Patacsi Pilvax, Pilvax Primőr

Nyílt levél Nagy Bandó Andrásnak

|

Kedves András!

 Ismerjük egymást uszkve 20 éve. Te országosan ismert művész vagy, én csak egy amatőr blues zenész. Levelem a legjobb szándékkal íródott, ne vedd zokon, ha itt-ott kemény…

Ugye, a kampányleveled nem egy újabb stand-up comedy?

Bizonyára nem az, hiszen igen szép, tiszta gondolatokkal teli, itt-ott megható és gyakorlott tollforgatóra, briliáns Bandó-humorra, jó szónoki képességekkel is bíró előadóművészre vall. Csak hát.., tudod, sok hasonlóval találkozunk a választások közeledtével. S ezekkel már teli a padlás.

De nem kétlem, hogy szándékaid tiszták és nemesek. Azonban egyetlen témát hiányolok lélekmelengető megnyilatkozásodból, de azt nagyon!

Hallottál már a “devizahitel” tragédiáról? Mint újkori magyar unikumról? Neked van ilyened? Mert, ha van, tudod, miről beszélek, ha nincs, nincs miről beszélnünk a továbbiakban…nagybando

Ugyanis per pillanat ez 4,5 millió magyar szavazópolgár legégetőbb problémája, napi kínszenvedése, teljes reményvesztettségének, kifosztásának, kisemmizettségének, a politika iránti és a politika számára végzetes bizalomvesztésének és kilátástalanságának oka.

Azt írtad, „A választók véleményére is kíváncsi vagyok: vajon ők akarják-e, hogy más legyen a politika?” András, nem akarjuk! Mármint azt, hogy ismét a politika következzen. Ugyanis, önmagában a politika, kiváltképp’ a politikus szó az, ami engem – és még sokunkat – végtelenül irritál, mi több bicskát nyit a zsebünkben. Vagy, hogy Szanyi „úr” legutóbbi, intelligencia szintjét is nyíltan valló elszólását idézzem: „Tele van vele a tökünk!”

Sajnos, leendő házigazdáddal, az LMP-vel is csupán csak annyi a bajunk, mint a többi párttal: most már úgy kerüli a “devizahitel” témát, mint a forró kását (Igaz, egy pécsi kampány fórumra elhozták Róna Pétert, szóba is került az ügy, de azóta..?)  Vajon miért? Tán csak nem rettegnek ők is, hogy valami olyasmibe nyúlnak, amit számukra /is/ letiltott, kvázi tabutémának ítélt a pénzhatalom?

 Ez a tabu pedig nem más, mint a nemzetgyilkos „devizahitel”.

Gyanítjuk, hogy az 1989-ben, német mintára kötelezően átvett – vagy inkább ránk erőszakolt? – „demokratikus paletta” egyik, eredendően és megtervezetten színt és színdarabot játszó -, legalább négy évig mesés megélhetést biztosító „festékhelyére” pályázó ál és megélhetési pártocskák egyöntetűen kerülik e súlyos – és ha figyeled a fejleményeket, a környező országokban egy tollvonással megoldott – problémát. Legtöbbjének azért nincs még tippje se a megoldásra, hogy még véletlenül se haragítsák magukra a Parlamentbe jutással számukra minimum négy évig mesés pénzeket és még mesésebb kapcsolati tőkét biztosító háttér-pénzhatalmat. Jaj, csak azt ne! Inkább dögöljön meg az hosszútűrő, genetikusan búskomor, pár millió nyavalyás és birka magyar, akivel csak gond van, s aki volt olyan „felelőtlen”, hogy felvette a „devizahitelt” (és legyen az ő baja, ha nem jött rá, mennyire mocskosan átverték).

Arról tudsz-e kedves András, hogy Magyarországon már több mint 3000-ren lettek a „devizahitel” miatt öngyilkosok? Azaz jóval több áldozatott szedett, mint 1956, zusammen!

 Arról tudsz-e, hogy – bár a kormány azt fuvolázza: „Európában egyedülálló módon megsegítettük a devizahiteleseket” – érdemi lépés, igazságtétel máig sem történt, csak ígérgetnek, nyilatkozgatnak, milliárdokat fecsérelve ócsai gettót építenek, egymást leuzsorázó bulvár színjátékkal kábítják a népet, miközben a sokkoló napi valóság most, 2014, elején az, hogy a (lassan vesztüket érző?) bankok minden eddiginél elszántabb rohamot indítottak ellenünk?

Ha belekukkantasz e gyászos témába, ugye, azt Te sem gondolnád komolyan, hogy az „árfolyamgát” nem egy újabb bankmentő kreálmány, mert csak újabb és végeláthatatlan adósságcsapdába küldi a belépést vállaló gyanútlan sorstársunkat? Ja és eltereli a lehetőséget az igazság kimondásáról, hogy tudniillik CSALÁS, kvázi bűncselekmény történt.

Amennyiben bejutsz a Biztos Megélhetés Házába, azt kivizsgáltatod-e, hogy a Kúria alkalmas-e a feladata betöltésére? Mert szerintünk – NEM!

(ha netán érdekel, hogy miért nem, egyesületünk szakértői állnak rendelkezésedre, hosszú hónapok munkájával kigyűjtött, érvényben lévő, hatályos magyar jogforrásokon alapuló érvgyűjteményt teszünk útravaló ajándékként a kezedbe, ha felvállalod)

Arról tudsz-e, hogy továbbra is súlyos havi tízmilliárdok szippantódnak ki a már amúgy is lerabolt országunkból a nyugati anyabankokba, véglegesen legyengítve ezzel a magyar gazdaságot, harminc-negyven évvel ezelőtti szintre visszavetve a belső fogyasztást? Mit gondolsz, a bűnösök közül rájött-e már valamelyik, hogy hatalmas öngólt rúgtak? Mert a becsapottak, kiraboltak soha a büdös életben nem fognak többé hitelt felvenni. Inkább gyalog járnak, zsíros kenyéren élnek. Ez kellett a bankoknak?!

No, szóval, kedves András, szeretünk Téged, és ígérjük, hatalmas X-et nyomunk a szavazólapra, ha legközelebbi expozédban felvázolod a „devizahitel” azonnali és végleges megszüntetésére, a becsapott milliók kártalanításra, a bűncselekményt elkövetők, felelősök megnevezésére vonatkozó konkrét elképzelésed, munkaterved.

 

 

Üdvözlettel,

Fekete Kálmán

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Péter Menyhért

  Sajnos a Damm Andrea videó már a múlté, elavult. a hozzászólásom:

  Kedves barátaim!
  Csalódtam Damm Andreában, akit eddig nagyon nagyra tartottam annak ellenére, hogy sohasem mondta ki: ez a csalás BÜNTETŐÜGY. Hogy is gondolta ő jogász létére, hogy nem akarja a bűnözők megbüntetését, csak álljanak le vele alkudozni? Szánalmas ez a videó: ezek az emberek most értek oda, ahol a DAC (Deviza Alapú Csalás áldozatai)
  https://www.facebook.com/groups/devizacsalas/ csoport elkezdte a működését júliusban. Ha valakit érdekel, nézzen utána: a oldalunkon minden rendelkezésre áll letölthető formában, ha a fájl fülre kattint.
  Sajnos, ez a két jogász az ócska rendszer kollaboráns tagja, hiszen normális ember nem akar a csalókkal reggelizni-alkudozni.
  Szomorú vagyok, mert ez a magát demokratának valló díszes társulat könnyedén átlépdel azon tízezrek nyomorán-halálán, akiket ez a Bankszövetség nevezetű maffia szervezet tett tönkre.

  ↑ LinkVálasz
 2. kúria

  Tájékoztató a Kúria Pfv.I.20.728/2013. számú elvi jelentőségű ügyben hozott határozatáról 2014. február 4.

  A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (Hpt.) 213.§ (1) bekezdésének e) pontja értelmében semmis az a fogyasztási, lakossági kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza a kölcsön törlesztőrészleteinek számát, összegét, és mindezek bírói mérlegeléssel sem határozhatók meg (tehát a semmisség nem orvosolható).

  A kölcsönszerződés érvénytelensége az azt biztosító vételi jogot alapító szerződés érvénytelenségét is maga után vonja, így az arra alapított ingatlan kiürítése iránti végrehajtás alapján veszti, annak megszüntetése indokolt.

  Budapest, 2014. február 4.

  A Kúria Sajtótitkársága
  Információs levelek by Hitelszövetség

  Pannónia u. 12. Budapest, HU 1704 Budapest Pf.101. Hungary
  Sent to cselenyilaci@gmail.com — Unsubscribe

  Delivered by

  ↑ LinkVálasz
 3. Péter Menyhért

  Kedves ZKD!
  Bűbájosan mellébeszél!
  Orbán beszélhet ostobaságokat, mert a csányi (csupa kisbetűvel!) a barátja, és valószínűleg a gazdagodásának egyik segítője is – telik a milliárdos úrnak a magyar emberektől lopott pénzből.
  Arra azonban kíváncsi vagyok kedves Dániel:KORRUPT vagy , vagy csupán GYÁVA?
  Tavaly július 2. óta te is, meg a jobbik vezetői is megkapták a feljelentésem, és minden anyagomat.
  Vajon, miért nem mondtad el soha a parlament színe előtt, hogy a magyar ügyészség a bankármaffiát védi; a kormány a bankokat támogatja devizaadós megsegítés címén, miközben az állami költségvetésből eddig ellopott EZER MILLIÁRD Ft-ról gálánsan egy szó sem hallatszik???
  Ez a szégyenletes bűnügy egy közepes kvalitású büntetőbíró által is egy-két hónap alatt alapjaiban megoldható LENNE, ha a korrupt ügyészek és rendőrök nem akadályoznák meg a nyomozás ELKEZDÉSÉT!!
  HA TI JOBBIKOSOK IS UGYANOLYAN KORRUPT, MOCSKOS PÉNZZEL MEGVETT BAGÁZS VAGYTOK, MINT A SZOCIK, akkor ne vigyétek utcára a saját politikai karrieretek miatt az embereket!
  De szokásos “civil” módomon, nem szidlak anélkül, hogy alternatívát ajánlanék a tisztességed helyreállításáért.
  Nektek, mint politikai pártnak, lehetőségetek van nemzetközi sajtótájékoztató szervezésére.
  SZERVEZZ EGY ILYET, ÉS ÉN BÁRKIVEL SZEMBEN BEBIZONYÍTOM A CSALÓ-GYILKOS BANKÁR-MAFFIA BŰNÖSSÉGÉT.
  Vajon, van benned bátorság, kurázsi?

  Menyhért Péter, szolgálati nyugdíjas tűzoltó főtörzs

  ↑ LinkVálasz
 4. elkúria 2 x-is elkúrta!

  Ebből nemzetközi botrány lesz
  Eddig a “devizahitelek” körüli balhé jórészt az országon belül maradt, de ezzel a megközelítéssel szerintem elérik, hogy Svájc is kiakadjon, és kénytelen legyen állást foglalni CHF hamisítás ügyben. Ha legálisnak ítélik, azzal beismerik a nemzetközi bankok maffiaműködését, ha nem, akkor viszont az anyabankok kénytelenek lesznek vállalni a magyarországi fiókjaik által elkövetett bűncselekmányeket, és kártérítést fognak fizetni.

  http://www.civilkontroll.com/ebbol-nemzetkozi-botrany-lesz-10-milliardos-chf-hamisitas/

  ↑ LinkVálasz
 5. Traffipax igen, magánjogvédelem nem.

  Kalman Rezsny
  A Lombard Lízing és a hasonló pénzintézetek a rendőrség védelmében. Traffipax igen, magánjogvédelem nem. Magyarország 2014. január.

  A lízingcég csalásra és megtévesztésre alapuló szerződésekre jogtalanul és pofátlanul gyűjti be az autókat. Ez már évek óta így történik és senki nem beszél róla és senki nem tesz semmit ellene. A lízingcég kényére-kedvére változtatja a követeléseit és ha azt nem hajlandó az ügyfél megfizetni –mert végre tudatára ébredt, hogy átverik – akkor behajtókat küld ki az ügyfél címére, akik megpróbálják elvinni az autót. Sajnos akik az utcán tartják az autóikat azoknak az autóját szó szerint ellopja, ellopatja a lízingcég. A rendőrség pedig ezt (is) csukott szemmel nézi. Nem úgy, mint a –lassan már kilométerenként megtalálható – traffipaxot…
  Az senkit nem zavar ebben az országban, hogy onnantól az illető vagy akár az egész család eleshet a bevételüktől, hiszen sok esetben autó nélkül nem tudja az ember végezni a munkáját. Nem fog tudni megélni, nem fogja tudni fenntartani a családját. Sőt – ha úgy tetszik – adót sem fog tudni fizetni. Ez persze nem gond. Az állam inkább fizet munkanélküli segélyt valakinek, akitől jogtalanul ellopta a lízingcég az autóját és emiatt ellehetetlenült, mintsem, hogy végre rendet tegyen és jogkövető magatartásra bírja a pénzintézeteket.
  A lényeg, hogy a pénzintézetek azt tehessék, amit csak akarnak. Az egyetlen ország Magyarország, ahol mai napig is azt tehetnek, amit akarnak. Valamiért ez itt összejön nekik… Amit a kormány és bármilyen politikus, – aki az elmúlt 10 évben aktív volt – mond és ellenük kommunikál, az csak parasztvakítás. Hogy miért kell ezt a rendszert a mai napig is fenntartani, arra van néhány ötletünk, de a lényeg, hogy fent van tartva és köszöni szépen jól van!

  A pénzintézetek a mai napig is csalástól és jogellenességtől hemzsegő szerződésekkel hajtanak végre, behajtanak és most már lopnak is!!
  Ezzel súlyos kárt okoz a lízing cég, amit majd meg kell, hogy térítsen! Senki ne legyen gyáva és kishitű és perelje be ezeket a cégeket! Kártérítési igénnyel! Minden devizaalapú szerződés, amelyet a lízingcég kötött hemzseg a jogtalanságtól és szabálytalanságtól! Ami viszont az ország további szégyene, hogy 2014-ben azért tartunk fenn rendőrséget, hogy azok védjék a megtévesztésre alapuló szerződéseket kibocsátó és a bűncselekmények garmadát elkövető pénzintézeteket.

  A médiumok is maximum annyit tesznek, hogy kijönnek a helyszínre, de már megvágva és mindössze néhány szóban lebutítva közlik az esetet, ahelyett, hogy érdemi riportokat és oknyomozást folytatnának. (Nagy tisztelet a kivételnek! ) De hát persze nem lepődünk meg, hiszen ugyanazok működtetik a médiát, akik hagyják, hogy még mindig szabadon garázdálkodjanak a pénzintézetek Magyarországon. Teszik ezt akkor, amikor már mindenki tudja, hogy mit követtek el…

  ..és erre szokta nekünk valaki azt mondani, hogy: „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok… „

  Apropó politika és politikusok. Kérnénk mindenkit, hogy küldje el ezt a cikket és videót a kedvenc pártjának és annak elnökségéhez. Ugyanis ők mind azt hangoztatják, hogy „értünk vannak”. Nem ígérgetésekre, hanem konkrét tettekre van szükség! Tettekre, melyek megvédik az állampolgárokat és tettekre, amelyek eredménye képen megnevezésre kerülnek azok a felelősök, akik miatt Magyarországon megvalósulhatott és fenntartható maradt az évszázad pénzügyi csalása!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=iI9x-y3sPxY&list=PL-CCPslOMA9D_4HUQ96yVTEWwsuRL3W3z

  https://www.youtube.com/watch?v=462yGMOUS64&list=PL-CCPslOMA9D_4HUQ96yVTEWwsuRL3W3z

  https://www.youtube.com/watch?v=ZLImaFsrsAg&list=PL-CCPslOMA9D_4HUQ96yVTEWwsuRL3W3z

  https://www.youtube.com/watch?v=YPltpVGD7ss&list=PL-CCPslOMA9D_4HUQ96yVTEWwsuRL3W3z

  https://www.youtube.com/watch?v=Kux9NOAMYgE&list=PL-CCPslOMA9D_4HUQ96yVTEWwsuRL3W3z
  LOMBARD: olajozott ügyek
  youtube.com
  – Sanyi, te vagy? – Igen. – Lombard vagyok! Újabb autót vittem el, nincs bírósági határozatom, csak szólok, hátha keresik… – Rendben… Vágatlan videolista…

  ↑ LinkVálasz
 6. senki nem tesz semmit!

  Öngyilkos lett a debreceni gimnázium volt igazgatója

  Nem ismertem személyesen, de sajog a lelkem a szomorúságtól, együttérzéstől! Ismét egy ember.

  Annyit tudok róla, hogy tiszta szívű, igaz lelkű, becsületes EMBERként élte az életét. Diákjait, kollégáit és legfőképpen családját nagyon szerette.
  És akkor ez a tiszta lélek egy napon megkérdezhette a Jó Istent, hogyan tovább. 40 év jó pár évtizedében nyilván oly sokszor csalódhatott, hogy nem volt már miből erőt merítsen a jövőbeli reményeihez. Hogy jobb lesz. Hogy változás lesz.
  Micsoda kilátástalanság kell egy ilyen tett megtételéhez?
  Borzasztóan sajnálom. Nem is lehet erre szavakat találni.

  Pontos adatokkal sem lehet már szolgálni, mennyi a hitel miatti halálesetek száma. De annyi bizonyos az én világomban, hogy ez a társadalom szégyene!

  MINDENKIÉ!

  Mindenkié, akinek csak a legapróbb kis lehetőség is a rendelkezésére állt a megoldást illetően és mégsem TETT SEMMIT!

  “Hétfő este öngyilkos lett, vonat elé vetette magát Sz. Szabolcs egykori debreceni iskolaigazgató, akit tavaly novemberben nagy erővel kerestek családtagjai, miután eltűnt. A férfi másnap előkerült épségben. A 42 éves tanár akkor úgy fogalmazott: hiteltartozásai miatt lett elege, ezért kóborolt el a környező erdőkbe.”

  Forrás: magyarhirlap.hu

  ↑ LinkVálasz
 7. hitelsikerek

  Semmisség és végrehajtás felfüggesztése egy csapásra!
  ….a PKKB 9.P. tanácsa már az első tárgyaláson kimondta az Unicreditnél megkötött kölcsönszerződés semmisségét a Hpt. 213§ (1.) bek. d.) pontja alapján. Sem a szerződés, sem az üzletszabályzat nem tartalmazza a hiteldíj-változás feltételeit.
  http://hitelsikerek.hu/semmisseg-es-vegrehajtas-felfuggesztese-egy-csapasra/

  ↑ LinkVálasz
 8. Keresztes László Lóránt

  Kedves Kálmán! A fenti írásra Bandó válaszolt, ezt szeretném röviden magam részéről is kiegészíteni. Nincs nekünk tabutéma, sokszor inkább mi magunk vagyunk tabu, a sajtó szemében. Egyetértve a gondolataiddal, azt szeretném leírni, hogy az elmúlt időszakban mit tettünk, mit tettek a kollégák. Az említett pécsi fórumon, ahol részünkről Róna Péter és Schiffer A. vett részt, arról a javaslatról adtunk tájékoztatást, amelyet addigra már be is nyújtottunk az Országgyűlésnek. Van ugyanis egy kormányunk, ami a rendszerváltás óta példátlan hatalmat tart a kezében, de csak látszatintézkedések történnek. Tavaly ősszel követeltük (az ennek megfelelő törvényjavaslatot pedig be is nyújtottuk), hogy a bíróságok legyenek kötelesek a devizahitel-szerződések egészének érvényességét vizsgálni, hogy törvény tiltsa a banki követelések átruházását, és deviza alapú lakáshitel-szerződésből származó követelés miatt ingatlanra végrehajtást vezetni csak jogerős bírósági ítélet alapján legyen mód. Novemberben Schiffer megbeszélést folytatott a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet képviselőivel, és az LMP két további javaslatot is megfogalmazott. A 2014-es költségvetéshez módosító indítványt nyújtottunk be, hogy a bíróságoknak 4 milliárd forinttal több jusson, hogy kezelni tudják a megnövekedő számú devizahiteles pert. Emellett javasoltuk, hogy a Magyar Nemzeti Banknak kezdjen tárgyalásokat a Svájci Nemzeti Bankkal annak érdekében, hogy biztosítani tudják a magyar devizahitelek kiváltásának forrásait. Miután a Kúria meghozta jogegységi döntését a devizahitel-szerződések kapcsán, újabb lépéseket tettünk. Törvényjavaslatot dolgoztunk ki annak érdekében, hogy a hamarosan életbe lépő új polgári törvénykönyvben tiltsák meg azokat a devizahitel szerződéseket, amelyek nem abban a pénznemben tartják nyilván a tartozásokat, mint amiben azokat fizetik. Most azt tudtuk tenni, hogy kidolgozzuk azokat a javaslatokat, törvénymódosításokat, amelyek a már bajba került devizahiteleseken segítenek, és a jövőre vonatkozóan kizárják hasonló katasztrófák kialakulását. Felelőtlenül ígérgetni, és kiabálni mi nem fogunk. Általánosságban az a feladatunk, hogy a polgárok érdekeit hitelesen képviselő közösségekre felhívjuk a figyelmet, őket amennyire tudjuk, támogassuk, és az ily módon kialakuló együttműködésekre alapozva alternatívát nyújtsunk. üdvözlettel, Keresztes László Lóránt, LMP

  ↑ LinkVálasz
 9. Péter Menyhért

  Kedves András!
  Tökéletesen megértem, és becsülöm a hozzáállását. 2010-ben heteket töltöttem az utcán, hogy az önkormányzatba bejuttassuk az LMP fiatal, korrekt és nagy tudású jelöltjét.
  Ma már nem érdekel a politika, meg választás sem.
  Ha létezne egyetlen olyan párt, amelyik meg tudná törni az elhallgattatás csendjét, és a magyar eberek megtudnák a tényt, hogy 2013 július 2-a óta ül a legfőbb ügyészség a bűnvádi feljelentésen, és szabotálja a vizsgálat ELKEZDÉSÉT, akkor egységesen rájuk szavaznánk, mi meghurcoltak.
  Nehéz elfogadni a tényt: ma, Magyarországon az ügyészség a bűnözőket védi saját államunkkal, saját polgárainkkal szemben!
  Nem vagyok naiv, bár mindig remélek: hátha egyszer betör a politikába is a józan paraszti ész.
  Jelenleg egyetlen esélyünk lehet a megoldásra, és az nem itthon van: talán a svájci államügyészségnek nem fog tetszeni, hogy csaló magyar bankvezérek fedezetlen CHF milliárdokat “teremtenek” a semmiből.
  A választáshoz sok sikert kívánok.
  üdv menyus

  ↑ LinkVálasz
 10. Nagy-Bandó András

  Szia, Kálmán!
  emlékszel, találkoztunk is azon az LMP fórumon, melyen Róna Péter, hozzá méltó alapossággal, de még általam is kifogásolhatónak mondott előadáson beszélt a devizahitel tragédiáról. Mivel én nem vettem föl hitelt, akkor sem érintett ez a rettenetes ügy olyan mélyen, mint Titeket, akik érintettek vagytok, ha többször beszélgettem az érintettekkel, és ami a kezembe került, elolvastam róla. Ez érthető. Ugyanakkor több barátom, még több ismerősöm szenvedi ki a lelkét emiatt a mocskos ügy miatt. Itt jegyzem meg: ne gondold, hogy azzal a fórummal az LMP lezárta ezt az ügyet. Azóta is beszéltem Sghifferrel, Keresztes Lóránttal, és nem volt olyan alkalom, hogy ne hoztuk volna szóba. Elsikkadni nem hagyják, megoldani (remélem, csak egyelőre) nem tudják, ez most a helyzet.
  Nyílt leveled kimásoltam magamnak, mint ahogy Menyhért Péter kommentjét is, alapmű mindkettő, és nemcsak megőrzöm, de föl is dolgozom.
  Tudnotok kell, és ezt Mindkettőtöknek írom: nem vagyok abban a helyzetben, hogy megmondjam a tutit. Képviselő jelöltnek lenni nem jelent többet, mint alternatívát kínálni azoknak, akik a jelenlegi politikai elit minden formájában és oldalában csalódtak. Ehhez társul (bennem mindenképpen) az, hogy amikor helyzetbe hoznak (hoztok), akkor különbül tegyem a dolgomat, mint “ezek”, meg “azok”.
  Igazatok lehet, olyan összefonódások teszik szennyessé a politika legmagasabb köreit, amiket nem tudunk megfejteni, pedig nem titkosították, de mint tudjuk, (el)hallgatni arany…
  No, ezzel, ezekkel vajon mit lehet kezdeni?
  Emlékezzetek rá: Pallag Laci annak idején nyakába vette az olajszőkítési ügyet, rá bízták, és olyan elánnal fogott munkához, mint előtte senki. És mi történt? Az olajszőkítésben gyanús (és bizonyíthatóan érdekelt) politikusok perelték be az egyébként “valós” dolgokat állító vizsgálóbiztost, Pallagot, és szegény ember sorban vesztette el a pereket… Végül visszavonult, horgászott a Körös-vidéken, és elhunyt (talán öngyilkos lett? nem tudom), mint hiába küzdő Don Quijote… Nyugodjék békében!…
  Nem áltatom, magam azzal, hogy ezt a tragédiákat hozó ügyet megtudom oldani, gondolom, Te se erre gondoltál. Akkor se ígérem ezt, ha emiatt nem teszel X-et az LMP jelöltjei mellé. Sokan röhögnének ki egy ilyen felelőtlen ígéret miatt, és tartanának engem is Don Quijote-szerű álmodozó őrültnek.
  Mégis azt mondom, tedd oda az X-et, és bíztasd a baráti körödet is arra, hogy voksoljanak az LMP jelöltjére. Ez az egyetlen párt, melynek kezéhez szenny nem tapad, és amelytől okkal-joggal-bizalommal várhatjátok el, hogy ezt az ügyet sem hagyja annyiban.
  Egyet ígérhetek: ha a “túlerő” ellenére, azaz Lázár Jánossal szemben győzök Csongrád megyében, a 4-es körzetben, szűzbeszédem a Ti leveletek legfontosabb részleteire fog épülni. Azt is megígérhetem, nem fogok udvariassági köröket futni, kemény leszek, mint a kő. (Mellesleg: független, párt támogatással induló jelölt vagyok, és egy ilyen ügyben akkor sem kötne a frakciófegyelem, ha ellentétes lenne az LMP állaáspontja. Mivel ez szóba sem jöhet, számíthattok rám.
  Amennyiben valóban pontos az adatod, hogy 3000 ember lett öngyilkos a hitelek miatt, kérlek, ezt valamiképp erősítsd meg, hogy ha erről beszélek, ne tegyem ki magam annak, hogy Rátok hivatkozva én mondok valótlant.
  Azt mondják a zsidók, aki egy embert megment, az az egész emberiséget menti meg.
  ha nem lesz 3001. öngyilkos, én már tettem valamit.
  Viszont mindenkinek (!) el kell gondolkodnia azon, hogy ez a mondást mért nem kelhetett szárnyra azelőtt, hogy öngyilkossá lettek volna oly sokan…
  Egyelőre ennyit. Nem sok, de legalább tiszta beszéd.
  Ennél többre e eprcben nem vagyok képes.
  Baráti üdvözléssel, Kálmán, és üdv Péternek is! Bandó

  ↑ LinkVálasz
 11. Péter Menyhért

  Deviza Alapú Csalás avagy a 10 milliárdos CHF hamisítás

  A közeli jövőben Magyarország a történelem folyamán immár másodszor kerülhet nemzetközi pénzhamisítási botrányba. 1922 és 1925 között mintegy 10 millió francia frank hamisításán buktak le vezető magyar politikusi körök.
  Február – március tájára prognosztizálható, hogy kirobban a világban a magyar deviza alapú csalás következtében legkevesebb 10 milliárd svájci frank összegű, fedezetlen számlapénz kibocsátása miatti botrány. A „pénzhamisítás” fogalmi köre ma már nem csupán a fizikai bankjegy másolatokat takarja, hanem a törvényes fedezet nélkül kibocsátott fizetőeszközöket is.
  A magyar kereskedelmi bankok 2004 és 2010 között mintegy 7.000 milliárd forint (nagyságrendben mintegy 40 milliárd CHF) értékben adtak ki 5-25 éves időtartamokra különböző szerződésekben deviza alapú hiteleket.
  A DAC csoport álláspontja szerint ezek olyan forint kölcsönök voltak, amellyel egyetlen országosan egységes rendszerben, a szerződésektől függetlenül, azokban nem is jelzett módon, súlyosan kárt okoztak az adósoknak, és a magyar állami költségvetésnek egyaránt. Erről az általunk bizonyítható állapotról 2013-ban feljelentést nyújtottunk be a legfőbb ügyészségre.
  Ezt az álláspontot a Bankszövetség végig tagadta, és ők Európa és a magyar kormány felé egyaránt ezeket a kölcsönöket jogszerű, devizakölcsönnek állítják be a mai napig.
  A kormányzat forintosítási szándékát is mindig a Bankszövetség állítása szerinti nagyon sok milliárd CHF értékű deviza igényel vétózták meg.
  A Kúria decemberi jogegységi határozata óta immár bizonyított tényként kezelhetjük, hogy a túlnyomórészt CHF kölcsön mögött deviza van.
  E tényeket elfogadva a DAC csoport 2014. január első hetében feljelentést nyújtott be a svájci államügyészségen, és az európai központi bankhoz, hogy állapítsák meg: milyen alapon és mekkora értékben bocsátottak ki a magyar kereskedelmi bankok idegen devizát a magyar pénzügyi jogszabályokra hivatkozva, tényleges pénzeszköz fedezet nélkül..
  Álláspontunk szerint egy bank idegen valutát csak annyit adhat ki az ügyfelei részére, amennyivel a kölcsön teljes futamidejére rendelkezési joga van.
  A magyar pénzügyi jogszabályok alapján, a tartalékrátára alapozott számlapénz „teremtésre” ugyanis csak forintban lehet jogszerű lehetőség!
  ********
  Felmerül a kérdés: mitől egységes hungarikum – csalás a deviza alapú jogügyletek összes egyedi szerződése?
  Feljelentésünk bizonyítékát a következő tények adják.
  Az adóst és az államot egyaránt, három olyan nagyon egyszerűen, banki bizonylatokkal bizonyítható tétellel károsították meg, mely az egyébként a Kúria szerint jogszerű szerződésekben nem is lelhető fel.
  Az első a jogtalan, rejtett deviza kereskedelem. A csalók arra az elavult társadalmi tudatra alapozva, hogy minden devizát a bank automatikusan forintosít, a deviza tulajdonos adós megkérdezése és felhatalmazása nélkül, önhatalmúlag forintosították, és ezzel a vételi és a kereskedelmi ár közti különbséggel, számlaadás nélkül megkárosították. Ma a törvény szerint a deviza tulajdonos szabadon rendelkezhet a rendelkezésére bocsátott deviza felett.
  A második, a legjelentősebb értékű csalás, a nem létező pénzeszköz – a deviza egyenlegek – árfolyammal történő felszorzása, az egyenleg-hamisítás. Ebben a szabályos ügyletben mindent a forintból, a valódi pénzből számolnak vissza devizává, azaz nyilvántartási számmá. Ennek következtében minden hónapban külön értékű nyitó és záró deviza egyenlegnek kellene lennie, mert az árfolyam változó. A bankok folyamatos deviza görgetése azt jelenti, hogy a számviteli törvényt megszegve, jogsértő módon értékelik a deviza átváltásokat.
  Ez az egyetlen oka annak, hogy. Magyarország a világon egyetlen ország, ahol az előírt törlesztés ellenére nem csökken, hanem nő a tartozás!
  A harmadik bizonyíték az egyenleg-hamisítás egyenes következménye: ha magasabb az egyenleg, akkor a %-osan származtatott kamatok és költségek is magasabbak a jogosnál.

  DAC csoport – Deviza Alapú Csalás áldozatai csoport
  további információk: daccsoport@gmail.com

  ↑ LinkVálasz
 12. elkúria ostoba döntése

  Egy fogadási csalás élveboncolása 2013. október 31.
  A devizahiteleseket nem lehet megmenteni, mert aki nincs, azt megmenteni sem lehet.
  Úgy is fogalmazhatnánk, ami nincs (mármint deviza), annak alanya sem lehet. A magyar devizahitelezés egy közönséges csalás. „Ennek a forinthitelnek a köze a devizához annyi, mint a parizernek a húshoz, vagy még annyi se” – írta lapunkban Boros Imre

  A Gyurcsány-kormány pénzügyi tanácsadója, Róna Péter, az Oxford Egyetem professzora 2007-ben egy Gyurcsány által összehívott megbeszélésen azzal a javaslattal állt elő, hogy a kormány terjesszen a parlament elé törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy a devizahitelekre jelzálogot lehessen bejegyezni. Mint lapunknak Róna elmondta, a megbeszélésen Gyurcsány mellett Bajnai Gordon és Veres János képviselte a kormányt, Simor András elnök és Király Júlia alelnök az MNB-t, és persze ott voltak a Magyar Bankszövetség vezetői is. A javaslat ellen a legharsányabban Simor és Király Júlia tiltakozott, a bankszövetség emberei pedig közölték, hogy ők ebben az esetben beszüntetik ezt a hitelezési formát. Erre Gyurcsányék Róna javaslatát lesöpörték az asztalról – tudtuk meg a professzortól. E háttértörténet alapján ma már megfogalmazható a magyar devizahitel definíciója. A devizahitelnek álcázott uzsorás forintkölcsön valójában egy csalárd spekulációs termék, illetve még az sem, hanem ténylegesen fogadási csalás, amelyben a pénzhez juttatott kuncsaft kizárólag egy előre megbundázott eseményre fogadhat, arra, hogy ő fog veszíteni. –

  Felelős egy sincs
  A csalók az illegálisan forgalmazott pénzügyi heroinnal átverték az államot, ezermilliárd forint nagyságrendű kárt okozva a költségvetésnek, csőbe húzták az önkormányzatokat, a csőbe húzás árát megfizettetve az adófizetőkkel, és kiraboltak közvetlenül három-négymillió embert, közvetve pedig a teljes magyar lakosságot.
  Több embert öngyilkosságba hajszoltak. Ellehetetlenítettek több tízezer munkahelyet és több százezer család egzisztenciáját, elvették több százezer család életének nélkülözhetetlen eszközét, a gépkocsiját, és megfosztottak több tízezer családot az otthonától.

  http://www.magyarhirlap.hu/egy-fogadasi-csalas-elveboncolasa

  ↑ LinkVálasz
 13. Pauer Gizella

  Teljes mértékben egyetértek a leirtakkal!Felháboritó vérlazito ami hazánkban zajlik!Most a rendőröket ajnározza hát a. Beteg és kisjövedelmű emberek akik már nem hasznos tagjai a társadalomnak .Miért is teheti meg bárki is ?HALÁLBA HAJT MEGNYOMORITOTT EMBEREKET!!DEVIZA HITEL MEKKORA CSALÁS?? Vagy a kártékony bűnöző miert segíti a magyar jogrendszer azt hogy kimenthette vagyonát Thájföldre ezt. miért segit végrehajto NAV sőt a Rendőrség is!!!EZ SAJÁT PROBLÉMA ÉVEK OTA JOGERŐS BÍRÓSA GIVÉGZÉS VAN ASOROZATOS KÁRT OKOZÓ ÉLÍ VILÁGAT.EN NEM JUTOK A MEGITÉLT P ÉNZEMHEZ. MERT HIVATALOS HELYE,KEN CSAK IDE-ODA KÜLDÖZGETNEK PEDIG CSAK RÁKOS VAGYOK NEM HÜLYE MERT LÁTOM HOGY IDŐT NYERNI SEGÍTETTEK A KÁROKOZÓNAK.KÉREM SZÉPEN HA LEHET SEGÍTSENEK!!! p_gizella @hotmail.hu

  ↑ LinkVálasz
 14. Péter Menyhért

  Kedves barátaim! Én meg csatlakoznék a nyilvános vitához! A holnapi napon levélben fordulok a Jobbikhoz és Z. Kárpát Dánielhez, melyben mindhárom pártot nyilvános vitára szólítom! kedvenc pártjaink ugyanis minden anyagomat megkapják tavaly április óta, mióta a feljelentéseim az ügyészségen vannak. A mai nap küldöm meg a közösségi feljelentésünk további több mint száz aláíróját – immár 250 körüli feljelentés irányul az egyetlen bűnügyre.

  ↑ LinkVálasz
 15. szabadrablás

  Devizahitelek – A Jobbik nyilvános vitára hívja a Fideszt és az MSZP-t
  2014. január 30.
  A Jobbik nyilvános vitára hívja a Fidesz és az MSZP képviselőjét a devizahitelesek problémáinak megvitatására
  …azért csak a Fideszt és az MSZP-t hívták meg a vitára, mert az MSZP “tevékeny részt vállalt a helyzet kialakulásában”, a kormánypártok pedig az elmúlt hetekben egyértelművé tették, hogy “önerőből nem akarnak mit kezdeni a problémával”, hanem inkább várják az Európai Unió vonatkozó döntéseit.
  http://szebbjovo.hu/devizahitelek-a-jobbik-nyilvanos-vitara-hivja-a-fideszt-es-az-mszp-t

  ↑ LinkVálasz
 16. Bírákat és nem birkákat

  A banki terror újabb áldozata!
  Hány embernek kell még meghalnia, hogy végleg lelepleződjön a XXI. század legnagyobb csalássorozata?
  Hiteltartozásai miatt öngyilkos lett a debreceni gimnázium volt igazgatója.
  Nyugodjon békében

  „Hétfő este nem bírta tovább – a Debrecen és Nagycsere között a Nyírábrány irányába közlekedő személyvonat elé ugrott. A 42 éves Sz. Szabolcs, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium egykori iskolaigazgatója három gyereket hagyott maga után.”

  http://www.magyarhirlap.hu/ongyilkos-lett-a-debreceni-gimnazium-volt-igazgatoja

  ↑ LinkVálasz
 17. Ej ej...

  orbán utasította pintért, hogy hozzon létre operatív törzset ha eldurvul a helyzet Ukrajnában. Újmagyarul ez úgy érthető, hogy Ukrajna az ürügy. Betojtak, hogy hasonló lázadás itthon is kitörhet. Naná, ezt jól tudják, hiszen pont ők pont így uszították utcára, kordonbontatták a huligánokat anno. Az operatív törzsnek lófülét Ukraja miatt kell létrejönnie. Érzik az uzsorások, hogy még a birka magyar is kezdi elveszíteni a tülrelmét, így az itthoni taxisok, tüntető devizahitelesek bányászok és mindenki más ellen az adófizetők pénzén állítják fel most azt a hadtestet, amelyik majd jól közéjük lövet, ha valaki pisszenni mert azért, hogy Paks ügyében az ország teljes kizárásával eladósítottak 9 millió embert, vagy valaki nem fideszes, vagy mert törvénytelenül elrabolják az otthonát, autóját. Most próbálja a tiszthelyttesek lefizetésével (havi 10eft emelés) maga mellé állítani a rendvéldemi szerveket ez az ország élén álló miniszterelnöli széket bitorló szégyentömeg. Emberek, térjetek már észhez, miért csak akkor veszitek észre mi történik Veletek, amikor már lőnek rátok, a saját honfitársaitok, a saját pénzeteken??? a fidesz egy kőkemény kommunista párt és ha az adófizetők pénzén felfegyverkezik, teketória nélkül fogja ezt használni ellenetek is. És befejőzik a totális diktatúra kiépítése. Emberek, pont úgy, mint az amerikai filmekben, amivel naponta hülyítitek magatokat. Menyhért Péter minden szava igaz, ahol ilyen államellenes bűncselekményeket szándékosan eltussolnak, a teljes jogtiprás, kifosztás után a tiltakozók ellen a következő lépés az erőszakos fellépés lesz!!! Szegény Magyarország…..

  ↑ LinkVálasz
 18. Péter Menyhért

  Kedves barátom! Felejtsd el az ostoba politikusi etetést az “összefogásról”. Ez egy olyan marhaság, ami a magyarok között sohasem volt, és nem is lehet! A helyzet csak a vágóhídra terelt állatokhoz hasonlítható. Az az állat-egyed, amelyik cselekszik, és megszökik, nem lesz levágva. A büntető feljelentés is ilyen. Nem “összefogást” hanem józan egyéni döntést igényel csupán! Ha az én pénzemet lopja a csányi, én jelentem fel – nem arra várok, hogy majd sokan legyünk! A nagy tömeg képződésének automatizmusa úgy működik, hogy minden egyén a saját érdekében TESZ, nem vár másra! A sok egyénből “összefogás” nélkül is milliók lesznek! 56-ban nem az “összefogásról” papoltak, hanem elindult a menet, és az emberek csatlakoztak hozzájuk! Ezt teszem én is a DAC csoport KÖZÖSSÉGI FELJELENTÉSÉVEL! Ez egy jogszerű forradalom, mely előbb-utóbb legyőzi az ügyészségi korrupciót. menyus

  ↑ LinkVálasz
 19. Névtelen

  Igen tűrünk!!! Összefogásról nálunk szó sincs!! Itt elmondjuk a véleményünket ,és mi történik semmi!!! Gyáva nyulak vagyunk!!! Ha a következő hónaptól senki de senki nem fizetne egy petákot sem,majd akkor, de csak akkor, lehetne össze fogásról beszélni!!! De míg vannak stréberek,akik”én tudok fizetni elvet vallják” és nem érdekli a másik, ha kilakoltatják,vagy öngyilkos lesz!! Nem az én családomban történt, nem érdekel, elvet vallják. Akkor mit várunk!!!! EZEK VAGYUNK MI , MAGYAROK!!! És ezt használják ki, a bankók,politikusok, az elit!!! Gondolják,hulljon a férgese,nem baj, csak egy gyenge lánc szem volt!!!!

  ↑ LinkVálasz
 20. Péter Menyhért

  Még egy apróság a “meddig tűrik” kérdéshez. Az USA-ban és Izlandon nem korrupt-gyáva-kollaboráns az értelmiség, hanem segíti az embereket, és nem tűrik néhány tucat milliárdos bankár diktatúráját! A helyzet ugyanis az, hogy nem politikusi diktatúra van ma Magyarországon, hanem a “háttérhatalmat” megszemélyesítő csányi-patai-felcsúti-stb csaló férgek Bankszövetséges maffia-diktatúrája. Amíg az emberek nem fogják fel agyilag, hogy minden deviza alapú jogügylet csalás, s tucatnyi más bűncselekmény terméke, melynek már nyilvánosak a szerződésekben nem is szereplő, rejtett kárt okozó tételek bizonyítékai; és hogy az lenne az egyetlen megoldás, ha az emberek ezrével adnák be a KÉSZ, INGYENES, MINDENKINEK ELÉRHETŐ feljelentést, akkor az ügyészség nem védhetné tovább a bűnözőket! Szeretném végre megértetni az emberekkel, hogy MEG KELL TENNIÜK, ami mindenki számára elérhető lehetőség.
  Ha a magyar ember ilyen ostoba birka marad, akkor egy emberöltő múlva fele ennyien leszünk, s talán száz év sem kell a magyarság kiirtásához-kihalásához!
  menyus egy MAGYAR, POLGÁRI szabadság-értékelvű szocdem kisember (a sorrend fontos)

  ↑ LinkVálasz
 21. Péter Menyhért

  Sokáig, mert gyávák és buták vagyunk! Lassan egy éve, hogy a folyamatban levő büntető feljelentéseim az ügyészség asztalán vannak, de a mai napig érdemi vizsgálat nem kezdődött! Az ügyészek – akárcsak a magyar elit – korruptak és bűnpártolók. Pató Pált játszanak, mert az emberek ostobák, és nem csatlakoznak a közösségi feljelentéshez! Viszik a pénzüket ügyvédeknek, meg szervezeteknek tagdíjként, költségtérítésként, miközben a büntető feljelentés ingyen van! Én egy év alatt többet értem el, mint 5 év alatt a nagy hírű ügyvédek és devizás szervezetek. Segíteni azonban csak azoknak lehet, akik elég értelmesek ahhoz, hogy a saját érdekeiket megértésék, és tesznek is érte. A birkák ugyanis vágóhídra kerülnek előbb-utóbb. menyus

  ↑ LinkVálasz
 22. Névtelen

  Öngyilkos lett egy 3 gyerekes volt iskolaigazgató a devizahitele miatt! Meddig tűrik még a magyar emberek, hogy a világ legaljasabb gazember bankár és politikus bűnözői és a magyar (i)gazságszolgáltatás korrupt senkiházi bitorlói miatt jóravaló, családos emberek haljanak meg!!!!???? Mi folyik Magyarországon emberek?? Miért tűritek? Miért??!!

  http://index.hu/belfold/2014/01/28/ongyilkos_lett_az_elkoborlo_iskolaigazgato/

  ↑ LinkVálasz
 23. Jogi anarchia Magyarországon

  Az évszázad pénzügyi csalása
  Jogi anarchia Magyarországon

  A kúria 2013.12.16 döntése azon túl, hogy jogi anarchiát eredményezett, nyíltan deklarálta azt, hogy Mo-n erőpolitizálás folyik, és a jog sem független ettől.

  A kisembernek, és az őt képviselő szerveknek , de még egyes bírói testületeknek és bírók szakmai álláspontját is lesöpri a hatalom, ha az érdekei azt kívánják.

  Jelen esetben a bankok érdekének feltétlen kiszolgálásaként elég sajátos törvényértelmezési gyakorlatról tettek tanúbizonyságot, amiben nem számított sem a jog, sem a törvényesség, sem a szakma és intézmény jogi presztízse, mindent feláldoztak a banki profitérdek oltárán, aminek Justicia gyakorlatilag áldozatul esett.

  Amikor a kúria nyilvánosságra hozta a jogegységihez kapcsolódó kérdéseit, akkor én azt hittem naívan, hogy ez egy műhelymunka lesz, és a kúria valóban felmérve a kérdés nagyon komoly társadalmi hatásait is, alapos szakmai vizsgálódást tart a kérdésben, és figyelembe vesz többfajta véleményt, hogy támadhatatlan álláspontot alakítson ki.
  Persze ez alapvető naivitás volt részemről, mert az illetékek kapcsán kiadott jogegységi már felállította azt az irányt, aminek mentén a kúria a jövőben szeretne haladni.

  A kérdésekre civil szervezetek, a PITEE, A PLSZF, és kíváló szakemberek, dr. Damm Andrea, Varga István, Makkos Albert, gondos, szakmailag kifogástalan anyagot tettek le a kúria asztalára.
  De nem csak a civil szervezetek, neves jogászok, és közgazdászok szakmai véleményét söpörte le az asztaláról a kúria, hanem a Fővárosi Ítélőtábla által adott kifogástalan, és minden oldalról átfogóan kidolgozott szakmai anyag is feltehetően a kukában végezte.

  Egyetlen szerv véleménye került csont nélkül figyelembevételre, ez pedig a Bankszövetségé, az ő érdekét képviselő Bánáti Jánosé, aki mellesleg a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, és Bodnár Zoltáné, aki többször publikált a banki érdekektől átfűtött, szakmailag nem védhető álláspontot, különösen decemberben.

  Nekem nagy csalódás az a helyzet, ami itt kialakult Magyarországon, amit a kormány csak tetőzött azzal, hogy a kúriát gyávának nevezte, amikor a leggyávább ma Mo-n a szabadságharcos kormányunk, aki annyira gyáva, hogy még a választási ígéretének betartására sem képes.

  https://www.facebook.com/pages/Az-%C3%A9vsz%C3%A1zad-p%C3%A9nz%C3%BCgyi-csal%C3%A1sa/580620625289735

  ↑ LinkVálasz
 24. nem hagy-juk mi ma-gun-kat, meg-vív-juk a har-cun-kat!

  Örülök annak, hogy egyre többen vállalnak akciókat. Pl. Csepelen ma kutyás rendőr strázsál a bankok előtt. Azóta pedig megbízható forrásból megtudtam az okát is. Csepel OTP előtt megáll egy motoros. Gyanús csomag nála, és állítólag hevesen telefonál. Bátor bankőrök felsorakoznak mögötte. Az kövérgázzal a bíróság felé veszi az irányt, majd át a síneken… Azóta is keresik a botokat, amivel üthetik a nyomát.
  Új népi játék veszi kezdetét:
  „Pla-kát itt, cso-mag ott,
  ho-vá lett a mo-to-ross?
  Kö-vér La-ckó i-de-ges,
  Pol-gár-mes-ter in-te get,
  KA-pi-tány meg sza-lu-tál,
  de-vi-zás-ra ki-a-bál.
  De nem hagy-juk mi ma-gun-kat,
  meg-vív-juk a har-cun-kat!
  Ma-gyar-ren-dőr ve-lünk van!
  Fuss! Te vagy a bankár!”
  Ha elég sokan kitartóan folytatjuk az ellenállást, és nyomásgyakorlást, akkor el fogjuk érni, hogy a következő kitalált történet valóság legyen:
  Reggeli eligazításon a szokásosnál is idegesebb kapitány így kezdi: – A Kurva életbe! Elég volt! Egyetlen hazaáruló sem mondhatja meg ezentúl nekem, hogy mit csináljak! Aki úgy gondolja, hogy az esküje nem arról szól, hogy kiszolgáljuk az embereket nyomorító oligarchákat, és poligarchákat, az lépjen egy lépést előre! – Kérdő tekintetek találkoznak, tétova, apró lépések kezdődnek, és egy perc sem telik bele, de az egész állomány előrébb áll büszkén, és harci lázban. Ennél csak akkor dobog hevesebben a szívük, amikor beülnek az autóikba, és elindulnak kezükbe vett bilincsekkel a legnagyobb uzsorások és hazaáruló politikusok felé… HAjrá!

  ↑ LinkVálasz
 25. T.L.G.

  Tilk László Géza
  Már maga az a tény, hogy léteznek a DEVIZAHITELESEK, alkotmány ellenes. Nem azonos feltételek melletti kölcsönzés. A KÖVETKEZMÉNYEKRŐL már nem is szólva. Számszerűen kimutatható, hogy a DEVIZAHITELESEK lényeges TÖBBLET befizetésekre, TÚLFIZETÉSEKRE kényszerítettek. A köztudatban pedig az a banki kommunikáció, hogy először a devizahitelesek jártak jól, majd aztán … EGY KAPITÁLIS BAROMSÁG. A versenyszemlélet torz kivetítése. ELHÚZÓDÓ TÁRGYALÁSOK? Kenik mint a fekáliát, mert a KÖLTSÉGVETÉSNEK- magyar állam – érdeke az extra bankadó befolyása. A magyar állam hozzáállása álságos. Mást MOND A SZÁJ ÉS MÁST TESZ A KÉZ: A maximális perilleték 800 ezer forintról 1,5 millió forintra emelése 2011-ről 2012 évre eklatáns példája ennek a jelenségnek. A perilletékkel lényegében elrekesztették a sorstársak tömegeinek útját a joghoz jutáshoz. Nem véletlen az, hogy a sorstársak 1 ezreléke sem perel!!! CENZUSSAL JOGFOSZTOTT A MAGYAR. A magyar átlagjövedelemből közel öt havi kereset lerakása szükséges az átlagos perilleték lerakásához!!! Erre a Kúria a közelmúltban rá is erősített, kirekesztve a kölcsön összegének meghatározása vitatását. GYALÁZATOS ÉS KÁRTÉKONY JOGI CSŰRÉS-CSAVARÁSNAK vagyunk tanúi és elszenvedői, melyet csak az állam ellen indított KÁRTÉRÍTÉSI eljárások kompenzálhatnak. Az így keletkezett károk előállásában, már nem csak a torkosborz bankok a ludasak, hanem a TÖRVÉNYHOZÁS és az államgépezet is. Politikai értelemben MÁR a FIDESZ is!
  http://privatbankar.hu/makro/hetfon-kezdi-targyalni-az-alkotmanybirosag-a-devizahitelesek-ugyet-265329

  ↑ LinkVálasz
 26. Ingatlanpiac – ahol a legtöbben elvéreztek

  A középosztály álma és ébredése 2014. január 24.
  Ingatlanpiac – ahol a legtöbben elvéreztek
  A 2000-es éveket tekintve 2004-ben épült a legtöbb új lakás Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint ekkor több mint 43 ezer lakást épült. Ez 2012-re alig több mint 10 ezerre esett vissza (2013-ban ez a szám tovább zuhanhatott). A lakáspiaci árszínvonal – vagyis az adott évben eladott lakások átlagára – is esett ugyanebben az időszakban, 11,5 millióról 10 millió körülire.
  —————-
  ………..komoly nyomot hagyott a hazai ingatlanpiacon, a devizahitelek törlesztő részleteinek elszabadulása – a gazdasági válság miatt visszaeső jövedelmekkel, megugrott munkanélküliséggel (a mostani csökkenő trend döntően a közmunka és a kivándorlás miatt van)
  – pedig megnövelte a bedőlt és nem törlesztő hitelek arányát. 2007-ben még 131 ezer lakáscélú hitelt engedélyeztek, ez 2012-re 53 ezerre esett vissza. Körülbelül 110 ezer bedőlt jelzáloghitel lehet a bankrendszerben az egymillió lakáshitelből (melyből 40 ezer lehet forintalapú), pedig 2013. júniusában több mint 170 ezren voltak 30 napnál több késedelemben hitelük törlesztésével.

  http://hvg.hu/gazdasag/20140124_Igy_elt_Marci_Hevesen#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_01_24&type-id=HvgDaily&user-id=91EAC073&utm_content=top

  ↑ LinkVálasz
 27. Névtelen

  Petroviszky Úr! A helyzet – hála néhány ember komoly munkájának (Menyhért Péter, a pitee, Róna Péter, Kásler Árpád, Damm Andrea és Léhmann György anyagait is olvassa el) – nem olyan bonyolult többé!! A jelen kormányzat pontosan azt akarja láttatni az emberekkel, amint Ön állít! Tudniillik azt, hogy ezen helyzet megoldása csődbe viszi a bankokat és Magyar Államot és egyébként is, az adósok felelőssége, hogy devizahitelt vettek fel! EZ NEM IGAZ! Mára kiderült, hogy a Bankok összejátszva az elmúlt 10 év kormányon levő hatalmával, szándékos bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsíthatók. Bizonyíték van arra, hogy 2006-ban kiadtak egy közös tájékoztatót, miszerint a devizahitelek biztonságosak. Miközben a csak náluk meglevő elemző háttéranyag tudatában pontosan tudták, milyen katasztrófa prognosztizálható a deviza árfolyam emelkedés trendje szerint az elmúlt 20 év grafikonjai alapján. Azaz szándékosan és tudatosan a magyar állami szervek tudtával (Pszáf, kormány, MNB ügyészség) megtévesztették a hitelt felvevőket. Ezt a helyzetet az alábbi módon érték el.

  1.A magyar MNB szándékosan az adott szinten tartotta a forint árfolyamát és nagyon magasan a forint kölcsönöket, hogy az emberek ne tudjanak és ne is akarjanak másban eladósodni, csak ebben a devizahitelben. (Senki ép ésszel nem akart volna forint hitelt az akkori körülmények szerint felvenni)
  2. A csatlakozási tárgyalások súlyos hiányossága folytán Magyaországon nem implementálták, nem iktatták a magyar törvényekbe a kötelező uniós fogyasztóvédelmi szabályokat, melyek eleve kizárják az ilyen típusú ügyletek megkötését, ezért a bankok ezt a törvénytelen helyzetet maximálisan kihasználták. (Egyébként tevékenységük a hatályos magyar ptk és hitelintézeti tv. szerint is törvénysértő, de mint látjuk ez sem zavarja őket.)

  Amikor néhány év alatt megfelelő balek került a hálóba, a MNB – a nemzetgazdasági kockázat ellenére- az eddig szándékosan alacsonyan tartott forintkamatokat elengedte, és megkezdődhetett a rablás…..

  3. A bankok soha nem CHFt-t adtak az adósnak,csakis forintot. Ezek a devizahitelek devizát soha nem láttak, a sváci nemzeti bank sem tud ekkora összegű bankközi CHF vásárlásról. Miközben az adósok számlájára virtuális forint érkezett, a közjegyzők törvénytelenül CHF-re írtak tartozáselismerő nyilatkozatokat!!!!!

  4.Ezekre a forintköcsönökre aztán jogtalanul árfolyamrést, kamatot, árfolyamkülönbözetet is számoltak, még azt is figyelmen kívül hagyva, amikor a CHF alapkamata 6% ről 0,2 % re csökkent egy jó ideig, ami elvileg az adósoknak még jó is lehetett volna. De még ezt is figyelmen kívül hagyták, holott a svájci jegybanki alapkamatot kellett vona figyelembe veniük akkor is ha ez tényleg deviza lett volna. De nem az volt.

  5. Így fordulhat elő az a totális nonszensz állapot, hogy Mo-on nem saját nemzeti valutában, hanem CHF-ben!!!! követlhetnek tartozást a törvénytelen közjegyzői nyilatkozatok alapján, forintban kereső emberektől!
  6. Az egyéb körmönfont csalási műveletek alkalmazásáról kérdezze Menyhért Pétert, aki világosan feltárta a bűncselekmény motivációit és célját.

  Az, hogy a fenti állítások igazak, semmi nem igazolja jobban, mint hogy a magyar l. ügyészség és polt péter (szándékosan kis betűvel) szándékosan kotlik a feljelentéseken, nem meri és nem is akarja megindítani a büntető eljárást, mert egyből kiderülne, hogy ez az egész bűncselekmény sorozat a bankok és a regánló hatalom háttéralkujának része. (vannak arra utaló jelek, hogy a devizaadósoktól elsíbolt pénz milyen háttértámogatásokra pártfinanszírozásokra megy…) Azaz pontosan tudják, mi történik, hiszen ők idézték elő- szándékosan. Ezért az egész feudális hűbéri lánc, az államaparátus sunnyog, hárít, lapít, amíg csak tud.

  7. A sok külföldre menekült, üzott, becsapott adós fiatal most adja, utalja oda számukra a CHF-ben, fontban, euróban megkeresett munkája értékét ezeknek a maffia bűnözőknek. Így csinál valódi pénzt a jelenben ezen hiénáknak a múltban, csak a számláján látható virtuális pénzért…..

  Szóval: Itt nagyon súlyos bűncselekmények történtek és történnek most is.
  Az államnak nem érdeke megindítani a bünető eljárást. Vajon miért?

  1. Ha megindítják a bü. eljárást, akkor bizonyítottá válik a fenti csalás. A bűnösöket meg kellene bünteti, le kéne ültetni, illetve pénzbünetésre ítélni.Ezzel a büntetőeljárás lezárulna, de a polgái eljárások még csak most kezdődhetnének! ITT A LÉNYEG!

  Ui. ilyenkor a büntető eljárás lezárása után következhet a polgári per! jelenleg az adósok maximum az eredeti állapot helyre állítására, érvénytelenségre és semmisségre hivatkozhatnak. Ha viszont megállapítanák a devizahitelek bűncselekmény voltát, (azok is ) akkor a devizahitelesek a kártalanítás MELLETT KÁRTÉRÍTÉSRE is jogolsultak lennének. Ebben belefoglalhatnák az összes, a csalás bűncselekménye kapcsán őket ért kárt: ingatlanvesztés, ügyvédi költség, évekig dupla törlesztőréslet fizetés, egészségkárosodás, lelki, testi betegségek, idegösszeomlás, gyógykezelése stb…) Amerikában ezen cselekményekért millió dolláros kártérítést fizetnek a bankok!!! Nem ám, csak az eredeti törlesztőrészlet áll vissza, és még örüljenek a nyavalyás adósok ha egy két tökösebb polgÁri bíró helyesen értelmezi a jogszabályokat!!

  A kártérítés összege valóban elképesztően nagy lenne, de ez lenne a jogos út. Addig, amíg egy szerődést nem mondanak fel, addig jogilag a bank tartozik felelősséggel az adós felé. Abban a pillanatban, ahogy a végrehajtás során a közegyzők kiállítják a valótlan tartalmú CHF-t tartlmazó végrehajtásra jogosító iratot, onnantól kezdve az állam EGYETELMLEGES felelőssége is azonnal belép! Innentől kezdve az adósok felé nem csak a bank, hanem az egész magyar állam felelőssége fennál, hiszen a közjegyő által kiállított hamis dokumentumért az állam jogi és anyagi felelőssége is vitathatatlanul megállapítható…..

  Ezt látva, talán érthető, miért igyekeznek összugrasztani a devizahitelest a forinthitelesekkel, a nem hiteleseket a hitelesekkel, a végtörleszetteket az első kettővel, illetve diszkriminatív előnyöket biztosítani mondjuk a a köztisztviselői karnak, hogy pl. fegyveres rendőrségi dolgozókat nehogy maguk ellen hangolják (kamatmentes kölcsön nekik a dev. hitel kiváltására- a többiek meg fizessék az erdeti összeg 3-4X-ét). Kérem ez egy teljesen tudatosan megszervezett maffia akció az elejétől a végéig, melyben az összes érintett összezavarásának, összeugrasztásának, diszkriminálásának minden eleme megtalálható.

  Hogy mi a megoldás??

  Oh, hogy sírnak, hogy bankcsőd, meg államcsőd…. Igen, elvileg őket nem érdekli, hiszen az általuk okozott kárt úgyis csak közpénzből kell kifizetni. A bankokat nem kell félteni, mert ők globálisan be vannak biztosítva. Az anyavállalataiknak egyébként sem kellene mást tenni, mint a jogtalanul ellopott pénzt visszaadni.
  Azaz a megoldási javaslat lehet a következő. Mármint egy jogállamban:

  1. Büntető eljárások megindítása. Felelősök (érintett bankárok, politikusok, köztisztviselők) rács mögé tétele. Vagyonának zár alá vétele és felhasználása a jóvátételhez.
  2. A bünető eljárást követően, a bcs. megállapítása után az adósok részére a polgári jog alapján kártalanítás és kártérítés fizetése. Az állam felelős azért, mert nem tartotta be, illetve a csatlakozási tárgyalások lezárása után nem implementálta a már említett direktívákat. Mert ez tette lehetővé, hogy a bankok törvénytelen hiteleket közvetítsenek.
  3. Az államot a bűncselekmény elkövetése során (adócsalás, könyvelés során elkövetett csalás- lásd Menyhért Péter anyaga) magát is óriási kár érte.

  Mivel lehetne ezt jóvá tenni?

  1. A devizahitelezésben levő anyabankok vállalják az anyagi felelősséget, az általuk okozott kár ellentételezését le kellene vonni a mindenkori államadósságból, illetve a magyar állammal az EU Bizottsággal (ők sem ellenőrizték megfelően, hogy a magyar fél a fenti uniós normákat átültette a jogrendszerébe) egyetemlegesen álljon helyet a magyar lakosság hiteleseinek káráért!!!

  A KÁRT AZ FIZESSE MEG AKI OKOZTA! A devizahitelsek elsöprő többségének csak az volt a hibája, hogy 5 évvel ezelőtt került olyan életkorba, élethelyzetbe, hogy otthont, családot szeretett volna és MEGBÍZOTT az erre teljesen méltalanná vált állam és annak felügyeleti szervei működésében!!!

  ↑ LinkVálasz
 28. Petrovszki Mihály

  Hát igen, a devizahitel problémáját nem lehet egykönnyen megoldani. Az állam átvállalhatna bizonyos terheket, de milyen igazságos módszert tudna bárki, hogy kinek mennyit, és akkor azt a többi ember fizetné meg. A bankok nem csapták be az ügyfeleket, csak nem hívták fel esetleg eléggé a figyelmet hogy mekkora kockázata van annak, hogy a frank árfolyam elszabadul, a forint meg gyengül, és hogy a törlesztőrészletek többszörösére is emelkedhetnek. De senki sem tudta, hogy ez lesz. Engem pl. átvertek az első nagymotorom hitelre vételekor, mert nem közölték abban a Honda szalonban, hogy nem “normális” hitel, hanem svájci frank alapú hitel lesz a motoron. Buktam is 10% árfolyamveszteséget. Sőt azt sem mondták, hogy: hiába törlesztem hosszú ideig, első időkben csak a kamatot szedik be tőlem, tehát a tartozásom, a tőkerész nem csökken, csak hosszú idő után kezded azt törleszteni. stb. stb.

  ↑ LinkVálasz
 29. Menyhért Péter

  Kedves barátom!
  Remélem nem adtad fel, hogy a mocskos tolvajoktól visszaszerezd a munkád gyümölcsét!
  Csatlakozz a közösségi feljelentésünkhöz, és ne hagyd magad szemét bankár-maffiózók által tönkretenni!
  Én nagyon bízom a svájci államügyészség vizsgálatában, mert az nemzetközi botrányt eredményezhet, és akkor a magyar kormányzat kénytelen lesz a bankár-cimborák kezét elengedni.
  menyus

  ↑ LinkVálasz
 30. Menyhért Péter

  Nagyon nagyra tartom az Ügyvéd úr munkásságát, de valamivel ki kell egészíteni az itt elhangzottakat.
  A deviza alapú jogügyletek mindegyike csalás – magyarul bűncselekmény!
  A csalók által az adósoknak okozott kár túlnyomó része a polgári jogi semmisség kimondásával sem lesz orvosolható!
  Ez a HUNGARIKUM mely a világon egyedülálló módon kárt okoz az adósoknak, alapvetően az egyenleghamisítás útján jön létre – nem pedig a szerződéses jogsértések miatt!
  A világon sehol sem létezik olyan hitel, amelynél a tartozás nem csökken a törlesztés hatására!
  A csaló bankárok tucatnyi jogsértést valósítottak meg ebben a maffia-rendszerben, s ezek nem orvosolhatók a szerződés vitatottságával!
  Bűncselekményt csak a büntető bíróság a büntetőeljárásban tud felderíteni.
  Az ország szégyene, hogy a magyar ügyészség A BŰNÖZŐKET VÉDI a kötelessége teljesítése helyett, amikor szabotálják a vizsgálat MEGKEZDÉSÉT!!!
  Szerencsére ezt a játékot már sokáig nem játszhatják, mert a svájci ügyészségen tett feljelentésem várhatóan érdemi vizsgálatot jelent majd.
  Szorul a hurok a csányi félék nyaka körül! :)

  ↑ LinkVálasz
 31. Jolán Gyenis

  Rendes ember nem áll politikusnak!

  ↑ LinkVálasz
 32. yukondelta

  Valahogy az egész sztoriról -olvasva a nyitómondatot- egy régi Bizottság szám jutott az eszembe: “Magasságom 171 centi, uszkve…mélységem: putty, putty…” nagyjából ennyit is ér az egész

  ↑ LinkVálasz
 33. Ami a híradókban nem látható

  Te Kálmán! Te nem tudod ki van hatalmon 4 éve?

  ↑ LinkVálasz
 34. Névtelen

  eddig nem tudtam ,most már igen,hogy a művész Úr képviselőnek készül;ezzel semmi baj;csak az óvás és aggodalom szólal meg bennem:az eddig felépített élete megéri,hogy a “korpa közzé keveredjen” ?,ha igen ,akkor népszerűségét és ismertségét haladéktalanul használja a magyar nép szolgálatának érdekében,a hiteles emberekre nagy szüksége lenne ennek az országnak,ellenkező esetben rövid idő alatt amortizálódhat egy élet munkája
  nagy tisztelettel Cs László

  ↑ LinkVálasz
 35. Ildikó

  Egy dolgot javítanék: 30-40 évvel ezelőtt 1974-84-et írtunk. Akkor nem éhezett senki, nem volt hajléktalan senki, mindenkinek volt tisztességes jövedelme, tehát tudott vásárolni, üdülni, étterembe járni,ergo volt tehetős belső fogyasztás. Finom, friss, ízletes tejtermékek tejből, húsárú széles választéka húsból, volt iparunk, és mezőgazdaságunk. És volt 20 milliárd dollár adósságunk. Ma 130 milliárd dollárral tartozunk. Szóval csak azt akartam mondani, bár csak “süllyednénk” le most az 1974-84-es életszintvonalunkra. A nagy itthoni tömegről beszéltem, nem a tőkésekről.

  ↑ LinkVálasz
 36. Zsolt Lele

  Kedves Fekete Kálmán!
  Kérem beszélgessen el Nagy Bandó Andrással. Keressen utána hány megoldást kínált az LMP a devizahitelesek problémájának megoldására. Majd ezután írjon egy másik cikket. Talán akkor hiteles is lesz.Köszönettel

  ↑ LinkVálasz
 37. birkamenet

  Pénzszivattyú. Az hát. Te meg birka.
  A fideszes birkák továbbra sem gondolják, hogy ők lennének hülyék.
  Szerintük a világ az.

  Ez a Kálmán is…
  A Kúria vezetőjének fideszes kinevezése nem érdekli. Úgy szidja a kúriát, mintha semmi köze nem lenne a fideszhez.
  Kálmán! Birka vagy! Meneteltél is?

  Na ennyit ért.

  ↑ LinkVálasz
 38. CIB bank, MKB, Raiffeisen, Erste bank.

  Négy pénzszivattyú hagyja el az országot
  Kivonul Magyarországról a CIB bank, az MKB, a Raiffeisen és az Erste bank.
  Most magukra hagyják a már kilakoltatott, vagy még kilakoltatásra váró, fizetésképtelen tömegeket, és áttelepszenek más országokba, ahonnan van még mit szipolyozni. Ezek azok a paraziták, amik még azzal is nyereséget csinálnak, hogy kimásznak a gazdatestből és odébbállnak
  ..4 nagybank 6-18 hónap alatt itt hagyja az országot, nemsokára kezdődik a kivonulás. Ezzel megközelítőleg 50 százalékra nő a magyar állam tulajdona a hazai bankszektorban. Ami remek fejlemény, gyakorlatilag az Orbán-kormány elvégzi helyettünk a piszkos munkát, a jövő népi-szocialista kormányának nem kell majd ehhez hasonló piaci manőverekkel foglalkoznia.

  Olyanok ezek, mint a parazita, ami odébbáll miután a gazdaállat megdöglött.
  http://www.hidfo.net/2014/01/17/negy-penzszivattyu-hagyja-el-az-orszagot?fb_action_ids=269657826522776&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.UtjqXzna2ic.like&fb_source=other_multiline&action_object_map=416904925078789&action_type_map=%22og.likes%22&action_ref_map=%22.UtjqXzna2ic.like%22

  ↑ LinkVálasz
 39. Ki mondja meg, végül melyik A súlyosabb kereszt.

  Megrázó vers a Katona József Színház előadásán
  Elhangzik napjainkban Budapesten, a Katona József Színházban, az Illa-berek előadásán, a hatása ledöbbentette a közönséget.
  A színlap szerint “az előadás a mai magyar társadalom egyik fontos jelenségét, a kivándorlást mutatja meg. Jól ismert karakterekkel találkozhatunk, olyan élethelyzetben levő emberekkel, akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban.”
  Kiss Judit Ágnes: Szó
  Hazádból, hogyha még bírod,
  Ne menj el, ó, magyar.
  Hogy menekülj, lesz mindig ok,
  És mindig, hogy maradj.
  Itt áldozat, s vajon mi ott?
  Bevándorló lehetsz,
  Nem tudhatod, végül melyik
  A súlyosabb kereszt.
  Ez a föld régóta ugar,
  Terméketlen, sivár,
  De van még , ki zenét szerez,
  És színházat csinál,
  Szeret és harcol semmiért,
  Mert másként nem tehet.
  Hogy itt vagy, erőt ad nekik,
  S ők itt vannak veled.
  Lehet, hogy nem jön jobb soha,
  Ki itt él, mélyrepül.
  Megúszhatják a vétkesek,
  S te bűnhődsz vétlenül.
  Míg annyi jóval tele
  A másik serpenyő,
  Ha baj van, ki ne mentené,
  Ami még menthető?
  De itt van szükség rád nagyon,
  Sötétben lenni fény,
  Hogy fölemeld, ki megrogyott,
  És bátorítsd, ki fél.
  Maradj, mert meg kell védeni,
  Kinek nincs is hova,
  Legyen szegény, hajléktalan,
  Zsidó, meleg, roma,
  Vagy bárki más, aki alól
  Kihúzták a talajt.
  Légy fül, ha semmit nem tehetsz,
  Ki hallja még a jajt.
  Ez frontvonal, ez harcmező,
  S még így is otthonod,
  Rád simul minden rég bejárt
  Tered, kamaszkorod.
  Taposhatnak röhögve mind
  Az összes elveden,
  De szétolvadnak a szavak
  Az anyanyelveden.
  Ne hidd, hogy semmi eszközöd,
  Fegyver vagy te magad,
  Mind különleges ügynök az,
  Ki mégis itt marad.
  Maradj, tövisnek bőr alatt,
  Ha bírod még, magyar,
  Légy viszkető seb, mit kéz
  Álmában is vakar.
  Itt áldás is, másutt csak egy
  Bevándorló lehetsz.
  Ki mondja meg, végül melyik
  A súlyosabb kereszt.

  ↑ LinkVálasz
 40. Névtelen

  Menyhért Péter minden tiszteletet megérdemel, mert logikusan, érvekkel támogatva, bizonyítékokkal megerősítve tudta a nyilvánosság számára alátámasztani, hogy itt bizony ordas csalás történt a devizehitelesek és, mindannyiunk kárára. Aki csupán bunkó módon gyalázkodik rá, azt bizonyítja, hogy a csalók felbéreltek néhány ostoba bunkót, akinek a VV Rozi és Aurelio jelenti a kultúra csúcsát, azaz olyan embereket, akiknek egyébként is olyan mindegy, agyilag egy makákó színvonalán állnak= a seggük vakarása után rögön a szájukba veszik a kezüket. Ők lesznek az új magyaroroszág (szándékosan írtam kicsivel a nevet, lehet, hogy már nem is így fogják hívni) döbrögijeinek agyatlan, buta orkjai. Nyáluk csöpög és a gazdi által dobott néhány falat koncért arra ugatnak és hörögnek a lánc végén, akire a “gazdi” mutat. Menyhért Péter egy értelmes ember, remélhetőleg tudja, hogy bármilyen dühödt gyalázkodás csak azt mutatja, hogy a gazemberek elevenébe tapintott. Nincs új a nap alatt…..

  ↑ LinkVálasz
 41. Gabor Kovacs

  Szóval az ország vállalkozóbb, bátran merni bíróbb, kitörést kereső rétege (no persze jópár olyan is felvette, aki csikzsebből kifizette amikor lehetett) nekibuzdult a lehetőségnek, és hogy járt, az világos.
  Ezért szótlan most a magyar, ezért nincs virtus, mert a bátrak, akik mertek, most levegőért kapkodnak, vagy keresik külföldi kimenekülésük lehetőségét. Felelőtlenek voltak, ha igen akkor mostani nagyjaink is ugyanilyen felelőtlenek.
  És röviden valamit a számokról is. Mi egy 10 millás hitelt vettünk fel, jótálló a 27millára taksált házunk volt. Aztán jött a lavina, 83ról 170-re duzzadt a törlesztő kötelesség, ez már a diplomás minimálbérből nem ment.
  És a justitia pallosa : ment a ház, ment 2 autó, maradt 15 milla amit tiltanak a bérünkből.
  Na nem sírunk, csak ne higyjétek azt, hogy nektek kell kifizetni a mi felelőtlenül felvett hitelünket. Naivan azt hittük, ha viszik a házat új életet kezdhetünk, és Bandó itt van a kutya elásva….mert megfojt lehetetlenít ez a hónapról hónapra növekvő visszamaradt koholmány. A jog nem a magyart védi itthon nem véd a jog,, mire esküdtek ezek a bírák? , akik bambán közönyösen segítik földönfutóvá tenni honfitársaikat?
  A számok tükrében ott lubickol a valóság, az ami puskagolyó, és nem küldjül el Neked!

  ↑ LinkVálasz
 42. Miglécz Gábor

  Nagy Bandó András az én rokonszenvemet és nagyrabecsülésemet is feltétlenül bírja,
  mégis értetlenkedtem ezen az LMP-zésen. Azért, mert van, aki sokkal határozottabban képvisel olyan programot, amivel mélységesen egyetértek, és hiszem, hogy érdemben lépne mindannyiunknak jó irányba. Ez pedig Kásler.

  ↑ LinkVálasz
 43. Tatatu59

  Lett több tucat szervezet, szervezkedés csak éppen összefogás nem lett. Ez végül oda vezet, hogy senki nem fog segíteni rajtunk. Én szimpatizálnék mindegyikkel, mert tudom, hogy egy a céljuk. Csak mégis ellenkező irányba eveznek.

  ↑ LinkVálasz
 44. Névtelen

  menyhért p huzz a faszba , hülye vagy mint a segg !!!

  ↑ LinkVálasz
 45. Béldi József

  Kedves Kálmán !
  nagyon nagy igazságot írtál, nagyon tettszik, szinte minden mondatod állja a valóságot, csak gratulálni tudok Neked, és kívánom, hogy egyszer, csak egyszer jöjjön el a mi igazságunk (ami sajnos nem fog) de remény az mindig van mert ez már brutális amit a bankok művelnek mi ez ha nem uzsora kamat? Egy szenvedő sorstársad aki kb 30 éve ismer Téged,még egyszer gratulálok csak így tovább !

  ↑ LinkVálasz
 46. Haraszti Attila

  Kedves Fekete Kálmán! Igaz én csak egy redőnyös vagyok de én téged a mai naptól
  ünnepélyesen testvéremmé fogadlak. Mert szeretem az igaz őszinte szót a Nemzet büszke lehet a hozzád hasonló emberekre. A hitelesek rongyos ,elnyűtt, kitaposott cipőjét hordom én is. Egyszer találkozunk testvérem……….

  ↑ LinkVálasz
 47. Munkáspárt 2006

  Miért gondolod, hogy egy tőkés párt majd segíteni fog?
  Szerintem erre a témára van hitelesebb párt.

  A deviza alapú hitelezést spekulatív bűncselekménynek tekintjük

  Az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elítéli a kúria embertelen, szegényellenes és igazságtalan döntését, amelyben fenntartják az évtized legnagyobb banki átverését, a devizahiteles szerződéseket. Tisztességes bíróság ilyen döntést nem hozhat meg, és ha a törvények az emberek ilyen módú és mértékű elszegényítését lehetővé teszik, akkor a törvényhozás első embereinek azonnal le kell mondaniuk.

  Cinikusan arcátlannak tartjuk, hogy a Fidesz annak a kúriának a döntését kritizálta, amelyet ő állított fel, és amelynek döntéshozatalára kormányzati hatást fejt ki. A Fidesz semmilyen szinten nem képviseli a megkárosított embereket, kizárólag a bankok, oligarchák és nagytőkések érdekképviseletét látja el.

  A deviza alapú hitelezést spekulatív bűncselekménynek tekintjük. A kapitalista gazdasági rendszer tragikus megnyilvánulása, hogy a kúria döntése után az OTP részvényei jelentősen drágultak, tovább gazdagítva a devizahitel-átverés bűnöseit.

  Az Európai Baloldal szerint a mélyszegénység drasztikus elterjedését azonnal meg kell állítani, a 4,6 tartós szegénységbe taszított embernek pedig tisztességes megélhetést, munkát és alapjövedelmet kell biztosítani. Szociális Bankot kell létrehozni, amelynek célja nem a profit. A banki extraprofitot és a spekulatív célú tranzakciókat meg kell adóztatni! A gazdasági válságot nem a kisemmizett áldozatoknak, hanem a felelősöknek kell megfizetni.

  Fizessenek a gazdagok!

  Európai Baloldal – Munkáspárt 2006
  Sajtóiroda

  http://www.munkaspart-2006.hu/sajtonyilatkozat/a-deviza-alapu-hitelezest-spekulativ-buncselekmenynek-tekintjuk.html

  ↑ LinkVálasz
 48. elkúria 2. x-is elkúrta!

  Gratulálok Kálmán!
  Üdvözlettel:
  Átvert Áron

  ↑ LinkVálasz
 49. Menyhért Péter

  Kedves Fekete Kálmán
  Jól látod a helyzetet: az mszp, az lmp, a fidesz és a jobbik egyaránt korrupt, nemzetgyilkos politikát folytat. Mindegyik pártnak, a kormánynak, az ügyészségeknek, a Kúria vezetőinek, a bíróságoknak, a NAVnak, a médiának, stb április óta elküldöm a feljelentésemet és minden anyagomat a gyilkos-csaló-pénzhamisító csányi-felcsúti-patai-stb-Bankszövetség maffiáról. A legfőbb ügyészt, a helyettesét, tucatnyi helyi ügyészt kellett feljelentenem korrupció-bűnpártolás alapos gyanúja miatt.
  A magyar rendszerváltó elit a 4-5 millió károsultat meglopva, a bankok számára törvényessé tette a fekete gazdaságot, a korrupciót, a lopást, az öngyilkosságba kergetést, és nem utolsó sorban más állam valutájának fedezet nélküli kibocsátását!
  Miután a Kúria december 16-án kinyilvánította hivatalosan, hogy a deviza alapú szerződés jogszerű devizahitel, egyértelművé vált számomra a magyar elit immár második frankhamisítási botránya. 1922-25 között vezető magyar politikai és gazdasági emberek mintegy 10 millió francia frankot hamisítottak, és Hollandiában lebuktak.
  A magyar csaló bankárok ma már cca 40 MILLIÁRD SVÁJCI FRANKOT BOCSÁTOTTAK KI FEDEZETLENÜL! Ma már a számlapénzek elektronikus világában nem kell fizikailag hamisítani a pénzhamisításhoz – ezt a mi csányi sándoraink pontosan tudják! Megvették kilóra élőállat gyanánt a pártokat, politikusokat, vezető ügyészeket.
  Azért ez nem lesz mindig így: január 7-én a budapesti svájci nagykövethez írott levelemben feljelentettem a csalókat legkevesebb 10 milliárd svájci frank illegális kibocsátásáért!
  Közösségi feljelentésünket így 29-én ki kell egészítenem a pénzhamisítás bűncselekményével is.
  Kérek minden érintett deviza károsultat, hogy csatlakozzon a DAC csoport közösségi feljelentéséhez! Ehhez minden információt megkap az oldalunkon!
  https://www.facebook.com/groups/devizacsalas/
  A büntető feljelentéshez nem kell pénz, sem ügyvéd – csupán bátor elhatározás!
  Nincs veszélye, vagy kockázata a dolognak, hiszen az én áprilisi és júliusi feljelentéseimet az ügyészség a mai napig nem tudja jogszerűen visszautasítani.
  Ezért van az, hogy erről az egész magyar közmédia kussol, de az egyéb média többsége is csak hallgat. Menyhért Péter

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE