Kiemelt, Pécsi hírek

Fodor Ibolya: le mond? Nem mond le?

|

A mai nap fő kérdése lemond-e Fodor Ibolya az országosan legismertebbé vált pécsi „politikus”. Nem mindegy. Ez a kérdés már alaposan ráégett a Fideszre. A Fidesz még egy lemondatást sem tud megoldani.

Először Pécs Megyei jogú város jegyzője nyilatkozik, hogy nincsenek jogi eszközök Fodor Ibolya eltávolításra. Következett Pécs polgármesterének levele Fodor Ibolyához, amelyben lemondásra szólította fel a képviselő asszonyt. A képviselő asszony lemondott egyesületi elnökségéről, de a mandátumáról még nem.  Igaz úgy mondott le az elnöki mandátumáról, hogy a szilveszteri bulit még ő szervezi.fodor

Most a januári közgyűlés előtt felgyorsultak a dolgok. Egy képviselő összeférhetetlenségi eljárási indítványt adott be Fodor Ibolya ellen. Innentől fideszes bohózattá fajult a Fodor gate.

Az önkormányzati szakbizottság, amelyben érvényesül a fideszes többség, nem támogatta az összeférhetetlenségi indítványt.

Jogi és Ügyrendi Bizottság összetétele:

Elnök: Dr. Juhászné Dr. Müllner Marianna – Fidesz-KDNP
Elnökhelyettes: Gyimesi Gábor – Jobbik
Tag: Erb József – Fidesz-KDNP
Tag: Grób Gábor – Fidesz-KDNP
Tag: Kövesi Mária – Fidesz-KDNP

A bizottság döntése után a fideszes paródia keretében, Páva Zsolt fideszes polgármester, és Decsi István fideszes frakcióvezető sem ért egyet a fideszes többségű bizottság döntésével.  Nagy lehet a frakció fegyelem a Fideszben. Vagy ez egy előre megrendezett színjáték némi időhúzási jelleggel.

Néhány napja Fodor Ibolya beteget jelentett. Erről Emailben értesítette a Fidesz frakciót, amelyből kilépett. Nagy valószínűséggel a mai közgyűlésen sem fog megjelenni a képviselő asszony.

Fodor Ibolya kérdése nem lehetne párt kérdés, az morális, erkölcsi és kulturális kérdés kéne, hogy legyen. De a politikában nincs morál és erkölcs. Még Pécsett sem.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE