Kiemelt, Patacsi Pilvax

Focizni nem, de rizst lehet termeszteni a Pancho Arénában

|

Nem telt el egy hónap és kiderült, Orbán büszkesége, a méregdrágán megépített felcsúti Pancho Aréna bizonyos időjárási körülmények között sok mindenre alkalmas, csak focira nem. Nem tudták megrendezni tegnap a Puskás Akadémia-DVSC labdarúgó mérkőzést, annyi víz volt a pályán. Nem folyt le. A kivitelező szerint a gyep alatti csövezés bármennyi vizet el tud nyelni, amennyiben a föld átereszti. Föld pedig egy makacs valóság és nem engedte át a vizet.

Annyira nem, hogy a leejtett labda nem pattant vissza a tócsából. Mondjuk, ez nem is lenne probléma, mert a felpattanó labdát a magyar focisták csak úgy tudják lekezelni, ha kiszúrják. Ha nem pattog a labda, az magyar fociban előnyt jelent. A meccs előtt voltak is gondban az edzők, mert át kellett szervezni a csapatot, csak olyanok léphettek volna panchopályára, akik tudnak úszni. Szerencsére elmaradt.  Egyébként is tudja mindenki, hogy száraz pályán sem ütőképes ez a sport Magyarországon, tehát a víz nem lehet hátrány. Csak azt nem értem, abban a ködös Albionban hogy csinálják? Na, nem a focit, mert azt látjuk. A stadionokat? Ott milyen föld lehet? Mert azért valljuk be, nagyságrenddel több eső esik arrafelé, és nem maradnak el mérkőzések. Talán mielőtt a magyar csodaépítményt elkezdték, egy kis kirándulás formájában meg kellett volna látogatni néhány angol stadiont és megkérdezni? Nálatok miért folyik le a fürdőszobában a víz? Egyszerű. Mert kihúzzák a dugót. Nem értek ezekhez a műszaki dolgokhoz, csak annyit látok, hogy Angliában, Skóciában nem szoktak ennél nagyobb esőnél sem lefújni mérkőzéseket. Márpedig akkor valami hiba csúszott a Pancho Aréna kivitelezésébe. Egyébként 2010-ben még ennél is több eső esett egy-két nap alatt Magyarországon, tehát nem gondolhatták azt, hogy egy sivatagi ország vagyunk.

Szóval a csodaszép építmény sok mindenre alkalmas, csak labdarúgásra nem, ha egy kis eső esik. Alkalmas lenne vizilabdamérkőzésre, talán ha a föld áteresztő képessége még makacsabb lenne, akkor kajak-kenu viadalokat is lehetne rendezni. De ezek olcsó poénok. Felcsútnak viszont itt a kiugrás nagy lehetősége. Akár még rizs nagyhatalom is lehet.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Hegyi J.

  A Jobbikosok az Oroszokat akarják, lesz megint Magyar narancs, oszt jó napot !

  ↑ LinkVálasz
 2. Hegyi J.

  Gratula Tanunak, nemis tudtam, hogy úszó VB.-t is terveztek Felcsútra !!!

  ↑ LinkVálasz
 3. Új megtámadási ok a devizahitelesek oldalán, terjesszétek!!!!!!!

  Új megtámadási ok a devizahitelesek számára!!!

  A magyar állam az IMF szerződés keretében köteles lett volna átvállalni a hitelesek eredeti törlesztőrészletének megemelése keletkezett többletköltségek nagy részét!!! csak a bankok hibája, hogy nem tették!!!!!!

  http://www.civilkontroll.com/banki-adosok-deviza-adosok-uj-lehetoseg/

  ↑ LinkVálasz
 4. Menyhért Péter

  kedves barátaim!
  Atyánk, tanítómesterünk, bölcs vezérünk, azaz a mi viktorunk azonban két dolgot elfelejt. Az egyik, kisember okosság az, hogy az országnak van vezére, nem a vezérnek országa.
  A másik, szintén népi bölcselet: minél magasabbra hágtál, annál nagyobbat fogsz pofára esni!
  Nem vagyunk dakoták, de nem is szeretnénk azzá válni.
  Viktorom: próbáld fel néha a koronát, aztán szállj vissza a földre: a kilencmillió mindig több, mint a néhány százezer.

  ↑ LinkVálasz
 5. Tanu

  Doki rosszúl látod!
  Ez egy zseniális mérnöki teljesítmény. 2:1-ben. Focipálya és úszómedence, mindez a vezér kertjében. Élt egyszer Felcsúton egy ember. Később elment Felcsútról és Bibó kollégista lett, és demokrata KISZ-titkár. Meg rendszerváltó. Aztán leválthatatlan párelnök. A Vezérré válás rögös útján- majd olyan nehéz mint a Lenini – a közönségét dakota közmondásokkal rázta fel a fásultság és a közöny posványából. Példáúl „Lassan mondom, hogy Lendvai Botox Ildikó is megértse:” le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.” Aztán amikor egyre tévedhetetlenebb és bölcsebb lett azt nyilatkozta ki a felcsúti hegyi beszédben: „Ha úszni nem tudsz, tanulj meg vízen járni.” (ezért van így építve a stadion!) Majd később, amikor Isten után ő lett a második, kőtáblába vésve azt közölte a hívekkel: „Nem az a baj, hogy nagy Isten állatkertje, hanem az, hogy elég hanyagok a gondozók.” A NDE-ban (Nemzeti Dakoták Egyesüljetek) azt nyilatkozta ki: „Vannak dakoták, és még dakotábbak.” Orwelli magasságokba emelkedvén.

  A Nemzet Viktora úgy gondolja, hogy Magyarországon a foci a legfontosabb áfium. Sőt egész Magyarország egy nagy focipálya egészpályás letámadással. A labdarúgás szelleme befészkelődött a bürokrácia minden zugába, s lassanként kialakult a kétféle magyar ember faj-elmélete; mely szerint van a focirajongó magyar, meg az az elenyésző kisebbség, – úgy hat-hét millió -, akit nem érdekel a bogyókergetés. Ők most szívnak mert nem érzik, hogy a foci a kályha, Magyarország azaz Orbanisztán felemelkedésének a záloga. Többre tartanának emberekhez méltó kórházakat, iskolákat, meg persze szabadságról árulkodó közintézményeket, elérhető és megfizethető mindennapokat. Az Alkotmányt, a köztársaságot, a demokráciát, a sajtószabadságot. De Magyarországnak most Felcsút a fővárosa, a főfalva, melynek katedrálisa égbe szökkenő, a futball monumentuma a Pancho Aréna. Most gyakorolja a Vezér a vizen járást. Mésem lehet Isten útán a második.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE