Kiemelt, Pilvaxwélemény

Az orosz „gázfegyver”

|

Oroszország leállította az ukrán gázexportot. Még nincs gáz. Gáz akkor lesz majd ha fűteni kell. Az ukránok már nem kapnak gázt, ha az európaiakéhoz nyúlnak, akkor lehet megint gáz. Mert azt Magyarország is megérzi.

Bármit is nyilatkozik az illetékes magyar miniszter nincs teljes biztonságban a hazai földgázellátás. Mert lehet olyat is olvasni, hogy a magyar gáztárolók alig vannak feltöltve. Ha az orosz-ukrán vita és háborús helyzet az európai földgázszállítások leállításához vezet, végképp nagy gáz lesz. Megállhat a téli készletek betárolása, ami később óriási gondokat okozhat. Nincs ember aki megmondaná, hogy az orosz exportkorlátozások meddig húzódnak el a nyári tárolófeltöltési idényben.oroszgaz6

Az illetékes magyar miniszter közlése ellenére a tárolók feltöltése csak metakommunakatívan zajlik. A 4,2 milliárd köbméteres befogadó képességű tárolók, és az 1,2 milliárd köbméteres biztonsági tároló feltöltöttségi szintje kb. 16 százalékos. A kormány még áprilisban azt ígérte, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtölti a korábban sohasem látott mértékben, befogadó képességük kevesebb mint tizedéig leürített gázbefogadókat, az ellátásbiztonság megőrzése érdekében.

Most a gázvezetéken csöpög az orosz barátság, mint annak idején a Barátság kőolaj vezetéken az olaj. Tél tábornok továbbra is az oroszok leghűségesebb szövetségese. Télen érezhetjük, hogy nagy gáz van.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE