Firkászat

Megalázó 1:2 a finnektől

|

A magyar-finn barátságos labdarúgó mérkőzés ádáz irama sem tudta megakadályozni, hogy 90 percen keresztül azon gondolkodjak, vajon miért nem viselik a magyar focisták a nevüket a mezen? Ilyen szegények vagyunk, hogy egy kis hímzésre, vagy rávasalásra sincs lóvé? Vagy becsapós trükk lehet, mert arcról úgysem lehet megismerni őket, annyira jellegtelen és arcnélküli mindegyik, hogy így burkolóznak teljes titoktartásba, nehogy eldönthessük, ki volt a leggyengébb láncszem?

fociA riporter helyett én úgy közvetítettem volna: a négyes számú magyar játékos három méterről a szögletzászló mellé lőtt. A nyolcas számú játékos addig pattogtatta a labdát, amíg az elfáradt és lekezelte magát. A kilences, tizes, és így tovább.

Összegezve az egyébként focinak nem nevezhető bohóckodást: 22 fatökű és impotens (mert a finnek sem szárnyaltak túl bennünket) kergetett egy golyót, ami mindig elgurult előlük. Ezért érdemes volt titkolózni Pintér Attilának, aki játékos korában sem volt egy Poirot, és nem a szürke agysejtekről volt híres, amit most is igazolt, mert 80 percig nem vette észre, hogy Kóman Vladimir nem hitte el, hogy focipályán van, amikor végre beállította Futácsot, aki a végén azért egy szépet ollózott a kapura, bizonyítva, hogy lett volna esélye szépen játszani, ha legalább egy félidő esélyt adnak neki. A 90. percben pedig a jóisten mentett meg bennünket a nagy szégyentől, így most elmondhatjuk magunkról, él még a magyar foci. Na, jó, nem éppen Európában, de …nem akarok egyetlen országot, vagy kontinenst sem megsérteni, inkább nem fejezem be a mondatot. Úgy gondolom ideje elgondolkodni a magyar labdarúgás teljes felszámolásán, a focipályák beszántásán és sóval történő bevetésén, majd az alapoktól kezdve, pusztán amatőr szinten újra kezdeni mindent. Hamarabb érnénk el sikereket. Így marad nekünk a stadionépítések reménye, mert most arra is nagy szükség lesz.

Ja, egyébként az eredmény kettő egy lett, és naná, hogy nem nekünk. Ez a megalázóan gyenge finn válogatott lealázott bennünket piros, fehér, zöld színű, címeres, de nevekkel el nem látott mezben.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    Szervusz Doki! Alapos okom van feltételezni, hogy miután az egész válogatott képlékeny, értsd, az új kapitány kísérletezik, ezért nincs értelme neveket írni a mezekre, mer ma ez, holnap az kapja pl. a 10-es mezet. Kóman Valdimir pedig nagyon jól fekhet valakinél, akinek beleszólása lehet a dolgokban, mert ő annak ellenére kezdő, már hosszú idő óta, hogy csak felejthetőt nyújt a pályán. Ami pedig az alapoktól történő kezdést illeti, abból nem lesz semmi, mert azok a “fejesek”, akik ebből a semmiből még a játékosoknál is jobban megélnek, ellenérdekeltek. Ömlik a közpénz, és ők minden teljesítmény nélkül zsebre vágják. El kell zárni a közpénz csapját, és az élősködők siserehada azonnal el fog tűnni. Akkor majd lesz foci. Igen, nem stadionokat kellene építeni, inkább munkahelyeket teremteni!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE