Kiemelt, Pécsi hírek

Kié a pécsi pálya?

|

A politika ma Magyarországon és Pécsett is szitokszó. Rátelepedett a gazdaságra, a kultúrára, és sajnos még a sportra is. Nagy cirkusz zajlik most a pécsi foci körül, ami már lezajlott a pécsi női kosárlabdában.

A mai magyar politika oligarchikus, maffiaszerű működése miatt, – nem csak a kormánypártok – lényegében lényegtelen: meggyőzhető-e valamiről, mondhatni bármiről egy képviselő vagy egy polgármester. A döntések erőterei ugyanis nem a választott képviselők körül, hanem egészen más erőterekben vannak. A háttérhataloméban.palya2

Páva Zsolt polgármester igazán különlegesen egyedi figurája a pécsi politikai életének. Szerintem nála kevesen láttak, hallottak több politikai, gazdasági ostobaságot, mégis megmaradt egyfajta derűs, szelíd, politikai bábnak. Olyannak, aki néha egészen elképesztő, irracionális dolgok megtételére is képes.

Aki a Vízművet is megszerezte 1 euróért, most a PMFC-t is annyiért tervezi. A PMFC és az Európa hírű női kosárlabda nem politikai játékszer. Páva Zsolt és csapata mégis azzá tették. A pécsi sport a pécsieké, nem Páva Zsolté és csapatáé. Amit Páva Zsolt és az általa irányított városvezetés csinál, az színtiszta dilettantizmus, és nem csak Pécs sportjában.

Páva Zsolt második polgármestersége alatt érdekes jelenségnek lehetünk tanúi. Jogi tanácsadókat, könyvvizsgálókat, cégvezetőket és egyéb tanácsadókat importálunk Budapestről. Tegyük fel egy pillanatra, – de csak tényleg egy pillanatra, hogy ebben nincs semmi politika. Akkor pedig ez komoly kritika Pécs városáról. Pécs egyetemi város, komoly szellemi kapacitással. A városunkban a szak és fizikai munkanélküliség mellett létezik a diplomás munkanélküliség is. Vagy a pécsi ügyvédek között nincsenek sztárügyvédek, nincsenek sztárkönyvvizsgálók, nincsenek arra alkalmas cégvezetők?

A tanácsadóktól, főleg a városunkba importált sztároktól azt várná el az ember, hogy csökkenjen az adósság, ne az állam vállalja át. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, hogy ebben a forradalmi hevületben ahol mindennaposak az át nem gondolt átalakítások, a silány törvények, hogy Pécs városát Budapesti járássá nyilvánították? Mert egyelőre csak pesti sztárok, és helyi politikai és gazdasági “briliánsok” által sújtotta terület.

Másik kérdés, hogy Pécs polgármestere, kinek a polgármestere? A pécsieké, vagy a pártjáé? Kié a pálya Páva úr? Még az Öné. Majd a szurkolók ítéletet mondanak a következő önkormányzati választásokon. Páva Zsolt egy politikai báb, de ez a bábjáték nem a pécsiek érdekeit szolgálja.

 

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE