jegyzet, Kiemelt

Újabb Csányi–Lázár csörte

|

Lázár János ellentmondásos személyiség, a magyar politika meghatározó szereplője napjainkban. Döntései, ha csak közvetett módon is, de jelentőst befolyást gyakorolhatnak valamennyiünk életére. Nem tartozik a rokonszenvesebb politikusok közé.

Lázár János sajátos viszonyt alakított ki Csányi Sándorral, Magyarország leggazdagabb emberével. Lázár hol polipnak, hol uzsorásnak nevezte a bankárt. Mint ismert, Lázár korábban többek között „az ország legnagyobb uzsorásának” nevezte Csányit, aki „polipszerűen terjeszkedik” és a devizahitelesektől szerzett milliárdokkal „páváskodik”. lazar

A bankvezér sem maradt adós: a trafikbotrány kapcsán megjegyezte, úgy hallja, hogy Lázár János „egy tehetséges ember, lám, a trafikügyet is milyen sikeresen elintézte”. Lázár állítólag azért neheztel Csányira, mert meggyőződése, hogy a korábban általa vezetett Hódmezővásárhely Csányi vétója miatt esett el egy szóban már megígért jelentős hiteltől. Mi úgy tudjuk, valójában a bank kockázatkezelői nem javasolták a hitelt, mert nem látták biztosítottnak a visszafizetést.

Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani.

Csányi Sándor szavaival összevág az a tény is, hogy az Európai Bizottság szerint 2007 és 2014 között Magyarország „nem kellő körültekintéssel választotta ki a pályázatok győzteseit”, azaz nem mindig az győzött, aki a legjobb ajánlatot tette, hanem más szempontok is közrejátszhattak. Az Európai Bizottság”súlyos, rendszerszintű gyengeségeket” tárt fel a projektek kiválasztásánál.

csanyi2

Csepreghy Nándor államtitkár ugyan lázasan próbálta bizonygatni, hogy azért veszíthet el az ország 700 milliárd forint uniós fejlesztési pénzt, mert Gyurcsány – Bajnai a hibás. Igaz, hogy az Európai Bizottság jelentése szerint minden, általuk vizsgált úgy 2010 utáni. Túlszámlázás, konkrét cégekre kiírt pályázatok jellemzik az orbáni korrupciót. 2012-es és 2013-as ügyek sorakoznak egymás után az uniós vádiratban. Ráadásul a “nekünk Brüsszel nem dirigál”, és amúgy is szabadságharcot folytatunk az EU ellen is. Csányi Sándornak igaza van.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Menyhért Péter

  A fénykép kiválóan jelzi don csányi és a mi viktorunk közötti viszonyt.
  A szolga mélyen be…l a leereszkedő kényurának.
  A keresztapa arca jól tükrözi a bugyuta szolga feletti megbocsátó hatalom hozzáállást.
  Azért a keresztapa mellett álló beosztott maffiózók pofáját is érdemes megfigyelni.
  Sebaj keresztapa! Jön még kutyára úthenger!
  :)

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE