Kiemelt, Magyar Közélet

Devizaalapú hitel. Megoldás 2018-ban?

|

A Fidesz arra tud ígéretet tenni, hogy az Alkotmánybíróság, illetve a Kúria döntését követően a következő ciklus végére lehet megoldás a devizahitelek ügyében. Ezt mondta Gulyás Gergely ma a TV2 Mokka című műsorában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy nyilatkozott, hogy a helyzet kezelése során fontos érdek a bankrendszer stabilitása is.

A politikus elmondta: üdvözlik az Alkotmánybíróságnak a devizahitelezéssel kapcsolatos döntését, mert az lehetőséget biztosít a törvényhozásnak arra, hogy módosítsa a szerződések tartalmát.fizess 12

Leghamarabb májusban kerülhet sor törvénymódosításra, ugyanis meg kell várni az Európai Bíróság és a Kúria döntését – tette hozzá Gulyás Gergely.

Az Alkotmánybíróság hétfőn kihirdetett határozatában kimondta, hogy törvénnyel módosíthatók korábban megkötött szerződések, ám ebben az esetben is figyelembe kell venni minden fél méltányos érdekeit, a megváltozott körülmények között is érdekegyensúlyra kell törekedni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Menyhért Péter

  Az egészben az az undorító, hogy az összes deviza alapú jogügylet elleni EGYETLEN országos MAFFIA bűnügy a rendelkezésünkre álló bizonyítékok alapján egy fél éven belül lezárható lett volna, ha az ügyészség a magyar polgárok és az állami költségvetés érdekeit védené- ami egyébként a törvényes kötelessége – nem pedig a csányi-patai-felcsúti-bankszövetség maffia érinthetetlen milliárdosait!
  Sokáig nem húzhatják, mert már lebuktak. Minden ügyészt, minden rendőrt, minden közjegyzőt és végrehajtót, akik ebben bűnrészesek-bűnpártolók, módszeresen és név szerint fogunk folyamatosan feljelenteni. közel 20 rendőr, ügyész, követeléskezelő és közjegyző ellen a személyre szóló feljelentésünk jelenleg is folyamatban van. :)

  ↑ LinkVálasz
 2. Banktalan

  Remek!

  2018-ra gyanítom a devizahitelesek nagy része lakástalan lesz, de nem banktalan. Jól ki van ez találva kérem szépen.
  Azoknak pedig, akik még 2018-at is sikerült túlélniük küszködve, majd benyögik, hogy majd 2022-re lesz végső megoldás. Addigra meg már a probléma magától megszűnik, mert vagy visszafizette az, aki tudta (kisebbik rész) vagy utcára kerültek azok, akik belerokkantak (nagyobbik rész).

  Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE