várni a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bíróságának és a magyar Kúriának a döntését. Véleménye szerint az egész magyar igazságszolgáltatás számára irányadó lehet a közösségi jogi megközelítés.navracsics

“Azt vegyük már figyelembe, hogy 2002-től 2010-ig itt mindenki vígan vett fel devizahiteleket, és most, amikor baj van, akkor viszont egyik napról a másikra várják a megoldást” – jegyezte meg a fideszes politikus.

Nagyon sok féle devizahitel van, a jogalkotó pedig egyedi esetekre nem hozhat szabályokat. Meg kell találni az általános pontokat, mint például az egyoldalú kamatemelést, az egyoldalú szerződésmódosítást, és azokban kell dűlőre jutni. A probléma bonyolult, a jogszabály megalkotásakor olyan kérdésekre is választ kell adni, hogy csak a hatálybalépése utáni szerződésekre érvényes vagy a korábbiakra is, csak a lakáshitelekre vagy másra is – fejtette ki az igazságügy-miniszter.

A Fidesz frakció dolgozik a probléma megoldásán, ehhez az igazságügyi tárca minden segítséget megad, a nemzetgazdasági minisztérium pedig a költségvetési lehetőségeket tanulmányozza – mondta Navracsics Tibor, aki kérdésre válaszolva azt is megjegyezte: szeretné, ha még ebben a kormányzati ciklusban születne megoldás a devizahitelek ügyében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Névtelen

  HAJRÁ MENYHÉRT PÉTER! Miért nincs jóval több Önhöz hasonló honfitársunk, aki ilyen korrekten kiáll a tények mellett. Az elmúlt évek Magyarország legsötétebb történelmi időszakait is hajazzák. Felfoghatalan, hogy Mo jelenlegi parlamenti képviselői tudtával, a közigazgatás támogatásával az Európai Unióban megengedheti magának, hogy saját állampolgárait a törvényen kívül helyezi, adósrabszolgaságba löki, nyilvánvaló bűncselekmények elkövetését figyelmen kívül hagyja, ezzel gyermekes családok életét teszik teljesen tönkre! Mekkora szermétség, hogy ezek az emberek anno csak azért, mert 5 éve kerültek olyan korba, hogy pl. gyereket vállaljanak, saját otthont teremtsenek, nyilvánvaló csalással az egész jövőjüket, munkájukat, családjukat teljesen romba döntik, idegronccsá teszik! Miközben ezek a hazaárulók az adófizetők pénzén dőzsölnek és hozzák az EU -ban megengedhetetlen diszkriminatív jogtalan törvények tömkelegét. Ezeket az embereket nem elég leváltani. Ezek olyan súlyos cselekmények, amelyért feleniük kell!!

  ↑ LinkVálasz
 2. Menyhért Péter

  Ez egy jogászhoz méltatlan hadoválás, mellébeszélés!
  Navracsics április óta kapja minden anyagomat, így pontosan tudja, hogy ez egy színtiszta bűncselekmény.
  kérdés az, hogy csak Orbán védi a csányi-haverját, meg a fidesz illegális, lopott pénzből finanszírozását, vagy ebben Navracsics is benne van?
  Ha megkapom a Svájci államügyészségtől a visszajelzést a tolvaj-csaló magyar bankmilliárdosok frankhamisítási ügyében, az összes képviselő ultimátumot kap a bűnpártolása miatt.
  Részletek a DAC csoport honlapján.
  https://www.facebook.com/groups/devizacsalas/
  Menyhért Péter

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE