Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Lázár: micsoda útjaim..

|

Egy demokráciának kevés titka van. Egy biztos, hogy a szállodaszámlák nem lehetnek titkosak, ha az adófizetők pénzéből fizetik. Nem e rendkívül fontos utakon történt tárgyalások jegyzőkönyveit kérik, hanem egyszerű számlát.

A Miniszterelnökségnek ki kell adnia, hogy Lázár János micsoda útjairól a számlákat. A 2013. március 22-23-ai svájci, és 2013. július 26-27-ei olaszországi utazásai során keletkezett számlákat a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján. A Transparency International azért perelte be a Miniszterelnökséget, mert nem voltak hajlandóak kiadni az utazásokról kért adatokat. Az origo.hu írt arról, hogy Lázár János és egy útitársa kétmilliót költött szállásköltségre az utazások alatt. Lázár bejelentette, befizeti a kétmillió forintos szállásköltséget az államháztartásnak, miközben személyeskedő hangvételű közleményben emlegette a cikk szerzőjét.lazarjanos

A titok utakról szóló cikk megjelenése után alig két napra rá menesztették Sáling Gergőt, az Origo főszerkesztőjét. Természetesen nem politikai nyomás hatására. Tejesen véletlenül a Lázár utazásairól szóló cikksorozat után. A főszerkesztő után felmondott Pethő András, a cikk szerzője, és a teljes hírrovat, és számos más munkatárs az Origónál.

Lázár János tipikus terméke a rendszerváltásnak. A “gátlástalan politikus”, aki nemcsak mindent akar, hanem mindent magának akar. A törtető és másokon átgázoló, aki szívósan, kitartóan, ha kell, agresszívan tesz meg mindent azért, hogy előbbre jusson. A mozgatórugó pedig a legegyszerűbb. Nevezetesen, hogy szép és mindenekelőtt drága autóm legyen, drága szállodában lakhassak, luxuskörülménye k között élhessek, azaz, hogy mindent megkapjak, amire vágyom. Közpénzen természetesen. Halaszthatatlan közfeladatok ellátása közben.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AadfANOqj2I]

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE