Változó világ

Ukrajna fölött lelőttek egy utasszállító repülőt

|

Lezuhant egy malajziai utasszállító repülőgép Ukrajnában, az orosz határ közelében. Az ukrán hatóságok szerint a légi járművet kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le Buk típusú légvédelmi rakétával.

A Malaysia Airlines Boeing-777-ese nagyjából 60 kilométerre az orosz határtól – Torez és Hrabove települések közelében – csapódott a földbe. Az ITAR-TASZ hírügynökség úgy tudja, az Amszterdamból a malajziai fővárosba, Kuala Lumpurba tartó gép 10 ezer méteres magasságból zuhant le.

malaysia-airlines

A kijevi hatóságok megerősítették, hogy meghalt a gép 280 utasa és a 15 fős személyzet. Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes közlése szerint a gépet „terroristák”, azaz kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le Buk típusú légvédelmi rakétával. Herascsenko nem sokkal a tragédiát követően Facebookon azt írta, hogy a terroristák Vlagyimir Putyin által biztosított légvédelmi rakétákkal lőtték le a repülőt.

A nemrégiben az orosz szakadárok által kikiáltott Donyecki Népköztársaság illetékesei azonban visszautasították, hogy bármi közük lenne az utasszállító lezuhanásához. Azt állítják, nekik nincs olyan fegyverzetük, amellyel le lehetne lőni egy 10 ezer méter magasan szálló repülőgépet. Ezzel szemben az ukrán Pravda azt írja, ilyen magasságból csak olyan fegyverrel lehet lelőni repülőt, mellyel az orosz szakadárok rendelkeznek.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE