Filmek

Mit nézzünk a mozikban?

|

Vadregény(Into the Woods, 2014) amerikai, rendező: Rob Marschall, fsz: Johnny Depp, Meryl Streep)

Egy pék és felesége arra vágyik, hogy családot alapítsanak. Vadregeny--i86766Találkoznak a titokzatos boszorkánnyal, aki átkot szór a fejükre. Hogy megtörjék az átkot, kalandos útra indulnak a sötét titkokat rejtő közeli erdőbe.

Apropó szerelem (Words and Pictures, 2013)

Jack Marcus az angol tanár, Dina Delsanto pedig a művészettanár ugyanabban az előkelő előkészítő iskolában. A két tanár egy olyan csatába kezd egymással, melyet mindketten egyformán élveznek. A rivalizálás pedig a diákokra is átragad, ők is szeretnék eldönteni, melyikek az erősebbek: a szavak vagy a képek

Büszkeség és bányászélet (Pride, 2014) brit, rendező: Matthew Warchu

A film 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Buszkeseg-es-banyaszelet--i86422Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.

Sils Maria felhői (Clouds of Sils Maria, 2014)francia, svájci, német

Egy befutott színpadi színésznő, Maria az asszisztensére támaszkodva próbál megnyugvást találni egy feltörekvő fiatal színésznővel folytatott keserű marakodása során. Maria első nagy Sils-Maria-felhoi--i86441sikerét egy idősebb-fiatal leszbikus párról szóló darabban érte el a fiatal lány szerepében, és most, sok év múltán Jo-Ann kapta ezt a szerepet, míg ő a középkorú szerelmesét. A korával szembesülő befutott sztár és az agresszív, sikeréhes fiatal közötti pszichés feszültség megjelenítése mellett nagy teret kap Maria intenzív kapcsolata hiperaktív asszisztensével, aki mindent megtesz Maria belső egyensúlyáért.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE