Filmek

Mit nézzünk a mozikban?

|

Dumb és Dumber kettyó (Dumb and Dumber To, 2014)rendező: Bobby és Peter Farrelly, fsz: Jim Carrey, Jeff Daniels, Kathleen Turner)

Lloyd Christmas és Harry Dunne továbbra is jóbarátok, bár Lloyd egy Dumb-es-Dumber-kettyo--i85220szanatóriumban él, s 20 éve ápolásra szorul korábbi szerelmi csalódása miatt – legalábbis úgy tesz, csak a poén kedvéért. Mivel azonban kiderül, hogy Harry-nek van egy lánya valahol a világban, akibe a képe alapján Lloyd első látásra belezúg, az elválaszthatatlan lökött páros most útra kel, hogy felkutassák őt.

Exodus: Istenek és királyok (Exodus: Gods and Kings, 2014) rendező: Ridley Scott, fsz: Christian Bale, Aaron Paul, John Turturro, Ben Kingsley

Exodus-Istenek-es-kiralyok--i85129Mózest a fáraó lánya menti ki a Nílusból és hercegként neveli fel. A férfi gyilkol, menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból de az Ígéret Földjére már nem léphet be.

Brooklyn legdühösebb embere (The Angriest Man in Brooklyn, 2014) rendező: Phil Alden Robinson, fsz: Robin Wiliams, Mila Kunis, James Earl Jones

Henry Altmann minden napja igencsak rosszul indul, majd úgy is folytatódik, így nem csoda, hogy depressziós szegény. Mikor Sharon Gill doktornő megállapítja, hogy agydaganata van, Henry szinte dührohamot kap amiatt, hogy a nő nem tudja megmondani neki, mennyi ideje van még hátra. A doktornő végül teljesen megalapozatlanul azt közli vele, hogy már csak 90 perc maradt az életéből. Henry teljesen sokkolva hagyja ott a rendelőt, s elindul, hogy mindenkitől bocsánatot kérjen, akit megbántott valaha életében. Eközben Sharon azon igyekszik, hogy átkeljen a városon és megtalálja a férfit, hogy megbeszélhesse a férfival a valós diagnózist.

Paddington (rendező: Paul King, fsz: Nicol Kidman, Colin Firth,

Paddington egy kismedve és a perui dzsungelben nőtt fel nagynénje, Lucy gondoskodása alatt. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonát, Lucy megfelelőnek látja az időt, hogy a kismedvét egy jobb élet reményében felcsempéssze egy Londonba tartó hajóra. Paddingtonon, a főpályaudvaron Mr. és Mrs. Brown figyel fel az egy szál bőrönddel ácsorgó jövevényre és befogadják őt családjukba.

Godard: Búcsú a nyelvtőlv(Adieu au langage, 2013) rendező: Jean-Luc Godard

Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás Godard-Bucsu-a-nyelvtol--i86947iránt. Szenvedélyesek, veszekszenek, pofonok csattannak el. Egy kutya közben város és vidék közt kóborol. Múlnak az évszakok. A férfi és a nő újratalálkoznak. A kutya köztük találja magát. Az egyik a másikban él, a másik a harmadikban és így élnek ők hárman együtt. A nő férje azonban mindent tönkretesz…

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE