Ez-az-amaz, Kiemelt

Devizahitel – „Egyesülni a magyarok kiírtására!”

|

Friss hír: Svájcifrank-hitelt nyög az MSZP

Három nagyobb, köztük egy nagyjából egymilliárd forintnyi frankhitelt is felvett a szocialista párt, a visszafizetés azonban egyre nehezebben megy. A párt számláit nem zárolták, de az egyik bank a választás előtti napokban a párt számára váratlanul leemelt 40 millió forintot, tavaly pedig 50 milliót. A tét az elzálogosított pártszékház megtartása.”

http://index.hu/belfold/2014/04/22/nem_csak_az_orszag_az_mszp_is_svajci_frankban_adosodott_el/

 E hír tükrében még kevésbé érthető, vajon miért nem tett semmit az MSZP a hitelkárosultak érdekében, miért mellőzte, kerülte a témát a választási kampányában? Hagyták eladósítani magukat, s talán azt hitték, hogy velük kivételt tesznek, nekik megkegyelmeznek a bankok? Nem olvastak Marx-ot, Engels-t, nem tudták, hogy a bankárvilágnak teljesen mindegy, milyen nevű párt van látszólag hatalmon? Nekik teljesen mindegy, hogy hívják, milyen színű és milyen oldali a színjáték éppen aktuális szereplője, nekik egy a lényeg: szolgalelkűen hajtsa végre az ő akaratukat.devizahitel59

 De további érdekes dolgok is történnek most, a „választás” után. Az egyik meglepetés, hogy a devizahiteleseket eddig látványosan védő, a bankokkal, oligarchákkal szemben harcosan fellépő Dr. Damm Andrea a felcsúti Pancho stadion megnyitóján a díszpáholyban feszített, neves személyek társaságában… No, persze, hát szereti a focit, jöhetne rá a logikus válasz…

Erről blogjában így vélekedik Grell Antal (B.É.C.S.)

„Azt már nem is tudom, hogy minek nevezzem, amikor az ország legnagyobb uzsorása, akit a médiában feltálaltak, gyűlöletes, kibékíthetetlen ellentétet véltek felvetni a miniszterelnök és az OTP vezére között, együtt, baráti hangulatban stadiont avatnak? Ha ez nem lenne elég, ugyanezen rendezvényen megjelenik a “Független” Legfőbb Ügyész is.”

 Kicsit mintha bajban lennének az eddig legharcosabban küzdő Káslerék, hiszen a honlapjukon olvasható „bejelentés”-ből kiderül: „Részsikereket elértünk, ami főleg a végrehajtások felfüggesztésében merült ki egyelőre, de vannak kudarc-élmények is a bíróságok szándékos vagy más okból kifolyó vaksága miatt.”

A végén pedig Kásler így zárja: „A jövőben is teszem, ami tőlem telik, de két frontvonalon nem lehet kihozni a maximumot, főleg úgy nem, hogy a többsége azoknak, akikért küzd az ember, a minimálisan elvárható hozzájárulás áldozatát sem vállalják. A beharangozott közgyűlésen a BAÉSZ elnöki tisztségéről lemondok, ha a tagok megemberelik magukat, akkor továbbra is lesz BAÉSZ, ha nem akkor egy korszak lezárul. A továbbiakban kizárólag A Haza Nem Eladó Mozgalom szélesítésén és anyagi helyzetének megerősítésén fogok dolgozni.”

Egy szó, mint száz, a tavalyi „devizahitelesek megmentése” kezdetű ígérgetésből semmi sem lett, a bankok nekivadulva küldik a faktoring cégeiket a károsultakra, az egyre elkeseredettebb embereknek pedig nem marad más, mint a pereskedés. Annak fényében kiváltképp érthetetlen és fájó ez, hogy Ausztriában például a devizahitel károsultjainak kártérítést fizetnek a bankok, Horvátországban érvénytelenítették az összes devizahitel-szerződést és a jegybanki alapkamaton számolnak el a „deviza adóssal” a bankok.

Tegnap reggel a Mokkában, elhangzott, hogy május 1-től elkezdik a kilakoltatásokat!

Hogy mi jut erről az eszünkbe? Többek közt a történelmünk egyik fejezet: Ottó, német császár, aki a 907-ben vívott „Pozsonyi csata” előtti német szervezkedést így indokolta: „Egyesülni a magyarok kiirtására!”

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. aláírásgyűjtés

  Ennyit az elkúria által tisztességesnek tartott szerződésekről.
  „Májusban lesz a 72-dik törlesztőm s az utolsó !!! 2007 ben a felvet hitel összege 540 00 Ft volt. Első törlesztésem indult 13 400 Ft a 71-tőrlesztő már 85 600 Ft. Ez mi ha nem rablás!!!”

  ↑ LinkVálasz
 2. aláírásgyűjtés

  “DEVIZA”-”HITEL”. NAGY GÁBOR ÍRÁSA
  Gábor Nagy: Lényegében az van, hogy a deviza nyilvántartású kölcsönök adósai, folyamatosan fizetnek egy adóterhet. Ennek mértéke egyenlő a felvett forint összege, szorozva a nyilvántartásba vett deviza felvételkori árfolyamának és az esedékes törlesztő részlet időpontjában az eladási árfolyamának különbségével.
  Akinek a kölcsöne 2008. éve nyarán 140 Ft/Chf -2% árrés -> 137,2 Ft/Chf vételi árfolyamon került a nyilvántartásba, annak most 263,16 Ft/Chf eladási árfolyam különbségét, mégpedig:126 Ft-ot kell minden egyes nyilvántartott Chf után megfizetnie, mint “deviza nyilvántartás kölcsön adót”. És ezt nem is a költségvetésnek, hanem a külföldi tulajdonú bankrendszernek kell fizetni. (Nem az ország adóbevételeit növeli!) Ez az adó (nevezhetjük sarcnak is), a 140 Ft-ra vetítve: 90%! Nem 9%! És ezt már egy adózott jövedelemből kell kifizetni.
  Még jó, hogy ÁFÁT nem kell utána fizetni (persze, mert kiviszik). 2008.év nyara óta eltelt 5,75 év. Ezek a kölcsönök hosszú lejáratú kölcsönök. Ha ilyen ütemben romlik a forint, akkor 20 év elteltével 9,64-szer drágább lesz a nyilvántartási deviza, mégpedig: 1322 Ft. Nem tévedés! 1322 Ft/Chf lesz az árfolyam, 2028 év nyarán (20. év)!
  2033 év nyarán (30 év után):4104 Ft/Chf lesz, 2038 év nyarán (35 év után): 7230 Ft/Chf lesz az árfolyam. Meg tudja ezt valaki fizetni?
  Emelkedni fog a jövedelme a hitelfelvevőnek a 35 év alatt 7230/137,2=52,7-szeresére? Minden deviza nyilvántartású adósnak nőni fog a jövedelme ilyen mértékben? Tegyük fel, hogy így lesz. Kérdés, hogy akkor évente átlagosan milyen mértékben kell a jövedelmének növekednie? Válasz: évente 12%-al, minden évben az előzőhöz képest!
  Fog a nemzetgazdaság ilyen ütemben növekedni? Nem? Hát akkor, ha nem, akkor miből fogják kifizetni a megnövekedett adósságot? Erre mondja a Kúria, hogy a “deviza nyilvántartású hitel” megfizethető?
  2008 év nyara óta a mai napig, 12%-os a Ft/Chf “infláció” éves átlaga. Ennyi!
  Aki szerint nem ennyi, az hazudik, vagy nem tud számolni. “Aki hazudik az lop is, aki pedig lop, az előbb utóbb akasztófára kerül.”-áll a közmondásban. Aki pedig nem tud számolni, az ne döntsön ilyen ügyekben!
  Milyen egy kormány az, aki felajánlja a lakosság egy részét, a felét legalább, idegen uzsorásoknak, hogy nyugodtan fosszák csak ki? Ehhez a rabláshoz képest a középkorban portyázó rabló zsoldoshadseregek, vagy a rabló tatár hordák, török rablóhadjáratok, tevékenysége üdvhadsereg missziók, jótékonysági akciók.
  A tragédia az, míg az előbbi ellen fel lehetett venni a fegyveres harcot, és nem kellett attól tartani, hogy a magyar állam börtönnel fenyeget a védekezés miatt, ugyanakkor ez az állam fegyveres támogatást nyújt ezeknek a rablóknak! Ez ám a tragédia és szégyen, hogy így lepaktált az országot fenyegető, és folyamatosan fosztogató banditákkal a magyar állam!
  Szélsőséges vagyok? Meg Európa ellenes? Miért? Azért mert a jogaimat érvényesíteni akarom? Azért, mert szót emelek, hogy álljon már meg végre ez az esztelen kifosztás, rablás?
  Miért rablás? Hát azért, mert fegyveres támogatással teszik mind ezt a jogalap nélküli anyagi megsarcolást, végrehajtásokat, amellyel minden adós fenyegetve van. Normálisnak ne nevezze magát az aki – legyen az még maga a fennséges Kúria is- azt állítja, hogy: “ezek a hitelek nem uzsorás hitelek, és kifizethetők”. Európának az a lényege, hogy szabad a rablás, fosztogatás és ellene nem lehet fellépni, a jogainkat el kell felejteni?
  Én ilyen “európában” NEM AKAROK ÉLNI TOVÁBB MÉG EGY NAPIG SEM! (Nagy Gábor-Facebook-Hiteltársulás)

  ↑ LinkVálasz
 3. Menyhért Péter

  Ennek a pártnak nevezett rablóbandának egy szava sem lehet. Mindenki másnál jobban védi a deviza csaló bankárokat, mert hosszú évekig tömték a zsebüket a tőlünk ellopott pénzből.
  A gyurcsány nem véletlenül mondta az mszp pártfinanszírozásról, hogy jobb ha nem tudjuk!
  Én szolidáris vagyok minden devizás áldozattal, de a korrupt pártokkal nem. mindegyik mai parlamenti párt eladta a lelkét a csalóknak – még az lmp és a jobbik is.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE