jegyzet, Pilvax Primőr

Bátor Karácsony és a váci püspök

|

Beer Miklós váci püspök  szókimondó szentbeszédet mondott a szentesti miséjén. Beszélt a mai világ háborúskodásáról, a pártviszályról, a korrupcióról, a hazugságról és politikai fondorlatról is.

Elítélte a pártpolitikai viszálykodást, és arról is beszélt, hogy senki nem tehet arról, hogy hova született, így megengedhetetlen, hogy a módosabbak és szerencsésebbek cserben hagyják a rászorulókat.

beermiklos

Minden történelmi korban újra és újra visszatér a gyűlöletnek, az irigységnek, a gonoszságnak valamiféle megnyilvánulása, ami szembefordít embereket egymással, megront emberi kapcsolatokat. A mai világban is megtapasztaljuk sokfelé a háborúskodást, a pártviszályt, a gyanakvást, igen, a korrupciót, a hamisságot, a hazugságot, a politikai fondorlatot, és sajnos úgy érezzük, hogy igaza van József Attilának: Fondorlatos félelem igazgat oly sokszor. S mi ebből a félelemből, ebből a sötétségből szeretnénk kiszabadulni.

Egyikünk se maga választotta meg, hogy hol szülessen. Beleszülettünk egy családba, egy történelmi korba, a föld valamelyik pontján, és micsoda ostobaság ebből előjogot igényelni. Micsoda ellentmondás, hogy az egyik ember a másikat többre tartja, és az egyik ember a másikat ki akarja zárni az életéből.

 [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ymhEZpeUgdQ]

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE