Kiemelt, Változó világ

298 élet és a politikai játszmák

|

Csütörtökön 298 ember élete ért véget tragikusan Ukrajnában. A 298 nemcsak egy szám, hanem ugyanennyi emberi sors, történet is egyben. Ezek az emberek egy nagy politikai játszma részeseivé váltak. Akaratlanul. A maláj gép lelövésével mindinkább eszkalálódik az ukrán-orosz konfliktus.

Ukrajna a szeparatistákat és Moszkvát vádolja. Oroszország pedig Ukrajnát. A tét komoly. A szemben álló felek megítélését erősen befolyásolja majd a vizsgálatok eredménye.

“Néhány órával az után, hogy az MH17-es járatot lelőtték, amerikai források már tudták, hogy melyik oldalról jött a légvédelmi rakéta. Sőt, ennél jóval többet. Az elkövetkezendő hetekben fel is használják ezeket az információkat egy zseniális sakkjátszmában, hogy a világ láthassa, mit lép Putyin – ezt Robert Cape terrorista szakértő, a Chicagói Egyetem politikatudomány-professzora mondta.

malaysia-airlines-flight-mh17-route

Szerinte az amerikaiak tudják, hogy pontosan mi történt azon a területen, ahol a Boeing 777-est lelőtték. Az USA már hónapok óta fejlett hírszerző rendszerrel rendelkezik, Ukrajnát a válság óta szinte “mikroszkóp alatt” tartják. Cape “elsöprő” erejűnek nevezi ezeket az információkat.

Műholdak, infravörös rendszerek, intelligens fényképészeti technikák, hírszerzők a földön, lehallgatott rádió és telefonforgalom, sőt a radaradatok kiolvasása is lehetséges a légvédelmi rakéták kilövése körül – állítja.

Cape szerint biztos, hogy az amerikaiak többet tudnak, mint amit nyilvánosságra hoznak. Gyakran vannak olyan információk, melyek valamilyen nagyon titkos hírszerző rendszerből származnak, és amelyek még nincsenek ellenőrizve és “tisztítva,” mielőtt nyilvánosságra hoznák őket.

Ez egy fáradságos folyamat, mely során az amerikaiak nem akarnak semmilyen betekintést a lapjaikba, azért, hogy láthassák, hogy milyen hibákat követnek el az oroszok.

A maláj nemzeti légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen. A katasztrófában 298 ember vesztette életét. Kijev szerint a gépet légvédelmi rakétával, vélhetően egy Buk típusúval találták el, és a kelet-ukrajnai szeparatistákat, valamint Oroszországot teszi felelőssé a katasztrófáért. Moszkva és a szakadárok tagadják, hogy közük lenne az esethez.

Azt szívesen megkérdezném Robert Cape professzortól, hogy a március 8-án igen rejtélyes módon eltűnt maláj gépről miért nem tud semmit az USA? Vagy mit titkol el ezzel kapcsolatban.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE