Ez-az-amaz

Péntekig csak eszkimók induljanak a Horvát Adriára

|

Nyaralás előtt mindenki azért izgul, legyen jó idő, mert anélkül szobafogság következik. Reménykedni mindig lehet, hogy talán tévednek a meteorológusok, csak a remény néha kevés. Nos, az idei nyár június közepe azt hiszem rémálommá vált mindenkinek, aki a horvát Adriát választotta a nyaralás célpontjául.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFőleg akkor, ha már nem tudott időpontot változtatni, mert előre be volt fizetve a szálloda, vagy az apartman. Mi is láttuk az utazás előtt már két nappal, hogy az utolsó pár nap már nem kánikula lesz a hétből. Ez nem lenne nagy gond, mert a horvát tengerparton nagyokat lehet kirándulni, szebbnél szebb kis dalmát városkák vannak, két napot még rá is lehet szánni. De négyet? És ebből kettő alatt szakad az eső? Na, ez a rémálom. Be vagy zárva a szállodába, fogoly vagy a nyár közepén. Minden reggel a meteorológiai oldalakat bújom, különösen a műholdképeket, lesz-e változás? Szombaton elindult a trieszti öbölből egy nagy felhőréteg, ami betakarta az egész horvát tengerpartot. Pulától Dubrovnikig. Lehetett látni a műholdképről, gyorsan mozog, délelőtt még szakadó eső, de délutánra átvonul. Így is lett, már, már a felhők mögül a nap is kibújt. Azután megjelent egy felhőképződmény az olasz partoknál és megindult a horvát partok felé. Ma, vasárnap reggel azt a kilátástalanságot látom, hogy keddig nem fog semmi változni, felhős, esős idő lesz, talán még csavarogni sem lehet. És szerdán már haza kell menni. Volt két csodálatos napunk, már kezdtünk leégni, és lesz négy borzalmas, amiből egy már eltelt. 24 év alatt összesen 1 nap rossz időt éltem meg az Adrián. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMost egy hét alatt négyet. Rémálom. Persze most mondhatnátok azt is, sok embernek ez nem okoz problémát Magyarországon, mert álmodni sem mer tengerparti nyaraláson, úgy kell a gazdagjának, szívjon csak nagyot. Ebben is van valami.

Végignéztem északtól délig az összes település időjárás előrejelzését, mert ha kell 100, kilométert is autózok egy kis napfényért, de az Isztriától Dél-Dalmáciáig, és az összes szigeten ugyanilyen szar az idő. A hideg és az eső beborította a horvát Adriát, (mellesleg ugyanez a helyzet az olasz parton is, de az sem vígasztal) több millió ember nyaralását ezzel tönkre téve. Rosszkor vagyunk rossz helyen.

Aki most tervez, annak javaslom, péntekig ne induljon útnak, akkor kezdődik felmelegedés, de a tenger még hideg lesz. Én meg fogom könyvemet, lehet, hogy kevés olvasnivalót hoztam, és beosztom a maradék három napot. Reggeli, olvasás, félóránként a bár (mert szerencsére all inclusive ellátáson vagyunk) ebéd,vacsora,  majd mindez ismétlődve egészen a hazaindulásig. Esőisten nagyon elkúrta a nyarunkat.

A képek szombat délután készültek)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE